SPORT — 31 octombrie 2013 at 11:18

Mirobolantul Dumitru Chirila!

by

Penibil! Dumitru Chirila, directorul CSM Calarasi, ocupa spatiul public pentru a se lauda cu rezultatele clubului sau. Rezultatele nu sunt niciodata ale conducatorilor sau ale antrenorilor, ci doar ale sportivilor. Conducatorii si antrenorii trebuie sa iasa in fata doar atunci cand ceva nu merge, pentru a-si proteja sportivii de criticile opiniei publice. Baza progresului in sport este reprezentata de recunoasterea greselilor comise.
Daca tot are atata lipici la o anumita parte a presei calarasene, Dumitru Chirila ar face bine sa ii scoata in fata pe sportivi. Nu am citit nicaieri vreun interviu cu unul dintre sportivii care a obtinut sacul de medalii cu care directorul CSM Calarasi se lauda de fiecare data cand i se ofera ocazia. Sportivii cu rezultate reprezinta, indiferent de mediul social din care provin, un exemplu pentru cei din jur. Un copil nu o sa vina niciodata la sport atras de Chirila, ci fermecat de rezultatele sportivilor.
In loc sa iasa cu pieptul inainte atunci cand situatia nu o cere, omul din fruntea CSM Calarasi ar face bine sa-si regleze atitudinea vis-a-vis de sportivii cu personalitate. In vestiarul de la handbal sunt o sumedie de oameni care merita mult mai mult respect. Echipamentul jucatorilor antrenati de catre Sabin Dacau este jalnic. Eremia Paraianu nu a mai putut juca in repriza a doua a meciului cu CSM Bucuresti pentru ca i s-a rupt tricoul. Nu este de vina adversarul, ci conducatorul care a adus la club un echipament pentru fotbal la sectia de handbal.
Chirila nu trebuie luat la ochi. Nici la bascalie. Nu se va schimba. Dar il pot schimba altii, unii care nu uita caracterul duplicitar al sefului de la CSM Calarasi. Cand Dragu era primar, Chirila era medaliat cu aur in proba de laude la adresa municipalitatii. Acum se bate in continuare pentru cea mai inalta treapta a podiumului in aceeasi proba si e greu de crezut ca cineva il poate detrona. Diferenta de acum este ca pe primar nu-l mai cheama Dragu, ci Dragulin. Nu sunt doar trei litere in plus. E vorba de alt primar, unul care a facut sport.
Daca tot se bate cu pumnul in piept mai ceva ca Tarzan, directorul ar face bine sa explice si de ce handbalistii, niste vlajgani de doi metri, sunt trimisi in deplasari de sute de kilometri cu microbuzul. De fiecare data cand vorbeste, Chirila afiseaza o mina destinsa si arata ca un om sigur pe intreprinderea pe care o conduce. Daca tot suntem asa de perfecti, hai sa inchidem si datoriile catre „deportatii” de la Alexandria si hai sa nu mai acuzam fosti jucatori ai echipei ca au trantit meciurile cu Steaua. S-ar putea ca jocul pe contraatac sa nu-l favorizeze pe Chirila. In cazul in care CSM Calarasi se va impune la Vaslui, cu siguranta ca  vom citi despre rezultatele lui Chirila chiar si la rubrica meteo. Asa sa fie, numai sa castige echipa. Dar pana la meciul cu moldovenii, Sabin Dacau are nevoie de liniste, nu de critici din partea conducerii. Se vorbeste tot mai mult despre aducerea lui Titel Raduta. Pitesteanul trebuie sa dea un raspuns pana la iarna.
Am citit despre Dumitru Chirila ca de numele sau s-ar lega aproape toata istoria de dupa Revolutie a clubului. Tipul inca arata bine, motiv pentru care nu cred ca e matusalemic incat o astfel de afirmatie sa stea in picioare. La fel cum nu poate sta in picioare nici afirmatia ca in hotelul CSM Calarasi locuiesc 60 de sportivi. Sunt vreo 12 copii de la canotaj si tot cam atatia de la handbal masculin. In rest, e gol, motiv pentru care trebuie sa o lasam mai usor cu pianul pe scari.
In sportul calarasean, Chirila e o fantoma care face “Bau!” si toti ceilalti mor de frica. Sa mori de ras! In filmul “Black Hawk Down”, doi soldati “Delta Force” sunt inconjurati de sute de somalezi. Cei doi rezista si doboara grămezi de inamici pentru ca “militiile” din fata lor sunt dezorganizate si tematoare. Pana la urma, munitia li se termina si sunt ucisi, dar chiar si aaa africanii se apropie timid de cadavre. Abia cand se convinge ca americanii nu mai misca, multimii ii vine curajul si urmează o scena de umilinta mult prea dura pentru a fi descrisa. Speram sa nu ajungem sa traim asa ceva!
Click aici pentru un articol despre un fost sportiv redutabil, antrenor de top, un „as” şi al manageriatului!
 

Comments are closed.