SPORT — 23 noiembrie 2013 at 13:20

Lehliu Gara a mai facut o victima

by

Dupa infrangerea de etapa trecuta suferita in fata liderului Inainte Modelu, un usturator 0-5, Victoria Lehliu parea decisa sa transeze meciul cu Agricola Borcea, vecina de clasament, inca de la inceput. Insa socoteala din targ nu s-a potrivit cu cea de acasa si pe final, gazdele au trait periculos. Vremea buna a facut ca tribunele stadionului „Liviu Cucu” din Lehliu-Gara sa fie pline, disputele galeriilor animand si mai mult partida. Cel mai necastigat a iesit tusierul, care a fost injurat de ambele tabere. A fost un duel frumos intre doua personaje marcante pentru cele doua cluburi: Marone de la Victoria Lehliu si Maronica de la Agricola Borcea.
Meciul a inceput tare, oaspetii incercand sa deschida repede scorul. Pana in minutul 16, acestia au ratat doua mari ocazii de gol. Victoria s-a trezit la viata abia in minutul 20, atunci cand Spirea Marius a tras putin pe langa stalpul din dreapta portarului. In minutul 28 a venit si prima faza controversata a meciului. Lehliu-Gara a reusit sa bage mingea „in ate” dupa o centrare a lui Marone, insa tusierul a semnalizat offside eronat, Stoica Emil fiind cel care a venit din pozitie regulamentara si a marcat. In minutul 35, Vernescu Felix fenteaza fundasul oaspetilor insa trage pe centru, mingea fiind prinsa de portarul advers. Patru minute mai tarziu, acelasi Felix a fost faultat la marginea careului si dupa o centrare, vine reluarea lui Mihai, insa mingea a fost parata de portarul advers, imediat mingea ajungand la Cosmin care reuseste sa deschide scorul. In minutul 41, borcenii prind curaj si fundasul central avanseaza pana la 40 de metri, trimitand o torpila, mingea fiind respinsa cu greu de Dumitru Alex in corner. Scor la pauza 1-0 pentru gazde.
A doua repriza a inceput cu aceleasi coordonate, Agricola Borcea ratand o mare ocazie in minutul 48. Trei minute mai tarziu scenariul se repeta dupa o neintelegere intre portarul lehlian si fundasul central, insa atacantul advers nu reuseste sa profite de aceasta gafa. La zece minute de la reluare acelasi Cosmin prinde un sut de senzatie dar mingea a fost retinuta usor de portar. Hei da, Maradona este si in Liga Tractoristilor. In minutul 62, un jucator borcean a reusit sa bage mingea in ate, cu mana, insa arbitrul Virgil Valeanu a fost pe faza sanctionand faza cu cartonas galben. Trei minute mai tarziu, Marin Liviu trimite cu capul la vinclu insa portarul scoate in-extremis. Victoria Lehliu reuseste sa-si dubleze avantajul prin Haidu Costin, dintr-un voleu superb de la 16 metri. In minutul 73, gazdele raman in inferioritate numerica. Din acel moment, Borcea s-a aruncat in atac, doua minute mai tarziu acestia reusind sa reduca din diferenta, dintr-un offside care se vedea lejer de la Dor-Marunt. Pana la final, tabela a ramas nemodificata. Scor final, 2-1 pentru Victoria Lehliu care egaleaza la puncte pe Victoria Chirnogi, aceasta pierzand cu 1-2, acasa, meciul cu campioana en-titre Venus Independenta.
De remarcat ca juniorii Lehliului nu se regasesc, astazi pierzand din nou, la limita, scor 1-2. Gazdele au reusit sa deschida scorul dintr-un penalty, insa oaspetii au egalat pana la pauza, in repriza a doua reusind sa intoarca scorul.
In sambata Sfantului Andrei, ultima etapa din tur, va avea loc un derby de traditie in Liga Tractoristilor intre Venus Independenta si Victoria Lehliu . Campionatul trecut, lehlienii au reusit sa scoata un 1-1 pe terenul lui Venus, in retur pierzand la limita scor 1-2.

No Comments

  1. Trebuie sa recunosc, ca dintre toti corespondentii site-ului sport calarasean, domnul Ionut Pop are cele mai bune comentarii. Totusi, ar fi de preferat, sa fie obiectiv in ceea ce priveste arbitrajul si sa se detaseze de calitatea de suporter al echipei din Lehliu, deoarece, toate comentariile cuprind faze cand echipa din Lehliu este dezavantajata si niciodata cand este avantajata. Este doar un sfat.

  2. Pentru asistenul care nu stie Legea 11 „afara din joc” —–> http://football.3x.ro/legea11.htm
    Poate ca asistentul respectiv venise cu transportul celor de la Borcea. Cine ti-a dat informatiile ca a fost offside la golul celor de la Borcea si ca s anulat un gol perfect valabil? Vrei sa iti spun ca era coada la poarta stadionului din Lehliu? De unde atatea tribune pline? :))))

    • astea sunt rautacisme. Tribunele au fost aproape pline. Daca si suporterii vostri au recunoscut ca a fost offside … Era 2 metri in fata jucatorul care a marcat.