Special — 19 decembrie 2013 at 04:04

30.03 Colonel, campion in Kuweit

by

Olteniteanul Ionel Colonel si-a inceput cariera de antrenor la Unirea Manastirea, a continuat la Ceres Ciocanesti, dupa care a mai avut o experienta la Chirnogi. A plecat din fotbalul mic spre fotbalul mare, imbracand haina de preparator fizic. A lucrat, de-a lungul timpului, la FC National, CFR Cluj-Napoca, Steaua, Rapid, Poli Iasi, FC Brasov si Prefab Modelu.
Ionel Colonel face parte in staff-ul echipei de fotbal Al-Kuwait SC, matematic campioana tarii din Golful Persic. Olteniteanul ocupa functia de preparator fizic, antrenor principal fiind Ion Marin. Cu trei etape inaintea finalului de sezon, echipa este neinvinsa, are un avans de 12 puncte si a sarbatorit deja castigarea campionatului. Pe pagina de Facebook a lui Ionel Colonel curge cu laude!
 
Aceasta este a doua performanta notabila realizata de Al-Kuwait SC in acest sezon. In toamna anulu trecut, echipa lui Ionel Colonel a castigat Cupa Asiei, varianta asiatica a Europa League. Inainte de a ajunge in Kuweit, olteniteanul a mai lucrat la CFR Cluj-Napoca, Rapid, Steaua, FC National, FC Brasov si Politehnica Iasi. De asemenea, a avut o perioada in care a fost impreuna cu Ion Marin la o echipa din Arabia Saudita.
Ionel Colonel nu este strain de fotbalul calarasean. A lucrat ca preparator fizic la Prefab Modelu in perioada in care echipa a fost antrenata de catre Marin Duna. La inceput, olteniteanul a incercat sa patrunda in fotbal ca antrenor. A pregatit echipe precum Unirea Manastirea, Ceres Ciocanesti sau Sportul Chirnogi. Pe vremea cand era antrenor la Ciocanesti, a fost indepartat de la echipa pentru ca a avut “tupeul” sa nu-l titularizeze pe Doru Dinca. Colonel si-a motivat decizia prin faptul ca jucatorul nu s-a prezentat la pregatire vreme de o saptamana, insa conducatorii clubului, printre care Sandu Ratcu si Vasile Tup, nu au acceptat ca antrenorul sa treaca peste dorinta lor, aceea de a nu schimba echipa care in urma cu o saptamana castigase un meci pe teren propriu.
La Oltenita, Ionel Colonel s-a remarcat ca un excelent profesor de sport si pedagog. A obtinut rezultate remarcabile cu echipa de handbal feminin a Scolii nr 2 si a pregatit numerosi studenti pentru admiterea la Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport. Unul dintre acestia este Costin Dan, cel mai bun arbitru din judetul Calarasi.
Tot la Oltenita a fost pentru o scurta vreme preparator fizic al celor de la Navol, insa metodele sale au fost considerate proaste de catre antrenori de moda veche precum Vasile Copil si Vasile Florea. Nu a renuntat la fotbal si a pus bazele unei grupe de juniori cu care a uimit pe toata lumea. Gigi Ionita, vedeta celor de la Victoria Chirnogi, a fost descoperit si crescut de catre Ionel Colonel. Alti jucatori care i-au trecut prin “mana” sunt Alexandru Mica, de la CSM Oltenita, Valentin Andrei – Vusca, de la CS Balotsti, Daniel Deacu – Bendeac, de la Victoria Chirnogi, si Marian Baicu, retras din activitatea in acest moment, dar curtat de catre CSM Oltenita.

No Comments

  1. Felicitari.Un om care a reusit prin seriozitate si multa multa munca