SPORT — 31 august 2013 at 18:40

Joc slab, arbitraj pe masura

by

Progresul Fundulea si Victoria Chirnogi au oferit unul dintre cele mai urate meciuri din istoria fotbalului calarasean. Cele doua formatii s-au prezentat la meci ca la o nunta, mai mult din obligatie decat din placere. In mod absolut firesc, a rezultat un joc urat, in care fotbalul le-a fost servit spectatorilor cu pipeta.
In prima repriza, ambele formatii au jucat anost, fara vana, ocaziile la cele doua porti lipsind cu desavarsire. Chirnogiul duce lipsa unui coordonator de joc si a unui atacant veritabil. In plus, fundasului stanga, Coman, i s-ar face un bine daca in perioada imediat urmatoare ar fi trimis la recoltat de porumb. Fotbalul este un sport extrem pentru el. Cand ti-e frica de minge si de adversar, nu mai joci. Tene, mijlocasul stanga al Chirnogenilor, este in acest moment cel mai valoros jucator din Liga Tractoristilor. Fotbalul este joc de echipa, iar decarul chirnogenilor are nevoie de sprijin pentru a evolua la capacitate maxima. Crescut la juniorii Rapidului si trecandu-si in CV cateva meciuri in Liga I, Tene este zero barat daca coechipierul sau din banda stanga nu ii sta aproape. Coman s-a apropiat o singura data la mai putin de 40 de metri de Tene de coechipierul sau si a rezultat faza din care Chirnogiul a marcat. In rest, cei doi oameni din banda stanga nu prea s-au privit fata in fata.
Fundulea nu a profitat deloc de faptul ca Victoria are in poarta pe Sorin Budeanu, un goal-keeper ezitant, dar care la Fundulea nu a fost deranjat decat cu centrari, pe care le-a rezolvat mai bine ca Prunea. A primit gol nu din cauza sa. Vinovati se fac cei mai experimentati oameni ai Chirnogiului. Autorul golului a plecat de langa „capitanul” Ionita, a traversat suprafata de pedeapsa si a inscris de langa visatorul Bidireanu. Abia de la 1-0 au inceput si chirnogenii sa joace, profitand de caderea fizica a gazdelor. Tene a fost faultat in suprafata de pedeapsa a gazdelor, dar tematorul arbitru Cristian Andrei, aflat tocmai la 40 de metri de faza, a acordat, in loc de penalty si eliminare, lovitura libera si cartonas galben. Nu a fost singura greseala a „centralului” calarasean. In prima repriza l-a iertat de cartonas galben pe un aparator al celor din Fundulea la o intrare atat de dura asupra lui Marian Baicu incat chirnogeanul nu a mai putut continua jocul. O greseala identica a comis si spre finalul jocului, atunci cand omniprezentul Tene a fost luat cu fulgi cu tot de catre un aparator advers, fara ca Andrei sa acorde cartonasul galben ce se cuvenea. Una peste alta, arbitrului nu se i poate imputa ca a influentat rezultatul de pe tabela de marcaj, ci ca a aratat, ca de obicei, lipsa de curaj. Ramane in continuare un gazdar. Chiirnogenii nu au nici un motiv sa puna remiza de la Fundulea pe seama „fluiericiului” atata timp cat in ultimul minut de joc Tene a lovit bara transversala in timp ce poarta era goala.
S-a incheiat 1-1, scor care le-a multumit pe gazda, dar care ar trebui sa ii multumeasca si pe oaspeti. Chirnogenii sunt obisnuiti ca in Liga a 3-a, unde fotbalul se practica cu mai multa eleganta decat pe coclaurile din Liga Tractoristilor. Echipa Victoriei este mai buna decat cea a Progresului, insa fotbalul este pe goluri. Oaspetii ar fi trebuit sa castige, insa au comis mai multe greseli decat arbitrul Cristian Andrei si au plecat acasa doar cu un punct. Fundulea ramane o echipe eleganta, care a avut parte de un arbitru cuminte si de un adversar timid.

No Comments

  1. Sa numai zicem de nesimtirea arbitrului de tusa de pe partea bancilor de rezerve.Ala nu se misca dupa loc si ridica fanionu la tot ce nu era… Tene a fost de 2-3 ori scapa singur cu portaru n care nu era ofssaid clar dar el ridica.Asemenea arbitri nici la puscarie nu ar trb sa fie.. Mai rau.. dar trb sa ne obijnuim cu ideea ca Traim in ROMANIA

    • Stai jos! Ati dat-o voi in ate si v-a scos-o arbitrul din poarta? A dat Caraion bara cu poarta goala in minutul 90?