SPORT — 24 octombrie 2013 at 18:45

Razboiul de la Curcani continua

by

Viitorul Curcani isi va disputa meciul cu Dunarea Ciocanesti, din cadrul etapei a 10-a a Ligii Tractoristilor, pe terenul din Fundulea. Partida a fost programata duminica, cu incepere de la ora 14:00. S-a ajuns in aceasta situatie dupa ce finantatorul Doru Cartan si-a luat jucariile si a plecat de la Curcani cu tot cu echipa, fara a anunta pe altcineva in afara de Bratu Cataros, viitorul fost presedinte al AJF Calarasi.
Situatia l-a infuriat pe Aurel Gazu, primarul comunei Curcani, dar si pe Bebe Enciu, membru in cadrul Consiliului Local Curcani si omul care a pus bazele CS Curcani. Enciu a fost astazi la Calarasi pentru a discuta cu Bratu Cataros, insa nu a reusit sa-l convinga pe presedintele Bratu Cataros ca echipa trebuie sa ramana la Curcani. „Nu am de ales. Il voi da in judecata atat pe Bratu Cataros, cat si pe Doru Cartan. Am discutat cu amandoi si amandoi mi-au ras in nas. Pe Doru Cartan il dau in judecata pentru fals in acte, iar pe Cataros pentru inselaciune. Cartan s-a pus singur presedinte la echipa din Curcani. Toate documentele sunt in favoarea noastra. In plus, Primaria Curcani a platit toate cheltuielile de organizare. Am vorbit cu Cataros, i-am cerut sa ne dea toti banii inapoi, dar a zis ca nu se poate asta. A zis ca banii pe transferuri si banii cheltuiti pentru arbitri nu are cum sa-i mai returneze. Duminica, la Fundulea, Cartan o sa joace pe banii celor de la Curcani. Noi am platit baremul de arbitraj. Am luat deja legatura cu un avocat si am hotarat sa ne cerem dreptatea in instanta”, sustine Enciu.
In aceasta seara, la sediul Primariei Curcani a avut loc o sedinta la care au participat Aurel Gazu, Bebe Enciu, Nicolae Eftene si Gigel Zamfir – Zamba. Impreuna cu un avocat, cei patru au intocmit un memoriu catre AJF Calarasi prin care solicita ca Viitorul Curcani sa joace numai la Curcani. In cazul in care Bratu Cataros nu accepta acest lucru si meciul cu Ciocanesti se va disputa la Fundulea, Cataros si Cartan vor ajunge in fata instantei. „Doru Cartan a trimis o cerere din partea CS Viitorul Curcani, cu sediul in comuna Curcani, prin care solicita AJF Calarasi inscrierea in campionat. Documentul este semnat de catre Doru Cartan si poarta stampila AS Viitorul Sohatu. Asta este un fals in acte. Nu se poate sa faci o cerere in numele unei echipe si sa pui stampila altei echipe. Bratu Cataros a fost cel care a acceptat acest lucru cu buna stiinta. In acelasi timp, Viitorul Sohatu a depus o cerere pentru schimbarea denumirii, dar acest lucru il poate face numai o judecatorie, nu il poate face AJF Calarasi. Cataros ne-a pacalit. Noi am cheltuit banii comunei si asta se cheama inselaciune. CS Viitorul Curcani nu exista. Nu s-a intocmit nici un document oficial prin care sa se demonstreze existenta acestui club sportiv. Cataros, ca sa ne ia banii, a facut transferuri pe banii primariei Curcani la o echipa care nu exista, dovada ca nu are stampila, iar in toate documentele oficiale apare stampila de la Viitorul Sohatu. Daca Doru Cartan a trimis o cerere in numele echipei CS Viitorul Curcani, cu sediul social in comuna Curcani, inseamna ca a facut un fals, a mintit. Ma deranjeaza ca nu a fost corect cu noi. I s-a pus la dispozitie stadionul in mod gratuit pe o perioada nelimitata, iar el a plecat fara sa spuna”, a explicat acelasi Enciu.
Vina pentru toata aceasta situatie ii apartine in totalitate lui Bratu Cataros. Inscrierea unei echipe in campionat se face cu cel putin 30 de zile inaintea primei etape a sezonului, numai ca CS Viitorul Curcani a aparut in peisaj cu o zi inainte de inceperea Ligii Tractoristilor. Asta pentru ca presedintele AJF Calarasi n-a avut chef sa organizeze din timp sedinta cu delegatii. Inca o dovada a faptului ca Bratu Cataros este un incompetent. Au existat antrenori care nu si-au putut face un plan de pregatire serios tocmai din cauza faptului ca au aflat data disputarii primei etape abia cu o saptamana inainte.
In mod normal, Curcani si Sarulesti n-aveau ce cauta in Liga Tractoristilor. Se putea alcatui fara probleme o serie cu 14 echipe, din care sa pice ultimele patru echipe, urmand sa promoveze din Categoria Remorca castigatoarele celor doua serii. Astfel, anul viitor am fi avut parte de un campionat serios, deloc scump, cu numai 12 echipe, cu stadioane perfect regulamentare si fara probleme de disciplina. Numai ca lui Bratu Cataros ii place bataie. Si o sa si-o ia. In instanta si la alegerile din iarna.
Gigel Zamfir – Zamba va depune maine la AJF Calarasi un memoriu care nu reprezinta altceva decat un ultimatum scurt dat lui Cataros. Marele avantaj al celor de la Curcani este reprezentat de relatia de prietenie existenta intre primarul Aurel Gazu si Raducu Filipescu, presedintele CJ Calarasi. Daca va calca si de aceasta data pe bec, Cataros si-a dat foc la valiza. Dupa ce si-a ingropat afacerile personale, viitorul fost presedinte al AJF Calarasi este pe cale sa moara si din punct de vedere sportiv.
Diplomat din fire, Aurel Gazu a incercat in aceasta seara o ultima impacare cu Bratu Cataros si cu Doru Cartan. Presedintele AJF Calarasi nu a acceptat deloc dialogul si a inchis telefonul dupa numai 20 de secunde, asa cum face de fiecare data cand cineva isi permite sa il contrazica. Bratu Cataros nu este in stare sa poarte un dialog argumentat, acesta este si motivul pentru care nu ii vom publica niciodata punctele de vedere. Atunci cand va fi in stare sa vorbeasca cu subiect si predicat, ii vom acorda o sansa. Gazu n-a reusit sa il convinga nici pe Doru Cartan ca Viitorul Curcani trebuie sa ramana la Curcani, finantatorul nedorind sa cedeze sub nici o forma. Razboiul tocmai a inceput, iar cei de la Curcani sunt gata sa foloseasca artileria grea.

Comments are closed.