SPORT — 15 septembrie 2013 at 18:11

Am fost la pomul laudat

by

Asa cum am promis, m-am dus sa privesc meciul de fotbal de la Independenta. Toti „cunoscatorii” ma avertizau ca va fi un meci tare. Independenta joaca „belea”, aia de la Modelu sunt buni si ei, mai ales ca-i antreneaza Bogatu. La meci au fost prezenti mai multi sustinatori ai lui Modelu decat localnici. Asta e parerea mea.
Nelipsitele seminte scuipate in capul celui din fata ta la „oficiala” mi-au atras atentia in mod deosebit. Toata lumea consuma bomboane agricole. Nici nu m-am dezmeticit bine ca aia de la Modelu aveau doua boabe bagate in poarta celor de la Venus. Astora le-am retinut numele ca „jucau” ca de pe alta planeta. Liniste in tribune, doar arbitru deranja alergarea de dimineata a celor de la Modelu. Firesc, a urmat si golul 3, pana la pauza. Nu injuraturi la adresa arbitrului, nu tu urlete catre adevrsari, cu toate ca era prezent si Sandu Pietroiu, pregatit deja pentru recital. Anemic auzeai ironii fine la adresa celor de la Venus, parerea unanima a tribunei fiinda „Ba, astia de la Modelu e mai buni!”. N-am putut sa nu remarc ca antrenorul celor de la Venus si unii dintre jucatori nu aveau loc pe banca de rezerve, 3 locuri fiind ocupat de fostul primar, Anghel. Pe un fond de relaxare, au dat un gol si astia de la Coadele.
La pauza, un mucalit intreaba pe un oficial al gazdelor: „Voi o sa fiti primii care va demiteti antrenorul la pauza?”. In tribune a fost prezent si Sandu Barbosu aka Dobre Gheorghe, primarul de la Modelu, insotit de viceprimar si consilieri. Barbosu radia de bucurie. Cei de la Venus au fost pedepsiti sa stea pe teren toata pauza. S-o fi gandit antrenorul ala ca rezolva ceva.
Incepe repriza a doua. Bogatu era tot numai un zambet, mai putin in clipele cand se intorcea cu fata la teren si striga la ai lui sa mai bage una. Imediat, baietii l-au ascultat si s-a facut 1-4. De remarcat arbitrajul demn de Liga Cotiga. „Centralul” a stat numai cu cartonasul in mana si l-a aratat de cel putin de 5 ori, fapt ce i-a atras injuraturile ambelor tabere. „Sa te duci in p…a ma-tii si sa arbitrezi la Bucuresti asa!”, „Ba, boule, lasa-i dracu sa joace, ca nu s-a intamplat nimic!”. Mi-a sarit in ochi partea legata de securitatea jucatorilor, antrenorilor si a arbitrilor. Mi-a sarit in ochi tocmai pentru ca lipsea cu desavarsire. Prezent la meci, un militian in uniforma facea doar act de prezenta. De trei ori unul dintre spectatori a intrat pe teren sa goneasca observatorul ce ne bruia vizibilitate. „Da’ mai da-te, ba, in mortii ma-tii, ca nu vedem nimic din cauza ta!” a fost una dintre cele mai blande replici la
adresa amaratului. Replica lui Garcea a fost sublima: „Hai, ba, Nea ***, lasa-l in mortii ma-sii in pace”. Prin minutul 70, rezervele celor de la Venus au parasit marginea terenului. Iar la sfarsitul meciului aveai impresia ca joci la Modelu, nu la Coadele.
Faza meciului a fost oferita de nr. 22 de la Modelu. Singur cu poarta goala, acesta a ratat cu poarta goala, Condei fiind depasit total, ca si pe toata durata meciului. Era sa uit. La una din tuse era prezenta o domnisoara. A alergat tot meciul, a ridicat corect – parerea mea – fanionul, nimeni nu i-a adresat cuvinte urate, unde mai pui ca era si simpatica. Celalalt tusier a fost linistit si el, a prestat corect. „Centralul” si-a primit toti dumnezeii, altarii, crucile si parastasele.
DSC_0194
Per total, un meci frumos oferit de cei de la Modelu, a meritat deplasarea. Dar pentru ca mereu exista un dar, la sfarsitul meciului, cu acelasi militian de fata, un anume Bancu i-a dat un cap in gura unuia mai tanar, deranjat fiind ca tanarul reprosase ceva unor jucatori. Urat gestul mitocanului, urat gestul militianului. Numai prezenta lui Sandu Barbosu l-a scapat de bataie pe numitul Bancu. Animale de genul astuia fac ca Liga Tractoristilor sa isi merite renumele.
Felicitari lui Bogatu pentru pregatirea meciului!

No Comments

 1. domnului reporter Vieru:
  articol penibil, comentariu de toata jena
  1. arbitrajul a fost oricum mult mai bun decat articolul tau, pe care l-ai scris seara in liniste acasa, nu pe un teren de fotbal cu 200 de oameni punand presiune.
  2. daca doresti sa ne mai inoportunezi cu astfel de comentarii, te rog pe viitor ,sa ai macar decenta sa consulti foaia de arbitraj si sa dai numele jucatorilor, arbitrilor si observatorului. Apropos, cel pe care il injurau tractoristii ca nu vad de el era un om de la paza si nu observatorul (Gascanu)
  care a stat in alta parte. Daca nu il cunosti nici pe Gascanu, este clar, esti un fin cunoscator al fenomenului fotbalistic calarasean.
  3. Sper sa nu mai folosesti fraze de genul :” Mi-a sarit in ochi partea legata de securitatea jucatorilor, antrenorilor si a arbitrilor. Mi-a sarit in ochi tocmai pentru ca lipsea cu desavarsire. Singur cu poarta goala, acesta a ratat cu poarta goala.”
  4. referitor la Condei, acesta i-a salvat pe cei de la Independenta de inca 4-5 goluri clare, dar probabil ne-am uitat la meciuri diferite sau intelegem diferit fenomenul.Vreau sa-ti spun ca asta a fost un comentariu de chibit si nu de reporter. Nu ai spus nimic despre joc, faze importante, goluri, sistem de joc, sportivitatea echipelor, etc.
  In incheiere tin sa precizez ca a fost un meci placut, cu multe ocazii de poarta, desfasurat intr-o sportivitate desavarsita. Felicitari invingatorilor, cinste invinsilor.

  • Esti cam dur! Comentariul a venit din partea unui om care nu are pretentia ca se pricepe la fotbal. Articolul acesta nu este altceva decat o relatarea din partea unui cetatean oarecare.

 2. Bogatu i-a aplicat o corectie lui Zeciu care nici daca era blat nu facea echipa asa. Mai bine sa fi fost blat decat nepriceput! Modelu echipa buna peste Venus sambata si are sanse la baraj.

 3. felicitari lui prof. neagu ca el a adus toti jucatorii. bogatu nu are nici un merit, si pregatirea jocului o face ca la copii si juniori , toata lumea stie ca este slab rau.