Special — 3 septembrie 2013 at 13:06

Jos labele de pe Rosia Montana!

by
Ca orice om responsabil, interesat de evenimentele majore ce au loc in tara noastra – meciurile din Liga Adancurilor – si alte competitii sportive desfasurate la cel mai inalt nivel interjudetean, am participat si eu la la mitingul de ieri, de la Universitate. De la incepunt pana la sfarsit.
Sigur, prima intrebare este: Ce-am cautat acolo? Se stie ca nu ma ocup de mediu, economie, etc. Sunt absolut convins ca RMGC anunta cele mai ecologice metode, cea mai buna protectie a mediului, cea mai buna solutie economica pentru localnici. Sunt convins ca RMGC este Raiul pe Pamant. Motivul pentru care am participat si pentru care ma opun proiectului de la Rosia Montana e total diferit de cel al majoritatii participantilor. Eu nu cred in capacitatea agentiilor statului roman de a verifica si forta RMGC sa implementeze minunatul plan pe care il propun. Oamenii din administratie sunt slabi din punct de vedere tehnic, prost platiti – susceptibili la premieri – si totul va fi un fiasco ecologic. Cum a fost Bechtel. Cum au fost mai toate privatizarile din Romania. Cum e proiectul de reabilitare a infrastructurii feroviare. Deci, de aia am fost acolo. Nu vreau Rosia Montana pentru ca nu cred ca statul va avea capacitatea sa supravegheze si sa forteze RMGC. Altfel, sunt convins ca oamenii care lucreaza la RMGC sunt de o puritate spirituala totala. Oameni de o moralitate care rivalizeaza cu cea a profetilor biblici.
Am participat ieri la prosteste. Au fost doua faze diferite:
Faza 1 – pana pe la ora 22. Protestatarii reali de la Fantana erau cam 500-600. Restul de 100 erau pistolari in civil , da’ cu fite (fir transparent in ureche), dati cu gel si tot arsenalul din filmele proaste. Doua cordoane de jandarmi echipati de dispersare. Scopul era sa nu se blocheze bulevardul. De aceea, boul de sef de dispozitiv a hotarat sa nu lase partipantii sa mearga spre Piata Romana. Deci, oamenii au luat-o in spate, pe Quintet, unde nu era nimeni si au ajuns accidental in Bulevardul Regina Maria, complet liber, pe care l-au castigat. Jandarmii au pierdut meciul la „masa verde”, desi la un moment dat erau cam 30% din toata masa de oameni.
Faza 2 – pana pe la ora 2:30 dimineata, cand am plecat eu. Doua-trei corturi ramase, cam 100 oameni, non-violenti. Jandarmii se retrasesera total, dupa ce au facut cateva incursiuni printre oameni. De mentionat ca autobuzele blocate in trafic nu au fost vandalizate, nici un magazin nu a avut de suferit. S-au impartit si pungi la final, pentru strangerea gunoiului facut. Un protest civilizat, care se apropie in proportie de peste 60% la cele din Elvetia – la care am si protestat.
Sigur, nu am pretentia ca stiu dedesubturile afacerii, da’ sunt sigur ca nu sunt canadieni, Frank Timis, Soros sau altii in spate. Eu cred ca pana la urma e o afacere pur romaneasca. Deci, jos labele de pe Rosia Montana !

Comments are closed.