SPORT — 2 septembrie 2013 at 15:03

Noi cu ratarile, ei cu golurile

by

Calarasenii nu s-au inghesuit prea tare la Sala Polivalenta pentru a asista la debutul Dunarii Calarasi in Liga I de futsal. Din pacate, echipa antrenata de catre Marius Parciu a pornit cu stangul in acest nou drum, Progresul Focsani castigand cu 4-1, la capatul unui joc in care moldovenii au dat dovada de multa experienta.
Oaspetii au inceput mai bine si in minutul 4 au reusit sa deschida scorul gratie unui sut puternic expediat de Elvis Ilas. Calarasiul nu a capotat, a adus mingea in fata portii adverse, dar rand pe rand, Serban (6), Tudor (10), Stefan (14) si Petcu (17) nu au reusit sa-l invinga pe portarul oaspetilor, Valentin Bors. La cealalta poarta, Eugen Cinaru si-a facut datoria cu varf si indesat. Cel mai bun jucator al Dunarii a fost Mirel Condei. Acesta a incantat asistenta cu pase de geniu, nespeculate insa de coechipierii sai.
La pauza, scorul a fost 0-1, insa dupa cum s-a desfasurat prima jumatate a partii secunde a jocului toata lumea credea ca Dunarea nu va pierde cele trei puncte. Mai intai, Serban (21) a pus prea relaxat latul la o minge venita din partea dreapta, dupa care Petcu (24) nu a nimerit spatiul portii. Publicul s-a ridicat in picioarele in minutul 26, atunci cand Mircea Stefan a reusit un gol de generic. Cinaru i-a pasat cu mana peste toata suprafata de joc, Stefan a preluat pe piept si a trimis in poarta printr-o spectaculoasa foarfeca laterala. Oaspetii au reclamat fault la aceasta faza, iar reluarile – nu foarte clare – arata ca atacantul calarasean isi atinge adversarul cu mana. 1-1 si Focsaniul era apuizat din punct de vedere fizic. Numai ca echipa gazda nu a reusit sa speculeze momentul. Progresul a stat excelent in teren si a dat lovitura pe final, profitand de faptul ca Marius Parciu si-a trimis elevii ca un tavalug spre poarta adversa.
In numai trei minute, tabela a aratat un neverosimil 4-1 in favoarea celor din Focsani. Florin Stanciu (36) si Sergiu Sava (37, 38) au fost calaii Calarasiului. Dunarea a pierdut un meci pe care l-a avut in mana. Gazdele au suferit foarte mult la finalizare. Pe langa acest lucru, mai trebuie mentionat si faptul ca Movilescu si Petcu, jucatori adusi la Calarasi special pentru futsal, nu au fost cu nimic mai presus de Condei, Stefan sau Nicodim. Antrenorul Marius Parciu nu l-a folosit deloc pe Valentin Andrei, jucator despre care s-a spus ca a fost adus la Calarasi mai ales pentru ca are calitati deosebite pentru futsal.
O nota proasta pentru calaraseni. Nu pentru cei din teren, care merita sa fie sprijiniti in continuare, ci pentru cei din lumea sportului. La debutul in Liga I, Sala Polivalenta ar fi trebuit sa fie arhiplina. Nu a fost deloc asa. Dezamagitor! Oaspetii nu au simtit nici un fel de presiune din partea publicului, iar incurajarile la adresa Dunarii au fost timide.
Dunarea: 12. Cinaru, 1. Moldoveanu – 30. Tarta, 36. Condei, 37. Tudor, 29. Nicodim, 34. Movileanu, 39. Petcu, 41. Stefan, 31. Serban, 32. Matei, 28. Mandrutescu, 33. Popescu, 38. Tenea. Antrenor: Marius Parciu.
Liga I Futsal, etapa I, rezultate:
Odorheiu Secuiesc – Galati (amanat)
Deva – Cluj Napoca 10-1
Tg. Mures – Tg. Secuiesc 13-0
Smart Bucuresti – Sf. Gheorghe 2-2
Targoviste – Iasi 2-3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *