SPORT — 5 ianuarie 2014 at 02:28

10.07 – Chirnogi, in "Remorca"

by

Victoria Chirnogi activeaza in Liga Tractoristilor in ciuda faptului ca ROAF spune ca formatia antrenata de catre Adrian Cristea trebuia aruncata in Categoria Remorca. Chirnogii au ajuns pe prima scena a fotbalului calarasean datorita relatiei de prietenie dintre Mircea Dan si Bratu Cataros. De asemenea, mintile luminate din fruntea echipelor din judet au votat fara sa gandeasca.
Situatia neclara a Victoriei Chirnogi este lamurita in Gazeta Sporturilor de astazi. Sambata, in sedinta Comitetului Executiv, s-a aprobat introducerea unui articol in ROAF prin care se urmarea sanctionarea cat mai aspra a echipelor care abandoneaza competitia, indiferent de momentul in care se petrece acest lucru. Din pacate, a iesit o bulibaseala pe care am semnalat-o inca de duminica, atunci cand nimeni nu stia daca formatia lui Mircea Dan va activa in Categoria Remorca sau in Liga Tractoristilor.
 
 
Oficialii de la Casa Fotbalului si-au recunoscut greseala comisa sambata si au anuntat prin vocea juristului Adrian Stangaciu ca vor trimite adrese catre toate cluburile in care vor preciza ca echipele care se retrag din campionat vor activa in ultima categorie competitionala. “E adevărat, se bat cap în cap punctul unu cu punctul 6. Punctul 6 este nou adăugat, precedentele făceau parte din regulamentul vechi şi au fost abrogate, au apărut acolo doar pentru ca CEx să se orienteze. Vom modifica din nou prevederile acestor puncte: va rămîne în vigoare retrogradarea echipei în ultima categorie competiţională. Trimitem circulară tuturor cluburilor”, a declarat Adrian Stangaciu pentru Gazeta Sporturilor.
Ca urmare, Victoria Chirnogi nu are dreptul de a lua startul in Liga Tractoristilor. Decizia Comitetului Executiv il duce pe Brau Cataros in situatia de a nu mai fi nevoit sa creasca numarul echipelor ce vor evolua incepand de luna viitoare pe prima scena a fotbalului calarasean. Numai ca presedintele AJF Calarasi este intr-o stransa relatie de prietenie cu presedintele chirnogenilor, astfel ca nu ar fi exclus ca Victoria sa fie bagata cu forta in Liga Tractoristilor. Situatia este foarte complicata si ramane de vazut daca echipa antrenata de catre Adrian Cristea va avea drept de promovare. Mai mult ca sigur, vom asista la un nou abuzat de-al lui Bratu Cataros, care, incompetent cum il stie toata lumea, crede ca poate salva situatia financiara a AJF Calarasi prin cresterea numarului de echipa din Liga Tractoristilor. In realitate, el nu face altceva decat sa piarda cat mai multe voturi. Primarii s-au saturat sa bage bani intr-o competitie murdarita de cei care ar trebui sa o faca imaculata.
Venus Independenta si Inainte Modelu, doua formatii cu pretentii, se arata nemultumite de intentia lui Cataros. “Eu sunt competitor cu Chirnogi, care este o echipa puternica, si e normal sa cer respectarea regulamentului. Daca in regulament spune ca trebuie sa se duca in Categoria Onoare, atunci sa se duca in Categoria Onoare, ca nu suntem noi de vina ca s-au retras ei din Liga a 3-a”, a declarat Victor Neagu, delegatul celor de la Inainte Modelu.
Pe o pozitie asemanatoare se situeaza si Ion Radu, presedintele lui Venus Independenta. “Asa este normal si firesc, daca te retragi din campionatul Ligii a 3-a trebuie sa te duci in Categoria Onoare. Nu stiu ce decizie se va lua la AJF Calarasi in acest caz pentru ca nu am mai fost acolo de cand s-a terminat campionatul. Nici nu stiu cine a scapat de retrogradare, dintre Radovanu si Belciugatele. Suntem ocupati cu recoltatul graului in aceasta perioada. Dupa ce vom termina treaba, ii adunam pe toti baietii si ne apucam de treaba pentru noul sezon. Noi vrem sa se respecte regulamentul”, spune Slick.
In schimb, Florin Stancu, antrenorul Unirii Manastirea, echipa care si-a anuntat intentia de a se lupta pentru titlul de campioana judeteana, le ia apararea chirnogenilor. “Pe mine nu ma sperie Chirnogiul. Vor avea probleme mari. Nu stiu de ce se sperie lumea atat de tare de ei. Le-au plecat foarte multi dintre jucatori. Au renuntat la cei din Bucuresti, iar cei din zona s-au dus la alte echipe, unde sunt mai bine platiti. Din punctul meu de vedere, nu e nici o problema, mai ales ca noi nu am avut niciodata probleme cu ei. Prefer sa ma bata o echipa la fotbal, decat sa ma bata o echipa si la fotbal si la pumni”, este de parere Stancu.
Cititi mai jos articolul din ROAF care a fost aprobat sambata de catre Comitetul Executiv. Dupa ce-l veti lectura, veti descoperi ca Nita Miron, femeia de serviciu a AJF Calarasi, merita mai mult decat o delegare la un meci din Liga Tractoristilor.
1. Dacă într-o ediţie de campionat rămân locuri vacante prin neînscrierea, excluderea, retragerea sau renunţarea unor echipe la dreptul de a participa în campionatul de seniori respectiv, ori în alte situaţii similare, se va proceda astfel:
a) dacă această situaţie a intervenit înainte de începerea campionatului, echipele în cauză vor fi retrogradate în categoria imediat inferioară, locurile vacante fiind ocupate de echipele retrogradate în campionatul precedent, cel mai bine clasate; în cazul în care numărul acestora este insuficient, Comitetul Executiv al FRF sau Biroul Executiv al AJF/AMFB vor putea decide completarea locurilor vacante cu alte echipe;
b) dacă retragerea/excluderea echipelor a intervenit după începerea campionatului, echipele în cauză vor fi retrogradate în categoria imediat inferioară, iar locurile vacante nu se vor mai completa, la sfârșitul campionatului numărul echipelor ce urmează să retrogradeze fiind redus în mod corespunzător. După caz, echipele retrase/excluse vor fi penalizate pentru nerealizarea baremului de puncte cu diferența dintre punctele realizate și cele stabilite prin barem.
2. Renunțarea unor echipe la dreptul de a participa în campionate se constată de către Comitetul Executiv al FRF, Comitetul Executiv al LPF sau Biroul executiv al AJF/AMFB, printr-o decizie irevocabilă.
3. Retragerea sau excluderea unor echipe din campionat, intervenită după începerea competiţiei, se constată de către Comisia de disciplină a FRF, LPF, AJF/AMFB, după caz.
4. Cluburile din Liga I care nu obțin licența în conformitate cu prevederile Regulamentului de acordare a licenței cluburilor vor fi retrogradate în Liga a 2-a, locurile vacante urmând să fie ocupate astfel:
a) În cazul în care clubul care nu a obținut licența este un club care a evoluat și în campionatul precedent în Liga I, locul vacant va fi ocupat de un club a cărui echipă a retrogradat din Liga I în campionatul precedent, cel mai bine clasat, care deține licență;
b) În cazul în care clubul care nu a obținut licența este un club care a promovat din Liga a 2-a, locul vacant va fi ocupat de echipa clasată pe locul 3 în Liga a 2-a sau – dacă aceasta nu obține licența/nu dorește să participe – de următoarea echipă clasată în campionatul Ligii a 2-a ( în seria din care provine clubul care nu a obținut licența ) și care deține licență.
Competenţa luării deciziei privind ocuparea locurilor vacante aparţine Comitetului Executiv al FRF, la sesizarea Serviciului Licenţe şi Afilieri.
5. În cazul retragerii din competiție a cluburilor cu activitate exclusivă de juniori, acestea nu au dreptul să se înscrie și să participe la următoarea ediție a campionatului de juniori A și B.
6. În cazul refuzului de a se înscrie în competiţii al unor echipe ce deţin acest drept, precum şi în situaţia retragerii/excluderii unor cluburi înscrise în competiţii acestea vor fi retrogradate în ultima categorie competițională.
7. În cazul cluburilor ce obțin dreptul de promovare, în urma jocurilor de baraj, din Liga a 4-a în Liga a 3-a, în situația în care acestea nu se înscriu în competiții, vor fi retrogradate în ultima categorie competițională și nu vor avea drept de promovare pentru o durată de 3 ani competiționali.

Comments are closed.