Special — 29 octombrie 2013 at 01:35

Teorema lui Cataros: 1+2+6=7

by

In aceasta dimineata, cu incepere de la ora 11:00, la „Casa Alba” va avea loc sedinta Comitetului Executiv al AJF Calarasi in care se va discuta soarta echipei din Curcani. La intrunire vor avea drept de vot Bratu Cataros, in calitatea sa de presedinte al forului fotbalistic judetean, Ion Radu, presedintele lui Venus Independenta, Valeriu Tutuianu, viceprimarul comunei Modelu, Victor Manea, primarul comunei Lupsanu, Marius Lucan, ca reprezentant al celor de la Atletic Calarasi, si Daniel Stefan, presedintele CJA Calarasi. Va absenta George Coman, reprezentantul futsalului, care se afla la Odorheiu Secuiesc. In schimb, in sala se vor mai afla Nita Miron, secretarul AJF Calarasi, care nu va avea drept de vot, precum si Bebe Enciu, din partea autoritatilor locale din Curcani, si Doru Cartan, cel care a venit in „mariaj” cu tot ceea ce a insemnat Viitorul Sohatu.
Ieri au aparut semnale tot mai clare ca Viitorul Curcani va ramane la Curcani, finantarea urmand a fi asigurata in continuare de catre Primaria Curcani. In aceste conditii, Doru Cartan va fi scos din decor. Pentru aceasta decizie nu exista acoperire regulamentara. Membri Comitetului Executiv nu vor sa ia o decizie impotriva taberei reprezentate de catre Bebe Enciu deoarece ar putea ajunge in fata instantelor de judecata.
In plus, Doru Cartan a devenit un personaj foarte antipatic in fotbalul calarasean. Astfel, Independenta, care va avea doua voturi – presedintele Ion Radu si jucatorul Marius Lucan – precum si Modelu, vor sa scape de Cartan si de jucatorii acestuia pentru ca in meciurile cu Viitorul Curcani sa nu intampine probleme. De asemenea, Daniel Stefan – Gascanu si George Coman, primii doi oameni din cadrul CJA Calarasi, s-au saturat sa primeasca bobarnace in cap de la Bratu Cataros pentru ca Doru Cartan se plange la fiecare meci de prestatiile fluiericilor.
Indiferent de ceea ce se va decide astazi, oricare dintre cele doua tabere are toate motivele sa mearga mai departe in cautarea dreptatii. Decizia care se va lua nu are acoperire regulamentara pentru ca Viitorul Curcani este o echipa ce nu apartine vreunui club sau asociatie sportiva. In plus, Comitetul Executiv al AJF Calarasi incalca statutul AJF Calarasi si orice hotarare va putea fi schimbata la „instanta” urmatoare.
Statutul AJF Calarasi, elaborat de catre Bratu Cataros si votat de catre delegatii prosti ai echipelor din Liga Tractoristilor si Categoria Remorca, este cat se poate de caraghios. Cat de beat trebuie sa fii ca atunci cand calculezi 1+2+6 rezultatul sa fie 7? 🙂 Numai Cataros poate raspunde la aceasta intrebare. Si aceasta este doar una dintre multe greseli flagrante pe care Cataros le face cu buna stiinta.
Doc.4
La articolul 30 – Alcatuirea Comitetului Executiv, scrie negru pe alb ca din Comitetul Executiv fac parte sapte persoane. Cand incepe enumerarea, ajungi sa descoperi „teorema lui Cataros”.;) Din Comitetul Executiv fac parte presedintele AJF Calarasi, doi vicepresedinti alesi de Adunarea Generala din randul membrilor afiliati si sase membri. Adica noua persoane. 1+2+6=9. Logic, nu? Adunarea se invata in clasa intai. 🙂
Pe langa teorema caraghioasa a acestui Gheorghe Titeica 🙂 al Ligii Tractoristilor – l-am numit aici pe Bratu Cataros – trebuie sa remarcam faptul ca Daniel Stefan – Gascanu si George Coman nu au ce cauta in Comitetul Executiv. Gascanu este presedintele CJA Calarasi, de acord, dar nu are voie sa faca parte din Comitetul Executiv deoarece, tot potrivit statului, „nici un angajat sau colaborator al AJF, cu exceptia presedintelui AJF, nu poate face parte din Comitetul Executiv”. Seful arbitrilor este colaborator al AJF din moment ce este numit in functie de catre presedintele AJF.
In cazul lui George Coman, manaria este mult mai mare. Coman apare in Comitetul Executiv ca „reprezentant al cluburilor cu activitate exclusiva de fotbal in sala participante la campionatele judetene”. Pe langa functia de vicepresedinte al CJA Calarasi, Coman este si delegatul Dunarii, club care participa cu o echipa in Liga I la futsal. Numai ca Dunarea nu este club cu activitate exclusiva de futsal. In plus, AJF Calarasi nu a organizat vreun campionat judetean de futsal. Practic, Cataros si-a adunat toti suborodonatii in Comitetul Executiv si detine deja 3 voturi: pe al sau, pe al lui Gascanu si pe al lui Coman. Astfel, pentru orice hotarare vrea sa ia, presedintele AJF Calarasi mai trebuie sa faca rost de un vot, iar acesta vine de fiecare data de la Manea, primarul comunei Lupsanu.
In conditiile in care in mintea lui Cataros 1+2+6=7, un statut perfect nu poate exista niciodata la AJF Calarasi, motiv pentru care acest personaj hidos nu are ce cauta la „Casa Alba”. Despre respectarea regulamentelor nu poate fi vorba. Prezenta lui Daniel Stefan si a lui George Coman in Comitetul Executiv nu este singurul abuz pe care il face Cataros. Dumitru Pandrea, presedintele Comisiei de Disciplina, nu poate merge ca observator la meciuri. Scrie acest lucru in statut, dar nici Cataros si nici Pandrea, care are contestatari tot mai multi in randul observatorilor, al arbitrilor si al delegatilor, nu vor sa respecte regulamentul, desi asta este prima lor datorie. 🙁
Partea buna este ca pana la alegeri mai sunt doar cateva luni, iar Bratu Cataros nu mai are nici o sansa de a obtine inca un nou mandat. Oameni precum Nita Miron, Dumitru Pandrea si Constantin Dobrin nu pot contribui la dezvoltarea fotbalului, iar Cataros nu este capabil sa gandeasca rational atunci cand trebuie sa aplice regulamentul. A format la AJF Calarasi o gasca de oameni slabi, care n-au facut altceva decat sa indeparteze si bruma de valoare care mai exista in fotbalul calarasean. Este nevoie de o schimbare, iar aceasta se va produce in luna februarie. 🙂

Comments are closed.