SPORT — 28 octombrie 2013 at 01:37

Viitorul Curcani, echipa fantoma!

by

Viitorul Curcani nu exista. Indiferent ca vorbim despre echipa lui Doru Cartan sau despre echipa Primariei Curcani, situatia este aceeasi. In Liga Tractoristilor, timp de 9 etape, o formatie care nu apartine vreunui club sau asociatie sportiva constituita in conformitate cu Legea Sportului a fost programata la jocuri de catre AJF Calarasi. Din punct de vedere juridic, Viitorul Curcani nu exista. Dar cu toate acestea, in fotbalul patronat de catre Bratu Cataros acestei formatii i s-a permis sa legitimeze jucatori.
Cum a fost posibil ca in Liga Tractoristilor sa apara o echipa fantoma? La 23 august, cu o zi inainte de startul campionatului, Bratu Cataros a convocat Comitetul de Urgenta al AJF Calarasi. Ion Radu, de la Venus Independenta, Valeriu Tutuianu, de la Inainte Modelu, si Bratu Cataros, in calitatea sa de presedinte al forului fotbalistic judetean, au decis atunci ca Viitorul Sohatu sa se mute la Curcani, urmand sa activeze in campionat sub denumirea de Viitorul Curcani. Fara nici un fel de urma de ironie, trebuie sa spunem ca Radu, Tutuianu si Cataros au fost bine intentionati. Cei trei au raspuns afirmativ la doleanta lui Doru Cartan, cel care detine Viitorul Sohatu, si a autoritatilor din Curcani, care au pus la dispozitie stadionul din Curcani. Au facut un favor unui investitor in fotbal, au multumit o comunitate care si-a dorit sa ramana in Liga Tractoristilor si au reusit ca in campionatul judetean sa existe o imperechere normala, cu cate 8 meciuri pe etapa. Pana aici, toate au fost bune si frumoase, chiar daca aceasta „fuziune” nu a fost facuta conform Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice.
Romanii au o vorba: „Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti”! Acum, Bratu Cataros este in aceasta situatie. Deocamdata stim pe cine nu a lasat presedintele AJF Calarasi sa moara. Maine, dupa sedinta Comitetului Executiv, vom afla cine nu il va lasa pe boss-ul de la „Casa Alba” sa traiasca. Ambele tabere implicate in razboiul de la Curcani intentioneaza sa isi ceara dreptatea in fata instantelor de judecata. Autoritatile locale din Curcani au facut un prim pas vineri, cand au inscris actiunea la Judecatoria Oltenita. Doru Cartan asteapta sedinta de maine pentru a face si el acelasi lucru.
Vorbind strict cu regulamentul in mana, Cataros a gresit in momentul in care a acceptat in campionat pe Viitorul Curcani. Doru Cartan se apara spunand ca a facut exact ceea ce i-a cerut presedintele AJF Calarasi. A mers pe mana unui om care a devenit specialist in incalcarea flagranta a ROAF. Exemple sunt cu nemiluita, dar nu are rost sa le mai enumeram acum. Ne referim strict la ceea ce s-a intamplat in acest caz.
Doru Cartan, in numele Viitorului Sohatu, a depus la AJF Calarasi o cerere de mana, scrisa cu litere de tipar, in care cere avizul pentru schimbarea denumirii echipei sale in Viitorul Curcani. Schimbarea denumirii unui club sau asociatie sportiva sa face la Judecatorie. AJF Calarasi doar isi da avizul pentru acest lucru. Doru Cartan nu a inteles acest lucru, Cataros, duhovnicul sau fotbalistic, nu l-a facut atent in aceasta privinta si cererea de schimbare a denumirii din Viitorul Sohatu in Viitorul Curcani nu a mai ajuns in fata instantei. Aceasta este prima greseala comisa in acest caz. dar nu are foarte mare relevanta.
Doc.3In aceeasi zi, Doru Cartan a mai depus o cerere de inscriere in Liga Tractoristilor in numele CS Viitorul Curcani, cu sediul social in comuna Curcani. Documentul poarta insa stampila celor de la Viitorul Sohatu. Aici vina nu ii mai apartine lui Cartan. Omul este liber sa ceara si pestele care nu exista in Dunare. Grav este ca Bratu Cataros a acceptat o echipa care nu exista din punct de vedere legal. Se poate spune ca presedintele AJF Calarasi a mers pe incredere, la fel cum au facut si Ion Radu si Valeriu Tutuianu. Toti trei au sperat ca cele doua tabere care si-au dat mana peste stadionul din Curcani vor da dovada de seriozitate si vor rezolva intr-un timp rezonabil si problema actelor. Nu e prima oara cand in competitiile organizate catre AJF Calarasi apare o echipa fara acte. A fost cazul celor de la CSM Oltenita in sezonul precedent, insa oltenitenii au avut grija sa intre in legalitate pana la finalul campionatului. Acolo nu au fost insa doua tabere, astfel ca nu au aparut probleme. Altfel spus, la Oltenita am asistat la nasterea unui copil, in vreme ce la Curcani s-a casatorit unul cu bani cu una care avea o casa.
Doc.2
In cererea de inscriere in campionat, Doru Cartan specifica faptul ca Viitorul Curcani isi va disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul de Curcani. In momentul in care a trebuit sa specifice in ce calitate – proprietar, chirias, etc – foloseste stadionul din Curcani, Cartan a scris „gazde”. Bine, n-ar fi chiar culmea sa foloseasca terenul propriu in calitate de echipa oaspete. Li s-a intamplat anul trecut celor de la Dunarea Ciocanesti chiar in meciul tur cu Viitorul Sohatu. Doru Cartan nu avea nici atunci stadion si i s-a permis sa joace un meci in care era considerat gazda pe terenul echipei oaspete, lucru care este interzis de ROAF. O situatie identica s-a petrecut si in campionatul acesta. Meciul dintre Steaua Radovanu si Agricola Borcea s-a jucat la Borcea.
Pe langa cele doua documente prezentate mai sus, Doru Cartan a mai prezentat si un contract de comodat intre un anume Constantin Popa, in calitate de comodant, si CS Curcani, in calitate de comodator, reprezentat de catre Eugen Enciu. Contractul este halucinant. Daca la punctul I, comodatorul este CS Curcani, la punctul al II-lea comodatorul este CS Viitorul Curcani. Si asta nu e tot. La final, apare in scena si Doru Cartan, care semneaza in numele Viitorului Sohatu. Greu de imaginat asa ceva. Documentul este nul, dar a fost acceptat fara probleme de catre AJF Calarasi, lucru care nu trebuie sa mire pe nimeni din moment ce cartile se fac de catre Nita Miron, personaj pe care Cataros l-a avansat de la femeie de serviciu la secretar. In mintea celor ce conduc destinele fotbalului calarasean, intre secretara si secretar nu exista nici o deosebire, desi diferenta este la fel de mare ca cea dintre mason si maseur. Te doare capul!
Doc.1Toate aceste incalcari grave ale regulamentului facute de catre AJF Calarasi n-ar fi iesit la iveala daca Doru Cartan n-ar fi luat decizia de a pleca cu Viitorul Curcani de la Curcani fara macar sa ii anunte pe cei care nu doar ca i-au pus la dispozitie stadionul si spatiul de care n-a avut nevoie pentru sediul social, dar i-au si platit cheltuielile reprezentate de catre taxele catre forul organizator al Ligii Tractoristilor, baremul arbitrilor si transportul. Cartan si-a motivat gestul prin faptul ca jucatorii erau nemultumiti de calitatea terenului de joc de la Curcani. Bancuri. Terenul de la Curcani sigur e prost, dar sigur nu e mai prost decat cel de la Sohatu, acolo unde a jucat echipa lui Cartan in sezonul precedent. Cartan a gresit, a vrut sa le-o „traga” celor de la Curcani, crezand ca este protejat de catre Cataros, dar a ajuns sa ii faca probleme exact omului care i-a facut mereu avantaje. Lista favorurilor de care a avut parte Cartan este foarte lunga si poate fi prezentata oricand, insa n-are rost sa irosim graul pe gaste tot acum.
Razboiul a pornit din cauza lui Doru Cartan, iar Cataros a fost prins in vartej pentru ca, in stilul sau caracteristic, a admis in Liga Tractoristilor o echipa fantoma, care nu a demonstrat niciodata cu acte ca poate evolua pe stadionul din Curcani. Presedintele AJF Calarasi vrea acum sa scoata castanele din foc folosind mainile oamenilor care fac parte din Comitetul Executiv. Speriat ca va ajunge in fata instantei pentru greselile comise, Cataros a convocat pentru maine, la ora 11:00, o sedinta in care se va decide ce trebuie facut in acest caz.
 
 

No Comments

  1. de remarcat scrisul cu majuscule din cerere si concluzia care se impune logic,omul e aproape analfabet…

  2. Este sigur analfabet