ACTUALITATE — 18 noiembrie 2013 at 06:44

Dumitru Chirila, acuzat de Bocan

by

Ceea ce am anuntat inca din 5 noiembrie s-a intamplat saptamana trecuta. Federatia Romana de Handbal a dispus miercuri, 13 noiembrie, transferul portarului Bogdan Pralea de la CSM Calarasi la HC Vaslui. A doua zi, jucatorul a parasit echipa antrenata de catre Sabin Dacau, urmand ca situatia sa la echipa moldovenilor sa fie clarificata in aceasta saptamana.
Dumitru Chirila, directorul CSM Calarasi, cel care a reprezentat clubul in relatia cu FRH si cel care a semnat contractul cu jucatorul, considera ca transferul a fost posibil doar pentru ca forul condus de Cristian Gatu a comis un abuz. „Federatia trage cu Vasluiul. Au operat un transfer fara sa se respecte regulamentul. Prima oara au zis ca jucatorul poate pleca la Vaslui, apoi au revenit si au zis ca jucatorul ramane la Calarasi, iar a treia oara au spus ca transferul este regulamentar. Asta au facut domnul Gatu si domnul Bocan, care este secretarul FRH. Noi am facut apel la decizia de saptamana trecuta. Oricum, jucatorul nu va putea pleca imediat la Vaslui. El va avea drept de joc in termen de 20 de zile de la data dispunerii transferului. Daca acest lucru s-a intamplat la 13 noiembrie, el va putea juca in alta parte abia la inceputul lui decembrie. In contractul jucatorului exista o clauza de transfer in valoare de 5.000 de euro, intr-adevar, dar aceasta se aplica numai in cazul in care ambele parti ajungeau la un acord. Din punctul meu de vedere, Bogdan Pralea nu are nici un motiv sa plece de la Vaslui”, a declarat Dumitru Chirila, un as al managementului sportiv, de numele caruia se leaga toate performantele realizate de gruparea pe care o conduce de multa vreme. Nu si numeroasele esecuri, cum ar fi cel din handbal. Daca politicul l-a schimbat pe Dumitru Dragomir din fruntea LPF, poate aceeasi clasa politica se trezeste si schimba ceva si la CSM Calarasi. Sau daca matusalemicul director de acum nu poate fi schimbat, macar faceti ceva, domnilor, si construiti un club sportiv cu activitate exclusiva in handbal, asa cum au facut cei de la Vaslui, de exemplu. Asa o sa stea si Chirila linistit, nu va mai fi deranjat de sportivi cu personalitate, si vom avea si performante in handbal, nu doar cheltuieli halucinante. Moldovenii vor promova in Liga Nationala nu pentru ca eu echipa mai buna, ci pentru ca sunt un club mult mai bine organizat. In sportul de performanta, amanuntele fac diferenta.
Mihail Bocan, secretarul general al Federatiei Romane de Handbal, sustine ca dreptatea este de partea celor de la Vaslui.„Apelul celor de la Calarasi se va judeca in cursul acestei saptamani. In contractul jucatorului este o clauza potrivit careia Bogdan Pralea poate pleca la orice echipa din tara sau din strainatate daca se achita suma de 5.000 de euro. Nu este vorba de o clauza care se aplica in cazul in care cele doua parti ajung la un acord. Nu poti trece suma fixa de transfer prin acordul ambelor parti. Cand un transfer se realizeaza prin acordul ambelor parti, se negociaza o suma de transfer si nu poate fi vorba despre o clauza de reziliere. Baiatul asta a avut o clauza de reziliere in valoare de 5.000 de euro, cei de la Vaslui au platit, noi am operat transferul, iar cei de la Calarasi au introdus apel si l-au blocat pe jucator pentru moment. Este dreptul lor sa faca acest lucru, iar noi nu ii putem impiedica. Bogdan Pralea va avea drept de joc imediat ce transferul va fi operat, adica dupa ce se va discuta apelul celor de la Calarasi, nu in termen de 20 de zile, asa cum sustine domnul Chirila. Cei de la Calarasi au gresit in momentul in care au facut contractul. Nu trebuiau sa puna clauza de reziliere prin acord unilateral sau daca au dorit sa o puna, aceasta nu trebuia sa fie de doar 5.000 de euro, trebuia sa fie mult mai mare”, a declarat Bocan.
FRH, prin vocea lui Mihail Bocan, sustine ca CSM Calarasi, prin semnatura lui Dumitru Chirila, a gresit. Ca sa scape de orice acuze si ca sa demonstreze ca HC Vaslui este favorizata de forul condus de Cristian Gatu, Chirila ar face bine sa prezinte contractul jucatorului. Cine se pricepe la sport stie ca infrangerea face parte din sport, iar cine nu o accepta nu are ce cauta in acest fenomen social. Calarasiul risca sa ajunga in situatia de a fi evitat de handbalistii de valoare. S-au cheltuit foarte multi bani, iar rezultatele tind sa fie catre zero si nimeni nu vrea sa raspunda pentru acest dezastru. Chirila, oricat de diabolic ar fi, nu poate conduce activitatea tuturor sectiilor. De aceea este nevoie ca elevii lui Sabin Dacau sa se mute in alta gradina, una destinata exclusiv handbalului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *