SPORT — 29 septembrie 2013 at 15:31

Dacau – pe faras, Berbece – la usa!

by

UPDATE: Deocamdata antrenorului Sabin Dacau nu i s-a comunicat absolut nimic din partea conducerii. In aceasta dupa-amiaza va avea loc o sedinta la care vor participa oamenii din staff-ul tehnic, jucatorii si conducatorii. Prin Calarasi se vorbeste chiar si despre retragerea echipei din campionat. 
CSM Calarasi a pierdut in mod lamentabil meciul disputat ieri dupa amiaza in deplasare, cu Stiinta II Bacau, scor 32-25. Rezultatul este unul rusinos daca ne gandim ca antrenorul Sabin Dacau a adus in aceasta vara jucatori precum Pralea, Sania, Paraianu, Popovici, Mitrea, Gavriloaia sau Rosca, acestia fiind nume grele ale handbalului romanesc. Mai mult, salariile acestora sunt colosale pentru nivelul de trai existent in Calarasi. Sania joaca mai prost ca un junior, dar primeste 18.000 de lei pe luna. Pralea are o leafa de 3.500 de euro, iar Gavriloaia 3.800 de euro.
Dupa rezultatul catastrofal de la Bacau urmeaza ca jucatorilor sa le fie comunicate sanctiunile ce s-au luat la nivelul conducerii administrative. Mai mult ca sigur, salariile vor fi reduse cu pana la 100% pana in momentul in care echipa se va afla din nou in obiectiv. Practic, pana la sfarsitul lunii noiembrie, cand este programat meciul cu rivalii de la HC Vaslui, handbalistii calaraseni nu vor mai incasa nici un leu din salarii. In cazul in care vor castiga derby-ul Diviziei A, seria Est, li se vor achita toate datoriile. In caz contrat, toti vor fi liberi sa plece, urmand ca din iarna sa se reinceapa reconstructia echipei.
Aceasta este varianta optimista. Exista posibilitatea ca antrenorul Sabin Dacau sa fie inlocuit maine. „Dupa rezultatul asta, eu ma astept la orice. Am spus si dupa meciul de la Bacau. Dupa rezultatul asta, am geanta la usa si ma pregatesc sa fiu dat afara. Inca nu pot sa-mi explic cum s-a putut ca toti 14 jucatori sa prinda o zi catastrofala. Dupa meci am stat de vorba cu totii in autocar. Mi-au zis ca nu i-au luat de sus pe cei de la Bacau. Dar am jucat cum am jucat. Nu se poate ca un jucator de valoarea lui Paraianu sa rateze atat de mult. Sunt atat de naucit dupa infrangerea asta incat am ajuns sa ma gandesc si la faptul ca jucatorii au vrut sa ma lucreze. Insa nu cred ca este posibil sa se intample asa ceva pentru ca si-au facut rau singuri. Au compromis obiectivul. Stiu ca oamenii din Calarasi sunt suparati dupa aceasta infrangere si ma astept sa se ia orice masura”, a declarat Sabin Dacau.
Daca CSM Calarasi isi va schimba antrenorul, inlocuitorul lui Sabin Dacau va fi Dumitru Berbece. Acesta a fost prezent in acest week-end la Calarasi, acolo unde a participat la un turneu de handbal pentru junioare. In prezent, Berbece pregateste o grupa de fete de la Corona Brasov. In tinerete, tehnicianul a jucat handbal la Progresul Bucuresti, fiind coechipier cu Daniel Dragulin, primarul Calarasiului. In lumea handbalului romanesc, schimbarea lui Sabin Dacau este data ca fiind certa. Tehnicianul chiar le-a marturisit unor apropiati ca este out de la Calarasi.
Dumitru Berbece sustine insa ca nu isi doreste sa antreneze pe CSM Calarasi. „Am fost la Calarasi pentru ca eu antrenez o grupa de junioare III. Am participat la un turneu care a avut loc cu ocazia Zilelor Municipiului Calarasi. M-am intalnit cu primarul Dragulin, dar am discutat despre cu totul altceva. Noi doi am fost colegi de liceu si am jucat handbal impreuna, la Progresul Bucuresti. Nu se pune problema ca eu sa vin la Calarasi. Eu vreau sa raman la Brasov, alaturi de familia mea si de fetele mele de la echipa. Vreau sa le transmit calarasenilor toate felicitarile pentru cum au organizat competitia din acest week-end si pentru tot ceea ce fac in handbal„, au fost cuvintele tehnicianului de sub Tampa. Sabin Dacau poate fi salvat in acest moment doar pentru ca nu este un antrenor scump. Aducerea unui nou tehnician ar insemna o cheltuiala in plus.

No Comments

  1. asa cum cei de la campina au fost schiopi,orbi,morti asa au fost si elevii lui Sabin Dacau la bacau…..nu are ce cauta in sport Demisia…..Sabin….