SPORT — 5 noiembrie 2013 at 11:22

Scandal imens pe seama lui Pralea

by

UPDATE: Primarul Calarasiului, Daniel Dragulin, a ramas surprins in momentul in care a aflat ca portarul Bogdan Pralea pleaca la HC Vaslui. „Nu cred asa ceva. Maine o sa aflu toate datele problemei. Am vorbit cu antrenorul si mi-a zis ca Pralea este acum la antrenament. El are contract cu noi pe doi ani de zile si nu poate pleca. Eu nu stiu de nici o clauza pe care jucatorii o au trecuta in contract, dar o sa ma interesez de acest lucru”, a spus edilul, pe un ton foarte nervos. Informatia privind transferul lui Pralea la HC Vaslui a aparut in aceasta dimineata si a reprezentat subiect de discutie pentru jucatorii lui Sabin Dacau la micul dejun. Moldovenii au dorit sa tina secreta mutarea pana cand Pralea ajungea sa se antreneze cu echipa din Vaslui. Vasluienii sustin ca au trimis instiintare de plata atat catre CSM Calarasi, cat si catre Federatia Romana de Handbal. Despre acest transfer s-au scurs informatii si din cadrul FRH. Fum fara foc nu iese!
CSM Calarasi a facut astazi un pas urias pentru realizarea obiectivului din acest sezon, evitarea promovarii. Portarul Bogdan Pralea a parasit formatia antrenata de catre Sabin Dacau si s-a transferat tocmai la rivalii de la HC Vaslui. Mutarea a fost posibila dupa ce moldovenii au achitat 5.000 de euro, reprezentand clauza de reziliere a contractului pe care portarul l-a semnat in vara acestui an cu gruparea condusa de catre Dumitru Chirila.
Pralea a incasat pentru cele trei luni petrecute la Calarasi nu mai putin de 10.500 de euro. Pe langa aceasta suma uriasa, CSM a platit 6.000 de euro catre EHF drept taxa internationala de transfer. Inainte de a ajunge sub comanda lui Sabin Dacau, portarul a evoluat in Israel, la Savyon. Transferul lui Pralea a fost o teapa atat din punct de vedere sportiv, cat si din punct de vedere economic. Clubul condus de catre Chirila, un as la managementului, a platit 16.500 de euro pentru serviciile unui jucator care a plecat tocmai la rivala cu care CSM Calarasi se bate, teoretic, pentru promovarea in Liga Nationala si a incasat doar 5.000 de euro. Rezulta un deficit de 11.500 de euro!
Astfel de transferuri nu reprezinta altceva decat adevarate lovituri sub centura pentru CSM Calarasi. Sunt zvonuri ca moldovenii de la Vaslui mai pregatesc inca doua mutari. Acestea se vor petrece chiar in saptamana de dinaintea jocului de la Vaslui, programat la 28 noiembrie, cu incepere de la ora 18:00. Diferenta dintre HC Vaslui si CSM Calarasi este evidenta. Moldovenii sunt mult mai bine organizati. De exemplu, la cele doua meciuri disputate saptamana trecuta in Capitala, contra lui Dinamo Bucuresti, vasluienii au afisat un staff impresionant, cu antrenori secunzi, maseur, kinetoterapeut, director si chiar ofiter de presa. In schimb, la meciul dintre CSM Bucuresti si CSM Calarasi, jucatorii lui Sabin Dacau au fost insotiti, pe langa tehnician, doar de nefericitul maseur Cornel Mihai, care zilele trecute a fost talharit de cativa raufacatori. Au crezut ca are si el o leafa de cateva mii de euro, altfel nu se explica.
Dumitru Chirila se afla in fruntea clubului calarasean, insa vina sa in acest caz este foarte mica. Marele vinovat este antrenorul Sabin Dacau. Acesta a avut mana libera din partea primarului Daniel Dragulin pentru a aduce la Calarasi exact jucatorii pe care si-i doreste si a lucrat cu Rayan Dayan, un impresar cu origini calarasene care traieste mai mult in Israel. Singurul care nu poate fi invinuit este portarul. Nemultumit de conditiile de pregatire de la Calarasi, dar si de antrenorul Sabin Dacau, Pralea a ales sa plece la Vaslui. Acesta nu este singurul nemultumit din lotul echipei. Jucatorii au incercat sa-i transmita primarului Daniel Dragulin ca promovarea nu poate fi realizata cu un antrenor precum Sabin Dacau, dar edilul nu a reactionat absolut deloc. In vestiar s-a format un „sindicat” care i-a cerut lui Eremia Paraianu sa se implice mai mult in pregatirea echipei, celebrul pivot aflat acum sub contract cu CSM Calarasi si-ar fi dorit acest lucru pentru a nu-si pata CV-ul impresionant, insa conducerea i-a atras atentia ca nu ramane altceva decat un simplu jucator.
Indiferent de ceea ce va urma in viata echipei de handbal masculin a celor de la CSM Calarasi, este tot mai clar ca ne indreptam spre o despartire de antrenorul Sabin Dacau. Titel Raduta trebuie sa dea un raspuns pana la iarna. Intre timp, calarasenii au inceput sa discute si cu Aihan Omer, cel care antreneaza in clipa de fata pe HC Caras-Severin, formatie din Liga Nationala cu sanse foarte mici de a ajunge in play-off. Pana la aducerea unui nou tehnician, Calarasiului trebuie sa se organizeze si din punct de vedere administrativ. O echipa de handbal nu are nevoie doar de un antrenor priceput, ci si de un adevarat staff care sa ajute echipa sa castige. Pana la inchiderea calculatorului, Dumitru Chirila, Sabin Dacau si Bogdan Pralea nu au putut fi contactati pentru a-si exprima punctul de vedere.

No Comments

  1. suporter x factor

    Articolul e foarte bun insa orice transfer international costa 2500 de euro . Restul pana la 6000 cine i-a luat ??? De unde se cunosc sumele ? Care e sursa? Deoarece oriunde in sport contractele sunt confidentiale!!