SPORT — 1 ianuarie 2014 at 10:42

22.05 Lista meciurilor dubioase

by

La finalul sezonului trecut al Ligii Tractoristilor a curs cu blaturi. Multe dintre acestea au fost girate de catre AJF Calarasi. Unul dintre putinele meciuri aranjate fara acordul lui Bratu Cataros a fost cel castigat de catre Dinamo Sarulesti la Lehliu Gara. Cu siguranta, la finalul acestui campionat vom asista la o noua ploaie de blaturi. Pana atunci, priviti ce am pronosticat in luna mai a anului trecut. La multi ani, tractoristilor!
 
Saptamana trecuta am prezentat programul pe care il au in ultima parte a sezonului cele opt formatii ce se lupta pentru evitarea retrogradarii. Teoretic, orice formatie care se afla acum mai jos de locul 8 poate retrograda din Liga Tractoristilor. Privind realist, trebuie sa recunoastem ca Viitorul Plataresti, Fortuna Tamadau si CS Curcani se lupta pentru locul 14, care duce la baraj, in vreme ce Rapid Ulmeni, Viitorul Sohatu, Dinamo Sarulesti, Steaua Radovanu si Victoria Dragos Voda fug ca dracu’ de tamaie de locul 13, care “asigura”, de asemenea, prezenta la baraj.
 
Saptamana aceasta va prezentam lista meciurilor “usoare” din ultimele patru etape ale campionatului. Dinamo Sarulesti pare echipa cea mai avantajata din acest punct de vedere, astfel ca n-ar fi exclus ca formatia lui Marian Cautis sa adune, in mod “spectaculos”, 12 puncte, suficient pentru a evita retrogradarea. La polul opus se situeaza Rapid Ulmeni, CS Curcani si Victoria Dragos Voda. Din cele ce urmeaza veti trage foarte usor concluzia ca in penultima etapa se vor aranja toate cartile in lupta pentru evitarea retrogradarii.
Etapa a 27-a
Dinamo Sarulesti – Unirea Manastirea
Formatia antrenata de catre Florin Stancu s-a facut de ras in etapa a 25-a, atunci cand a cedat caraghios, in deplasare, pe terenul celor de la Rapid Ulmeni. Aflata in prima jumatate a clasamentului, Manastirea ar putea sa cedeze tentatiilor si la Sarulesti. In cazul in care acestea vor exista. Totul depinde de conducerea administrativa a echipei.
Etapa a 28-a
Victoria Lehliu Gara – Dinamo Sarulesti
Distanta dintre cele doua localitati este de numai 25 de kilometri. Jucatorii celor doua formatii se cunosc destul de bine. Victoria Lehliu Gara nu mai are probleme in acest moment si are tot interesul sa-si lege prietenii in vederea sezonului viitor. Echipa lui Noni Milea a incurcat in acest sezon pe Dunarea Ciocanesti pe teren propriu, iar o eventuala infrangere in fata celor de la Dinamo Sarulesti s-ar produce numai “la ordin”.

Etapa a 29-a

Viitorul Sohatu – Progresul Fundulea
Doru Cartan, finantatorul celor de la Sohatu, si Dorel Dorobantu, primarul orasului Fundulea, sunt in relatii foarte bune. In turul campionatului, Viitorul a disputat cateva partide considerate “acasa” pe terenul de la Fundulea. Lui Cartan chiar i-a fost adresata invitatia de a finanta Progresul Fundulea, in conditiile in care primarul de la Sohatu nu ii acorda nici un fel de sprijin. Pentru a nu avea emotii in ultima etapa a sezonului, Viitorul ar putea incerca sa-i indulceasca pe oaspeti.
Dinamo Sarulesti – Venus Independenta
La acea data, Venus Independenta va fi deja campioana judetean, iar antrenorul Ilie Zeciu ar putea utiliza rezervele in meciul de la Sandulita. De ce? Nu pentru ca ar avea beneficii financiare din partea celor de la Sarulesti, ci pentru ca are tot interesul sa-si menajeze elevii in vederea meciului de baraj ce va avea loc la 19 iunie. Folosind echipa a doua, asa cum a facut Steaua cu Viitorul Constanta, Barcelona de Calarasi ar putea pierde meciul cu Dinamo.
Steaua Radovanu – Dunarea Ciocanesti
Echipa antrenata de catre Aurel Jecu s-a resemnat cu gandul ca Venus Independenta nu mai poate pierde titlul de campioana si merge in orice deplasare ca in excursie. S-a vazut lucrul acesta la Fundulea, acolo unde Ticu & Co au incheiat la egalitate, scor 4-4, la capatul unei meci ce este considerat de catre multi oameni de fotbal drept cel mai frumos meci ce s-a desfasurat sezonul acesta in Liga Tractoristilor. In schimb, cei de la Radovanu isi vor juca atunci ultima sansa de a evita meciul de baraj si vor face tot ce le este in putinta sa castige cele trei puncte. Se vor afla in fata o echipa foarte motivata si una aflata in vacanta.
Viitorul Plataresti – Unirea Manastirea
Formatia gazda a obtinut rezultate remarcabile in ultime etape si face tot posibilul sa prinda locul 14. Scopul scuza mijloacele, iar cei de la Plataresti profita la maximum de eticheta de echipa dura ce i-a fost atribuita in urma incidentelor pe care le-au provocat juniorii la meciurile cu Ciocanesti si cu Sohatu. Unirea Manastirea nu mai sperie pe nimeni in acest sezon, motiv pentru care o victorie a celor de la Viitorul este cat se poate de previzibila.
Fortuna Tamadau – Victoria Lehliu Gara
Victoria Lehliu Gara nu vrea sa supere pe nimeni si incearca sa ramana in relatii excelente cu toti vecinii. Distanta de 30 de kilometri dintre cele doua localitati nu inseamna mare lucru in comparatie cu prietenia ce se naste din fotbal. Fortuna Tamadau se va afla atunci la ultimul meci pe teren propriu in Liga Tractoristilor si va cauta sa se desparta frumos de catre spectatorii din localitate, chiar daca acest lucru va costa o bere in plus pentru formatia vizitatoare.
Etapa a 30-a
Progresul Fundulea – Dinamo Sarulesti
Daca va mai avea nevoie de trei puncte in ultima etapa, Dinamo Sarulesti le va putea obtine fara probleme de la vecinii din Fundulea. Interesul celor de la Progresul este acela de a pastra in Liga Tractoristilor cat mai multe echipe din apropiere. Oricine isi doreste deplasari scurte in locul unor “excursii” prin partea cealalta a judetului. Este posibil ca la acea data toate lucrurile sa fie deja clarificate, iar meciul de la Fundulea sa se joace corect. La fel ca toate celelalte din acest campionat.
 

Comments are closed.