SPORT — 3 ianuarie 2014 at 10:56

29.05 Zeciu, Guardiola de Calarasi

by

Alaturi de Constantin Anghel si Ion Radu, Ilie Zeciu este unul dintre oamenii care au facut din Venus Independenta cea mai puternica echipa din istoria Ligii Tractoristilor. Tehnicianul de la aprozar are meritul ca a fost un jucator emblematic al Dunarii si „risca” sa devina unul dintre cei mai importanti tehnicieni ai judetului Calarasi.
 
Venus Independenta mai are doar cateva zile pana cand isi va asigura si matematic cel de-al treilea titlu consecutiv de campioana judeteana. Reteta succesului din 2013 trebuie scrisa cu grija. La Coade nu e timp de festivism din cauza faptului ca titlul de regina a Ligii Tractoristilor nu valoreaza absolut nimic. Daca nu trece de barajul pentru promovarea in cel de-al treilea esalon al fotbalului romanesc, Barcelona de Calarasi va arata ca o lebada intr-un lighean.
 
Ion Radu are toate motivele sa se bata cu pumnul in piept ca asistam la hegemonia lui Venus in fotbalul calarasean. Daca ne uitam la clasamentele finale observam ca Independenta este campioana de o eternitate. Cei care contesta succesul formatiei lui Ilie Zeciu sunt la fel de caraghiosi ca vulpea ce spune ca strugurii la care nu poate ajunge sunt foarte acri. Dincolo de orice suspiciune, Independenta este o echipa care merita mult respect. A castigat si in 2013 pentru ca a fost puternica, echilibrata si matura. Aceasta din urma calitate a dobandit-o in vara anului trecut, cand a castigat barajul de la Slobozia, impotriva celor de la Agigea.
Ilie Zeciu, chiar daca nu face antrenamente cu elevii sai, demonstreaza ca este antrenor. Aceasta afirmatie se bazeaza pe faptul ca tehnicianul campioanei stie sa-si citeasca adversarii, iar meciul cu rivalii de la Ciocanesti a fost castigat mai mult din priceperea lui Zeciu decat din talentul jucatorilor sai. Venus a sufocat Dunarea Ciocanesti in meciul direct. Antrenorul de la Coade a fost respectat ca jucator, si-a rupt picioarele pentru Dunarea, iar acum nu vinde castraveti gradinarilor.
Isi ia munca in serios si le da peste nas celor care considera ca antrenor e doar cel care umbla cu cronometrul de gat si le comanda jucatorilor sarituri cu genunchii la piept sau serii de alergari. De luni pana vineri, Zeciu este de gasit la aprozar. Sambata uita preturile la telina si pleaca pe camp, unde sadeste istoria lui Venus Independenta. Nu este un personaj, dar nici nu si-a dorit acest lucru. A stiut ca va avea mult mai mult succes daca va fi o persoana puternica in fata celor din vestiar.
A avut si norocul ca Doru Simion i-a adus la botul calului jucatori care si-au luat meseria in serios, chiar daca la Venus Independenta inca nu s-a atins pragul de profesionalism din punct de vedere fotbalistic. Pentru jucatori, nu pentru Ilie Zeciu, examenul adevarat vine la 19 iunie, cand isi dau BAC-ul. Profesorul este unul exigent, dar ei trebuie sa tina cont ca si despre Agigea se spunea ca rupe norii.

Comments are closed.