SPORT — 30 decembrie 2013 at 07:26

11.05 Ciocul mic si joc de glezne

by

Venus Independenta a castigat absolut meritat titlul de campioana in sezonul trecut al Ligii Tractoristilor. Elevii lui Ilie Zeciu au castigat ambele derby-uri cu Dunarea Ciocanesti si a reprezentat judetul Calarasi la barajul pentru promovarea in Liga a 3-a. Meciul din retur, disputat la Ciocanesti, a fost castigat de catre Barcelona de Calarasi fara prea mari emotii.
 
Pentru prima data in istorie, un stadion s-a dovedit a fi neincapator la un meci din Liga Tractoristilor. Dunarea Ciocanesti si Venus Independenta au atras la o singura partida mai multi spectatori decat a adunat Dunarea Calarasi in tot campionatul. Patru sute de oameni au stat in tribuna si inca vreo trei sute au vazut meciul in picioare, din spatele gardului ce imprejmuieste terenul de joc.
 
Venus Independenta si-a asigurat titlul de campioana prin victoria lejera obtinuta la Ciocanesti. Oaspetii s-au impus cu 4-2 la capatul unui meci pe care l-au dominat de la un capat la altul. Trupa lui Ilie Zeciu a dovedit maturitate in joc, a pasat mai mult, a stiut cand sa apese pe accelaratie si a demonstrat ca, dincolo de acuzele venite din partea rivalilor, este cea mai buna echipa din Liga Tractoristilor.
Jocul de pase al oaspetilor a fost incantator, impresia generala fiind aceea ca scorul de pe tabela de marcaj reflecta perfect realitatea din teren. Dunarea Ciocanesti si-a dovedit neputinta in fata unei echipe mult mai mature. Formatia lui Aurel Jecu a inceput meciul bine, a ratat, insa Independenta a iesit la joc de fiecare data cand a dorit. Gazdele au o aparare slaba, un portar ce se face vinovat de primele doua goluri, insa, cel mai grav, au in echipa multi jucatori care nu au abecedarul fotbalului. Un exemplu este cel al lui Pena, care nu intamplator n-a ramas in vara anului trecut la Dunarea Calarasi. Bun la nivelul Ligii Tractoristilor, Pena nu stie sa stea in teren si habar nu are care este adversarul caruia trebuie sa-i faca marcaj. Misiunea celor de la Venus a fost usurata si de faptul ca in multe momente, cei de la Ciocanesti, in loc sa desfaca jocul pe margini, intrau in centru, in zona fundasilor adversi, facandu-si, practic, automarcaj. Atunci s-a vazut diferenta dintre o echipa competitiva la nivel de judet si una care a sperat ca poate trece muntii in sandale.
Spectacolul fotbalistic a fost unul agreabil. Nu poti spune altceva cand vezi un stadion arhiplin, 6 goluri si o formatie – Venus Independenta – care a tremurat doar la sutul in bara expediat de Dan Gheorghe in primele minute ale partidei. Arbitrul Marius Leca a gresit in repriza a doua. Mai intai, le-a acordat gazdelor corect un penalty, insa modul in care a facut-o a demonstrat ca ii este frica de responsabilitati. Un aparator al oaspetilor a comis un fault in propria suprafata de pedeapsa. Faultul a fost clar, cei de la Independenta protestand cu privire la locul in care s-ar fi petrecut imprudenta. Leca a mers la “asistentul” Mihai Constantin si abia dupa ce s-a consultat cu acesta a indicat punctul cu var. “Intalnirea” cu colegul de la linie este total nejustificata din moment ce Constantin nu avea cum sa vada locul in care a avut loc faultul. Faza s-a petrecut pe partea opusa, iar marcajul era prost facut. Mai departe, “centralul”, nesigur pe decizia sa, a incercat sa arbitreze in compensatie si nu le-a acordat gazdelor un penalty foarte clar la scorul de 2-3. La faza imediat urmatoare, Independenta a facut 2-4 si a inchis meciul. Ca o concluzie, arbitrajul lui Marius Leca a fost unul cu greseli, dar cei de la Ciocanesti trebuie sa recunoasta ca greselile comise de jucatorii lor au fost mult mai mari. Dunarea trebuie sa isi schimbe atitudinea si la capitolul organizare. Atmosfera de pe stadion a fost frumoasa, insa nu e normal ca accesul masinilor in parcarea stadionului sa fie restrictionat pentru mai mult de jumatate dintre cei care au venit la meci. Apoi, marcajul terenului de joc a fost unul sters, realizat cu superficialitate.
Ciocanestiul a fost un adversar redutabil pentru Independenta in acest sezon, a incercat sa castige titlul de campioana, dar Barcelona de Calarasi ramana inca o forta in Liga Tractoristilor. Cu un avans de 4 puncte fata de Dunarea, Venus si-a cladit drum spre victoria finala si a declansat hora bucuriei chiar pe terenul rivalei. Urmeaza pregatirile pentru baraj si discutiile cu privire la dreptul celor de la Independenta de a participa la acel joc.

Comments are closed.