SPORT — 26 septembrie 2013 at 19:27

Pentru unii muma, pentru altii ciuma!

by

Bratu Cataros, viitorul fost presedinte al AJF Calarasi, imparte dreptatea dupa bunul plac. Dupa ce le-a luat celor de la Dinamo Sarulesti banii, boss-ul fotbalului calarasean s-a sucit la 180 de grade. In urma cu doua saptamani, dinamovistilor li s-a permis sa joace meciul cu Steaua Radovanu pe terenul de la Sandulita. A fost o partida intre doua echipe modeste.
Acum, cand Sarulestiul trebuie sa primeasca vizita celor de la Modelu, liderul la zi al Ligii Tractoristilor, terenul de la Sandulita nu mai este bun. Nu mai vrea Cataros. E clar ca presedinte AJF Calarasi avantajeaza formatia antrenata de catre Virgil Bogatu. Florin Dumitru, delegatul celor de la Dinamo este foarte revoltat si sustine ca a facut o sesizare catre Federatia Romana de Fotbal cu privire la faptul ca nu i se permite sa joace pe un teren pe care arbitrul Virgil Valeanu, la meciul cu Radovanu, l-a considerat regulamentar.
„L-am sunat pe Cataros ca sa imi dea explicatii. Este el presedinte, dar el trebuie sa imi explice de ce nu ma lasa sa joc la Sandulita. Evident, nu mi-a raspuns la telefon. Dar a pus-o pe coana Nuta Biciclista (nr Nita Miron) sa ma sune si sa il scuze ca n-a avut timp sa vorbeasca cu mine pentru ca era la o intalnirea importanta. Vrajeala! Eu i-am zis ca nu vorbesc decat cu Cataros, pe care l-am sunat din nou si l-am facut <<de roman>>. Mi-a spus numai minciuni. L-am intrebat de ce m-a lasat sa joc atunci, cu Radovanu, si acum, cand joc cu Modelu, nu ma mai lasa. A zis ca atunci a fost alta situatie. Zice ca a fost la Sandulita si nu se poate juca fotbal acolo, ca avem doar o baraca. Minte. Nici nu stie unde este Sandulita. De ce nu ne-a anuntat si pe noi cand vine, sa ne intalnim si sa mergem impreuna la teren. Eu cunosc foarte bine regulamentul. Il stiu pe de rost, fara sa ma uit in carte, asa cum fac unii care se cred mari conducatori. In ROAF spune ca la omologarea unui teren trebuie sa participe un reprezentant al AJF Calarasi, un reprezentant la Jandarmeriei, un reprezentant al celui ce detine in proprietate sau in administrare terenul de joc si un reprezentant al echipei care foloseste terenul respectiv. Cum a constatat Cataros ca terenul nostru este neregulamentar daca a venit la Sandulita fara sa anunte pe nimeni, intr-o zi in care suprafata de joc nu era marcata? Nici nu a trecut pe acolo. A zis ca nu poate face nimeni, ca asa s-a votat, dar minte. Nu s-a votat asa. In momentul in care s-a luat in discutie, totul s-a transformat intr-o mare bascalie. Asa se intampla de fiecare data. Delegatii echipelor au vrut sa se supuna la vot, dar Cataros a zis ca nu trebuie sa se voteze. A spus ca daca arbitrul considera ca terenul este regulamentar, atunci se poate juca. La meciul nostru cu Radovanu a venit Virgil Valeanu si a masurat dimensiunile terenului, cei de la Radovanu au fost si ei multumiti de felul in care i-am primit, iar acum, cand trebuie sa jucam cu Modelu, nu se mai poate. Primarul de la Modelu m-a sunat si mi-a propus sa jucam la ei, dar am preferat sa mergem la Lehliu Gara. Cred ca ar fi acceptat sa ne plateasca si motorina daca ii ceream asta, numai sa mergem si sa jucam pe terenul lor. Oricum, eu vreau sa ii multumesc pentru amabilitate. L-am avertizat pe Cataros ca eu, de la Sarulesti, ajung mult mai usor la FRF decat ajung cei de la Independenta la AJF. Noi suntem o echipa mica, dar vrem sa fim respectati. Nu suntem asa cum ne crede lume. M-a sunat Daniel Stefan, seful arbitrilor, si m-a intrebat daca vrem sa participam la campionatele de cadeti. Ne-am inscris si noi cu o echipa, dar nu stim pe ce teren vom juca”, a declarat Daniel Dumitru, delegatul celor de la Dinamo Sarulesti, care este suparat ca Ion Radu, presedintele lui Venus Independenta, nu s-a implicat in aceasta problema in calitatea sa de reprezentant al echipelor din Liga Tractoristilor in Comitetul Executiv al AJF Calarasi.
Pana la Independenta, Sarulesti trebuie sa joace cu Modelu. Nu discutam despre terenul de la Sandulita acum, ci despre felul in care AJF Calarasi trateaza unele echipe. Steaua Radovanu trebuie sa fie cea mai nemultumita. Antrenorul Marian Speriatu a dat dovada de omenie si s-a prezentat la Sandulita. A facut 3-3. Modelu a inceput sa tina coada sus, iar acest lucru ar putea sa ii faca rau. Dupa ce a batut fara probleme pe Independenta, lui Virgil Bogatu i-a fost teama sa isi duca jucatorii pe un teren unde Radovanu, echipa din partea a doua a clasamentului, nu a pierdut. Cel putin ciudat. Modelu greseste daca isi ia nasul la purtare dupa numai cinci etape. Chiar daca sunt favoriti la castigarea titlului de campioana judeteana, modelenii nu trebuie sa-si ia viteza. Daca fac asta, in urma lor se va forma un nor de antipatie generala, care poate deveni periculos in momentul in care echipa nu va mai fi in forma.
Jocul de la Lehliu Gara, dintre Sarulesti si Modelu, va fi arbitrat de catre Viorel Solomon. In varsta de 40 de ani, „centralul” calarasean este cel mai batran arbitru delegat la jocurile etapei cu numarul cinci a Ligii Tractoristilor. Privind panoul meciurilor observam ca Daniel Stefan – Gascanu a trimis „in lupta” foarte multi fluierasi tineri la etapa ce va avea loc sambata. Media de varsta a „centralilor” este de 27 de ani.
Liga Tractoristilor, etapa a 5-a, sambata, 28 septembrie, ora 17:00
Avantul Dor Marunt – CSM Oltenita
Arbitri: Gabriel Dociu – Noni Sterea, Daniel Vasile.
Unirea Manastirea – Victoria Lehliu Gara
Arbitri: Costin Dan – Adrian Vasile, Daniel Lazar.
Viitorul Curcani – Victoria Chirnogi
Arbitri: Cristian Andrei – Razvan Ilie, Laurentiu Kosztelnic.
Venus Independenta – Rapid Ulmeni
Arbitri: Gabriel Bondoc – Viorel Birman, Mihail Puchianu.
Victoria Dragos Voda – Agricola Borcea
Arbitri: Ionel Radulescu – Ionel Batan, Valentin Voinea.
Dinamo Sarulesti – Inainte Modelu
Arbitri: Viorel Solomon – Mihai Eberstein, Cristian Neagu.
Progresul Fundulea – Dunarea Ciocanesti
Arbitri: Cristian Coman – Catalin Ion, Tiberiu Lungu.
Dunarea Gradistea – Steaua Radovanu
Arbitri: Andrei Stan – Lucian Andrei, Maricel Constantin.
 

No Comments

  1. vreti sa va rezolve problemele independenta? de ce ion radu? era singurul delegat de la intalnire? anul trecut cand independenta lupta cu ciocanesti pentru locul 1 am impresia ca a.ti facut cam ce au cerut cei de la dunarea. amintiri……
    cat despre modelu, anul acesta ei sunt in stare sa faca orice sa castige campionatul. au o echipa buna, dar pe langa asta au si alte „activitati”

  2. pentru ca este reprezentantul echipelor din divizia d in comitetul executiv al asociatiei este pus acolo ca sa apere interesele celor care l-au ales nu interesele lui independenta o sa joace si independenta la lehliu dupa care noi, ceilalti, vom merge la sandulita

  3. Pai slik are interes ca modelu sa joace pe un teren prost mai baieti. Dar la sandulita nu trebuia omologat terenul. Acolo se mai poate incurca modelu. Ia mai joaca bre nea bogatule si mata in ciulini ca prea te-ai invatat numai pe covoare de iarba.