SPORT — 20 ianuarie 2014 at 09:04

"Alexe mi-a zis ca vine la Independenta"

by

Venus Independenta, campioana ultimelor trei editii ale Ligii Tractoristilor, si-a programat reunirea lotului pentru sambata, 25 ianuarie, atunci cand antrenorul Ilie Zeciu a programat o intalnire cu toti jucatorii si cu conducerea administrativa la stadion. Doru Simion, omul responsabil cu transferurile la Barcelona de Calarasi, promite o campanie de transferari care va lasa pe toata lumea cu gura cascata.
Buna ziua, domnule Simion! Ce pregatiti la Independenta?
Doru Simion: Deocamdata ma pregatesc pentru o partida de rummy. Suntem trei persoane la masa si mai avem nevoie de un jucator ca sa fim in formula completa. 
Nu v-ati putut desparti de vechile obiceiuri. Inseamna ca ati ramas alaturi si de Venus Independenta. 
Sangele apa nu se face niciodata. 
Ce transferuri pregatiti?
Deocamdata nu pot sa dau nume pentru ca ne-am inteles doar verbal. Daca eu spun acum ca am rezolvat transferul unui jucator exista posibilitatea ca o alta echipa sa-l contacteze si sa ni-l fure. 
Stiu ca vreti sa-l aduceti inapoi pe Alexe, care in tur a jucat la Popesti Leordeni. 
Da, am vorbit cu el, mi-a zis ca are probleme la Popesti Leordeni si mi-a promis ca o sa se intoarca la noi. Mi-a zis ca s-a simtit foarte bine la Independenta, ca am fost oameni de cuvant cu el, ca i-am platit toti banii pe care i-am promis, iar el acum se simte dator sa ne rasplateasca eforturile printr-o revenire la echipa noastra. 
Petrescu il vrea pe Alexe la Modelu. 
Am aflat ca s-au bagat si ei pe fir, dar Alexe este „copilul” meu si daca mi-a zis ca vine la Independenta eu ma bazez pe cuvantul lui. Eu l-am descoperit pe acest baiat la un meci cu Radovanu. Dupa meci, i-am zis sa vina la noi, ca avem nevoie de el. La cateva zile de la meciul cu Radovanu, noi am jucat un meci amical cu Dinamo II, iar el a venit si a jucat la noi impreuna cu inca un atacant, Adrian Stan, care e din Frumusani. Eu am vrut sa-i opresc pe amandoi, dar Stan a fost un baiat foarte corect si a venit si mi-a spus ca are probleme cu picioarele si nu vrea sa vina la noi, sa ne ia banii si pe urma sa nu mai joace. Modelu s-a bagat si la Turcu, dar nu cred ca au putere sa-l ia de la noi. El a primit o suma de bani in momentul in care a venit la Independenta si a semnat un contract pe un an de zile. 
Este adevarat ca a primit 2.000 de lei si poate pleca numai in cazul in care da inapoi banii pe care i-a primit la semnatura?
Nu pot sa va confirm aceasta suma. Intr-adevar, noi i-am propus 2.000 de lei lui Mirel Pena, de la Ciocanesti, dar despre Turcu nu pot sa dau mai multe amanunte. Am vrut sa facem noi o ambitie si sa-l aducem la Independenta, dar nu s-a putut. 
Daca pleaca Turcu, ramaneti fara cel mai bun jucator. 
Situatia asta imi aminteste de un banc in care un preot de 60 de ani pleaca pe front. Cand era la poarta, preoteasa l-a intrebat: „Parinte, daca nu te mai intorci de pe front eu ce fac?”. Preotul i-a spus sa caute alt barbat, dar tot de 60 de ani, la care preoteasa l-a intrebat din nou: „Si daca nu gasesc unul de 60 de ani, poti sa iau doi de 30 de ani?”. Cam asa sta treaba si cu Turcu. Daca el, care are 38 sau 39 de ani, da inapoi banii pe care i-a luat in vara, aducem fara probleme doi jucatori foarte buni de 18-19 ani si am rezolvat problema. 
In prima etapa o sa aveti meci greu. Vine Bogatu si va bate cum v-a batut si cu Modelu. 
Nu imi fac nici o grija. Oltenita nu are jucatori de valoare ca sa ne poata invinge. L-au adus degeaba pe Bogatu. Poti sa-l aduci si pe Mourinho. Daca nu ai jucatori nu poti sa faci performanta. 
Nu l-au adus deloc degeaba. A pus lucrurile in ordine acolo si acum urmeaza sa aduca jucatori. 
Foarte bine! Oltenita are traditie si merita sa faca performanta. Ii asteptam in prima etapa la Independenta. O sa fie un meci spectaculos, cu doua echipe bune ale judetului. 
Dunarea si-a adus antrenor nou. Se va schimba ceva acolo?
Asa cum am spus mai devreme, degeaba aduci un antrenor bun daca nu aduci jucatori valorosi. Rauta este un antrenor foarte bun, dar cu lotul pe care il are acum la dispozitie nu o sa poata face mare lucru. Lor le trebuie 5-6 jucatori buni, fotbalisti adevarati, nu d-astia care stau la Calarasi pentru 1.000 de lei. Fotbalistului trebuie sa ii dai bani daca vrei sa joace, sa te ajute sa promovezi. Dunarea are un lot foarte slab in acest moment, asta e adevarul. Doi lei dai, doi lei face. Asta e situatia. Daca vor sa faca treaba, ei trebuie sa lucreze cu totul diferit. 

No Comments

 1. Sa nu confundam calitatea cu cantitatea. Turcu are 37 ani impliniti acum o luna si poate juca lejer in liga 2 cu un stagiu de pregatire adecvat datorita faptului ca fizic sta excelent. La Venus vor mai veni jucatori buni pe posturile deficitare in functie de cerintele lui Ilie Zeciu

 2. abia face fata la judet si tu vrei sal duci la divizia b…
  e o gloaba, asta e adevarul…
  paseaza bine, dar nu alearga
  e foarte bun pentru noi si atat
  ma bucur ca ramane la noi

  • ce joaca turcu acum la independenta e rezultatul faptului ca nu are cine sa il motiveze. vezi meciul cu chirnogi in care a jucat excelent, motivat, decisiv si in atac si pe latura defensiva. atunci a vrut sa demonstreze ceva alora.
   poate fi decisiv in orice joc, dar trebuie fortat de conducerea tehnica.

   • si ce inseamna la tine motivat de conducerea tehnica?fi mai explicit.

    • Motivatia este un concept fundamental in psihologie si in genere in stiintele despre om, exprimand faptul ca la baza conduitei umane se afla intotdeauna un ansamblu de mobiluri – trebuinte, tendinte, afecte, interese, intentii, idealuri – care sustin realizarea anumitor actiuni, fapte, atitudini.
     CELE 3 METODE MAJORE DE A MOTIVA UN SPORTIV
     1. Motivația prin teamă
     Inducerea fricii poate fi făcută ușor și îi poate motiva pe oameni pe termen scurt. Dar în timp, frica generează resentimente și loialitate scăzută. Sportivul care este motivat prin frică nu încearcă să ajungă undeva, ci mai degrabă evită ceva, cum ar fi pierderea unei poziții sau o greșeală. Sportivul se concentrează mai mult pe ce nu trebuie să facă decât pe ce trebuie să facă.
     2.Motivația prin recompense
     Și recompensele pot fi motivante pe termen scurt. Recompensele de orice gen: trofee, titularizare etc. Însă stimulentele de acest gen trebuie crescute permanent, pentru că altfel tind să-și atenueze valoare în ochii sportivului.
     3. Motivarea prin scop
     Dezvoltarea unui puternic sentiment de scop este cea mai eficientă metodă de a motiva pe termen lung. Furnizare unui scop și sens înseamă crearea unui mediu care să conducă la dezvoltarea personală și încurajarea sportivilor de a se automotiva și de a-și inspira colegii. În acest stadiu sportivii sunt conștienți de rolul lor, sunt conștienți de motivul pentru care vin la antrenament, sunt conștienți de locul lor în echipă. Antrenorii trebuie să depună mai multă efort pe perioade mai lungi de timp pentru a atinge acest mediu de lucru, dar numai așa pot ajunge la o motivare pe termen lung, pe care și-o doresc atât de mult……… destul de explicit?

   • Cand juca la chirnogi facea faza defensiva si tragea si echipa dupa el,era exceptional,cred ca 75% din pct obt atunci au fost datorate lui,o mare valoare reprezinta si inteligenta lui,orice faza lucrata la antrenament il avea pe el ca proganist principal si ieseau 😉
    http://www.youtube.com/watch?v=FJ1XYQ48Fzg
    http://www.youtube.com/watch?v=gVDKXtEwEug( minutu 1:30)
    Adevarat,se motiveaza cand are dc,dar cand joci cu sarulesti ce rost are sa fii profesionist:)),,cine te vede,vacile de peste drum??

 3. Ar fi buni si 2-3 jucatori valorosi de 18-19 ani langa Turcu, dar mai greu sa ii gasesti.

 4. pai a fost motivat prin recompense – punctul 2! sau el vrea prin teama? jucatorul mai trebuie sa se motiveze si singur la valoarea si experienta lui.

  • adi mic – tu ai luat in seama doar metodele care cred ca nu pot functiona la turcu. dar nu ai spus nimic de metoda 3.(eu am amintit toate metodele pentru interlocutorul de mai sus)
   metoda 3 e cea care il poate face sa joace la nivelul la care il cunosc eu. dar…..ATENTIE! aceasta metoda este strans legata de activitatea ANTRENORILOR!!!!!!!
   si in alta idee si chirnogean are ceva dreptate. la varsta lui la orice accidentare mai grava este scos din circuit total. gandind ca el de aici isi castiga banii nu cred ca trebuie sa isi rupa picioarele cu toti ciobanii ce joaca fotbal. daca tu ai fii sofer angajat, ai merge cu 150 km/h in fata politistilor sa pierzi permisul si implicit locul de munca?