SPORT — 13 septembrie 2013 at 18:08

Stefan cu lopata, Petre cu pensula

by

Dunarea Eleven este in grafic. Formatia antrenata de catre Mirel Condei a trecut astazi cu 2-0 de Viitorul Axintele, formatie care in sezonul precedent a terminat pe primul loc in Seria C2, dar a ratat promovarea in cel de-al doilea esalon al fotbalului romanesc din cauza faptului ca nu a avut trei grupe de juniori mici, asa cum prevede regulamentul.
Calarasenii au inceput meciul anevoios, iar prima repriza nu a fost deloc pe placul publicului. La acest lucru a contribuit si faptul ca Draganita a fost eliminat la jumatatea primei reprize de catre „centralul” Cristina Bujor – posesoare de ecuson FIFA. Decizia i-a infuriat pe toti cei de la Dunarea, „secundul” Cosmin Onofrei fiind aproape de a intra pe teren. Fortat de faptul ca a ramas cu doar noua jucatori de camp, Mirel Condei a fost nevoit sa efectueze cateva miscari in angrenajul echipei. Astfel, Nicodim, care a inceput inchizator, a fost trecut pe linia de fund, langa Huzuneanu, care a evoluat imperial.
Mircea Stefan, inexistent pana in acel moment, a plecat de langa Marian Serban si a jucat la „inchidere”. Si a facut-o senzational de bine. „Capitanul” calarasenilor a facut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale. Mircea a privit misiunea trasata de catre antrenor ca pe o provocare. A aratat ca nu e doar un mingicar, un vulpoi care abia asteapta greseala adversarului, ci si un om gata oricand sa ajute echipa atunci cand trece prin momente delicate. Cu Axintele, Mircea Stefan a avut o alura de caraus de ricsa, o licarire de nebunie in privire si un maxilar care vorbeste mult despre vointa. Fiul presedintelui a fost chinezul de serviciu al Dunarii, omul care duce in carca usor indoita doua planete pe care multi obisnuiesc sa-si duca viata. Stefan e omul care ne va lipsi in momentul in care se va aseza pe banca. Cele doua echipe au intrat la cabine lasand tabela imaculata.
mirceaDSC_7080
In vestiar, Mirel Condei a gasit calea spre victorie. Nu a mutat tactic, nu a dat cu pumnul. A vorbit. Ce le-a spus oare, s-a intrebat toata lumea. „Doar cuvinte de mobilizare”, spune cu modestie tehnicianul. Repriza a doua a fost la discretia Dunarii, Victor Petre fiind un adevarat matador care s-a distrat cu adversarii de la Axintele. Mijlocasul „repatriat” de la Afumati a fost seful din teren al calarasenilor. Asa, barbateste si neaos, cu fata lui de antivedeta si gesturile sale chinuite, el a fost cel mai bun de pe teren. A pasat ideal pentru Super Mario Serban la golul de 1-0 si i-a trimis mingea „pe gaura” lui Valentin Andrei pentru 2-0. Suficient pentru ca Dunarea sa castige trei puncte foarte importante, in fata unui adversar pe care, foarte probabil, il va intalni si in play-off.
Victor Petre (in galben)
Antrenorul Mirel Condei, un specialist ar victoriilor in fata unor adversari tari, ramane cu picioarele pe pamant. „Felicitarile pentru aceasta victorie la merita jucatorii. Mircea Stefan a jucat ca mijlocas defensiv dupa eliminarea lui Draganita pentru ca el era singurul jucator cu valente ofensive care poate face si faza defensiva”, a spus tehnicianul. Discursul lui Condei este cat se poate de sanatos. Ii lasa pe elevii sai sa se bucure de laurii victoriei si vrea sa iasa in fata doar atunci cand echipa pierde. Asta inseamna ca e constient ca cel mai important element din fotbal este jucatorul. Cu Axintele, Mircea Stefan a trecut la roaba, a incarcat cu lopata, in vreme ce Victor Petre a fost pictorul ce a dat stralucire lucrarii. Nu trebuie trecute cu vederea golurile lui Serban si Andrei, doi jucatori care au inscris cu sange rece, asa cum face orice atacant veritabil.
Mirel Condei
Dunărea Călăraşi – Viitorul Axintele 2-0
M. Şerban (57), A. Valentin (76)
Oţelul II Galaţi – Rapid Feteşti 1-0 
Chipirliu (75)
CS Ştefăneşti – CS Afumaţi 2-0
Adr. Balan (38 – pen., 74)
Conpet Cireşu – FC Voluntari 0-1
Adr. Voicu (75)
Callatis Mangalia – Progresul Cernica 2-1
Erdinci Cogali (20), V. Şicu (47) / Ad. Tudose (40)
Gloria Popeşti Leordeni – Sporting Lieşti 2-1
Al. Valentin (15), N. Dumitru (70) / Postolea (26)

Comments are closed.