SPORT — 2 octombrie 2013 at 13:07

Maimon – One Man Show

by

Sambata, 28.09.2013, pe o vreme admirabila pentru fotbal, a avut loc meciul de fotbal dintre Victoria Dragos Voda si Agricola Borcea. Meciul incepe alert, cele doua echipe incercand sa ofere publicului spectator prezent la meci un fotbal cat mai placut pe o suprafata de joc care a lasat de dorit. In multe zone iarba era atat de mare incat mingea aproape ca nu se mai vedea din ea. Cu toate acestea, Borcea incepe mai bine meciul, pune stapanire pe mijlocul terenului si isi creeaza doua ocazii mari de gol prin Gheorghe Marius – Maimon, suturile sale fiind respinse miraculos de portarul gazdelor.

In conformitate cu desfasurarea jocului vine si deschiderea scorului in minutul 17, cand Gheorghe Marius marcheaza un gol fantastic, direct din corner. Pe fondul unui joc dur, de multe ori peste limitele regulamentului, dar tolerat de arbitrul Radulescu, gazdele rateaza prima ocazie mai importanta in minutul 26, cand mingea este trimisa putin pe langa poarta, in urma unei lovituri de colt. In minutul 35, Borcea rateaza sansa de a se desprinde pe tabela de marcaj, cand, in urma unui contraatac foarte frumos, mijlocasul stanga isi prelungeste prea mult mingea si portarul retine. Gazdele reusesc sa egaleze dupa o faza bine lucrata la o lovitura libera – pas in dreapta – centrare la coltul lung – recentrare in careu si reluare simpla cu latul in plasa de la 6-7 metri. Borcea nu resimpte socul egalarii si in minutul 37 preia din nou conducerea pe tabela de marcaj, cand Maimon deranjeaza paianjenii din dreapta portarului printr-o torpila de la peste 30 de metri lateral dreapta. In minutul 43, arbitrul acorda corect penalty pentru gazde in urma unui fault clar in careu , dar mingea trimisa de la punctul cu var sterge bara din dreapta si iese in aut de poarta.

Imediat dupa pauza, in minutul 47, Maimon scapa pe contraatac, dar este tras de tricou si trantit la pamant de un fundas al gazdelor, care primeste cartonas galben. In minutul 53, acelasi fundas al gazdelor are o intrare criminala la Maimon, dar arbitrul Radulescu nu-i acorda al doilea galben – si automat rosu – motivand la finalul jocului ca nu a vrut sa strice echilibrul din teren. Borcea domina categoric jocul si in minutul 56 rateaza o mare ocazie prin Lary Tudorache, care trimite un lob elegant peste portar, dar mingea trece milimetric pe langa bara din stanga. In minutul 61, o noua ocazie pentru oaspeti – Maimon are o actiune foarte frumoasa pe partea dreapta dribleaza tot ce-i iese in cale – paseaza in spate – iar Craciun suteaza de la 16 metri putin pe langa poarta. Gazdele au o trasarire in minutul 65, dar mingea sutata din afara careului este retinuta fara probleme de Botezatu. In minutul 69, pe un contraatac al celor de la Borcea se face remarcat si asistentul Batan – mai bine spus Bata-n aprecierea offside-ului – care ridica eronat fanionul, oprind o actiune clara de gol a oaspetilor. In minutul 70, lovitura libera pentru gazde – centrare in careu si reluare cu capul putin pe langa poarta. Scorul devine 1- 3 in minutul 72, cand Maimon ia o actiune pe cont propriu de la jumatatea terenului – dribleaza tot ce-i iese in cale si suteaza de la 16 metri fara sperante pentru portarul advers. Gazdele sunt groggy, cum se spune la box , dar Zeita Fortuna este de partea lor in minutul 75, cand oaspetii rateaza o dubla ocazie mai intai prin Maimon, care dribleaza doi adversari, ramane singur cu portarul si suteaza incredibil pe langa vinclu din stanga, iar dupa cateva secunde Adamescu suteaza din interiorul careului putin pe langa poarta. In minutul 80, un atacant al gazdelor plonjeaza teatral in careu si-i da prilejul arbitrului Radulescu sa acorde un penalty care este transformat impecabil de Oancea – Tigaie, portarul gazdelor. Oaspetii riposteaza imediat, dar asistentul Batan mai da o data cu bata-n, balta ridicand eronat fanionul ca un impegat devotat. Centralul Radulescu nu se lasa nici el mai prejos decat colegul sau de la linie si in minutul 88 acorda un aut gratuit pentru gazde, mingea este aruncata spre careul de 16 metri, un jucator al gazdelor cade ca secerat iar Radulescu acorda lovitura libera – mingea este centrata in careu – se loveste de un fundas al oaspetilor si intra in poarta aducand bucurie in tabara gazdelor si deziluzie in ce a oaspetilor.

In prelungirile partidei, gazdele prind aripi atacand furibund cu portarul Tigaie in careul advers, iar oaspetii pe contraatac ratand victoria prin Maimon care ramane singur cu portarul, dar isi prelungeste mingea si acesta retine. Cine a spus ca in fotbal ocaziile se razbuna nu a gresit absolut deloc.

No Comments

  1. Dak se tine.a de fotbal Tigaie ala ajungea departe . e printre primii trei portari din liga a 4 dak are chef si e serios

  2. si de poartaru de la dor marunt ce poti sa mai zici k ala a jucat la liga 2 la farul constanta.aaaa ia ziiii…:)))))))))