SPORT — 13 ianuarie 2014 at 16:03

"Nu vreau sa aduc jucatori degeaba"

by

Ion Rauta si-a inceput astazi munca la Dunarea Eleven cu o sedinta la care a participat staff-ul tehnic si administrativ, dar nu si Viorel Ivanciu, presedintele Consiliului Director. Tehnicianul ajuns pe Borcea la dorinta presedintelui Costica Stefan a stabilit de la inceput care sunt regulile dupa care doreste sa lucreze la gruparea „galben-albastra”.
Rauta va locui in cantonamentul de la stadion, in aceeasi cladire in care sunt cazati si elevii sai. Maine, cu incepere de la ora 13:00, va avea loc primul antrenament. In perioada 27 ianuarie – 9 februarie, calarasenii vor intra in cantonament la stadion, urmand ca pana la inceperea campionatului, programata in acest moment la 28 februarie, sa desfasoara un turneu de pregatire in judetul Ilfov. Noul tehnician al Dunarii si-a anuntat colaboratorii ca nu doreste ca in jocurile de pregatire sa intalneasca vreun adversar care face parte din Seria C2, acolo unde activeaza echipa pe care o antreneaza.
Domnule Rauta, bine ati venit la Calarasi! Toata lumea vrea sa stie acum care sunt jucatorii pe care vreti sa-i aduceti la Dunarea.
Ion Rauta: Deocamdata nu va pot spune nimic. Eu cunosc doar o parte din jucatori. In perioada urmatoare imi doresc sa cunosc tot lotul de jucatori. Abia atunci voi spune daca am nevoie de vreun jucator nou. 
S-a vorbit in presa de la Calarasi despre aducerea unor jucatori de la Farul Constanta, echipa pe care ati antrenat-o anul trecut. 
Jucatorii de acolo se afla sub contractul cu Farul. Ei trebuie sa isi rezolve singuri problemele de acolo inainte de a veni la Calarasi. Deocamdata nu vreau sa aduc jucatori degeaba. Vrem sa ne calificam in play-off, sa vedem la ce nivel suntem, iar la vara sa putem trage linie ca sa stim ce avem de facut in sezonul urmator. Distanta fata de Voluntari este foarte mare in acest moment si nu cred ca are vreun rost sa cheltuim bani aducand jucatori in acest moment. 
Care sunt motivele pentru care ati ales sa antrenati Dunarea?
Eu am venit cu sufletul deschis la Calarasi pentru ca am o datorie morala fata de aceasta echipa care m-a lansat catre fotbalul mare, m-a ajutat in viata. Sunt foarte bun prieten cu presedintele Costica Stefan, care il are alaturi pe domnul Viorel Ivanciu, care este un om extraordinar.
Veti accepta sa lucrati cu Mirel Condei si cu Cosmin Onofrei ca antrenori secunzi?
Eu nu am nici o problema din acest punct de vedere. Daca ei vor sa lucram impreuna, eu sunt deschis pentru orice colaborare. Amandoi au antrenat echipa in prima parte a campionatului, cunosc jucatorii foarte bine si au jucat multa vreme la aceasta echipa.  
Echipa va pleca in cantonament montan?
Eu nu am fost de acord cu asa ceva. Daca mergem la munte nu facem altceva decat sa cheltuim bani de pomana. Acolo se fac alergari pe gheata, pe piatra, pe asfalt, lucru care nu e sanatos pentru jucatori. Eu prefer sa stam in cantonament la stadion, unde avem cele mai bune conditii de pregatire, iar dupa aceea sa plecam intr-un turneu in judetul Ilfov sau in Bulgaria, perioada in care sa jucam meciuri amicale din doua in doua zile.
Va veti implica si la futsal?
Nu. Am inteles ca Dunarea are oameni special pregatiti pentru futsal si nu vreau sa ma amestec acolo. Eu ma ocup doar de echipa de fotbal. 

Comments are closed.