SPORT — 12 ianuarie 2014 at 10:47

"Obiectivul meu este promovarea"

by

Jose Valeriu Petrescu este de ieri antrenorul celor de la Inainte Modelu. Tehnicianul a acceptat sa preia liderul Ligii Tractoristilor dupa o discutie cu primarul Gheorghe Dobre – Barbosu. Obiectivul lui Jose este promovarea in Liga a 3-a, acolo unde Modelu a mai fost doar in perioada in Milut si al sau Prefab era pe un munte de bani.
Jose, felicitari! Cum e la Modelu?
Valeriu Petrescu: Multumesc! Abia ieri ne-am inteles. Sunt bucuros ca mi-am gasit o echipa de seniori, unde sa pot antrena asa cum imi doresc. 
Le-a fost greu sa te convinga?
Eu spun ca nu. Ne cunosteam si pana acum, dar nu am stat niciodata de vorba. Ne salutam, ne respectam reciproc si nimic mai mult. Acum ne-am inteles din prima. 
Cine te-a contactat de la Modelu?
M-a sunat domnul primar. Eu eram la antrenament, la Athletic Calarasi. Nu am avut telefonul la mine. Niciodata nu iau telefonul cu mine in timpul antrenamentului. Imi place sa ma concentrez cand lucrez si nu vreau sa fiu deranjat. In timpul antrenamentului a venit Ghiuta, patronul de la Athletic, la mine si mi-a zis ca l-a sunat domnul primar de la Modelu sa intrebe de mine. Ghiuta i-a zis ca sunt la antrenament, iar domnul primar i-a spus ca ma invita la ora 12:30 la Modelu, ca sa stam de vorba. 
Si te-ai dus imediat!
Mai intai am terminat antrenamentul si pe urma m-am dus. 
Cum ai fost primit de oamenii de acolo?
Foarte bine. Sunt niste oameni extraordinari. Le-am zis din start ca eu vreau sa fiu platit in functie de performante. Obiectivul meu este promovarea in Liga a 3-a, iar conducerea mi-a promis tot sprijinul. La inceputul lunii februarie vom pleca in cantonament, la Caciulata, in judetul Valcea. 
Toate sunt roz la Modelu. Nu sunt nici un fel de probleme?
Toate sunt roz la inceput. Daca vom avea rezultate, asa cum au fost in tur, nu vor fi probleme. Oamenii au fost corecti cu mine si mi-au zis inca din start ca sunt bani pentru cantonament, dar nu putem merge la munte cu mai mult de 18 jucatori. Au fost sinceri si mi-au zis pentru ca eu sa stiu ce am de facut. Pentru nivelul la care suntem acum cred ca este foarte bine. Mai tarziu, daca vom urca, vom putea discuta si de alte conditii. Pe mine ma bucura ca au fost sinceri. 
Despre Bogatu nu ti-au zis nimic?
Lor le pare foarte rau ca a plecat Bogatu. Ii doare acest lucru. Ar fi vrut sa mearga impreuna mai departe.
Ai vorbit cu Bogatu despre echipa, despre lotul de jucatori sau despre orice altceva?
Nu am avut cand. M-am intalnit sambata seara intamplator cu el. Eu eram cu profesorul Neagu, iar in momentul in care ne-a vazut, a venit, a dat mana cu mine si a plecat. Nu a vrut sa mai stea la masa. Nu mi se pare normal asa ceva. Pana la urma, au lucrat impreuna. Suntem o mana de oameni in fotbalul calarasean si nu e normal sa ne certam, sa nu ne vorbim. Eu o sa-l sun si o sa vorbesc cu el, sa-i spun ca eu nu am nimic personal cu el. A plecat la Oltenita, unde a fost mereu iubit, iar eu ii doresc mult succes. Nu suntem doar colegi, suntem si parteneri de intrecere. O competitie puternica face ca echipa de pe primul loc sa fie si mai puternica, iar pe mine nu poate decat sa ma bucure acest lucru. 
Care este programul echipei in perioada urmatoare?
Primul antrenament va avea loc pe 21 ianuarie, asa cum a stabilit Virgil Bogatu. Programul va fi cel stabilit de el cu conducerea clubului. Pe 25 ianuarie vom avea un meci amical la Bucuresti, iar pe 31 ianuarie vom juca, foarte probabil, o partida de verificare, in deplasare, cu Unirea Slobozia. Asteptam confirmarea in zilele urmatoare.  
Vei aduce jucatori noi la echipa? Te vei implica in campania de transferari?
Eu am fost adus la Modelu ca sa antrenez. Transferurile sunt sarcina conducatorilor. Mi s-a spus ca o sa vina Chirita, un atacant de la Juventus Colentina, si inca un baiat de la Dragos Voda, Catalin Marcu. 
Si Penita, de la Dor Marunt.
Penita nu mai vine. Am inteles ca a venit la Modelu, impreuna cu primarul de la Dor Marunt, si a zis ca nu mai poate veni pentru ca si-a gasit de lucru si vrea sa se duca sa munceasca. 
Incredibil! Baiatul asta n-o sa joace niciodata fotbal in alta parte decat la Dor Marunt.
E problema lui. Am inteles ca domnul primar de la Modelu i-a rupt contractul in fata si i-a zis ca nu este nici o problema daca nu mai vrea sa vina. 
Cum te-ai despartit de Ghiuta?
Nu ne-am despartit. Vom colabora in continuare, cel putin pana la 1 februarie. Mai departe, vom discuta si vom incerca sa facem programul de la Modelu si programul de la Athletic in asa fel incat sa pot merge in ambele locuri. 
 

Comments are closed.