SPORT — 31 august 2013 at 23:51

Curat ghinion murdar

by
Pe final de august si de vara – nu a fost ultima vara, ca in romanul lui H. Hesse „Ultima vara a lui Klingsor – am reinceput plimbarile prin Liga Adancurilor. Deplasarea a fost in orasul Fundulea, unde Progresul din localitate a jucat cu Victoria Chirnogi, intr-un meci contand pentru erapa a doua.
Calatoria in sine pana la Fundulea a fost una initiatica, folosind o cursa de microbuz sub licenta Amic Trans. Soferul nici macar nu s-a obosit sa elibereze bilete de calatorie. Am facut un popas strategic la Branesti, unde s-au consumat cei mai buni mici din Romania, alaturi de cartofi prajiti reincalziti si suficienta bere. Calatoria a continuat cu trenul pe linia recent modernizata cu 100 milioane euro pentru 20 de kilometri de traseu.
Meciul a avut loc pe terenul din localitate, in asfintit de soare rosu. Organizarea a fost defectoasa, fara ambulanta si fara tabela de marcaj. Meciul a fost extrem de slab din punct de vedere tehnic, fara faze de poarta si anost. Din prima repriza am retinut doar faptul ca Progresul a fost mai proaspata, dominand totusi steril, cu mingi aruncate la intamplare in careul chirnogenilor.  Cam atat.
Al doilea mitan a fost mai animat, cu Progresul deschinzand scorul la o agloremrare in careul chirnogenilor, portarul avand si el partea lui de vina. 1-0. Chirnogii isi revin si ataca in valuri, dar steril.  Au si doua lovituri de la marginea careului advers, dar sunt executate slab. La o alta faza, portarul din Fundulea gafeaza incredibil, respingand mingea in fata, insa atacantul chirnogean a trimis slab, pe langa poarta goala si cu portarul batut.
Meciul continua si la un atac rapid al chirnogenilor, fundasul gazdelor comite un fault pe care eu l-am vazut in careu, in schimb centralul acorda lovitura de la 16 metri si cartonas galben. Executia din nou modesta. In continuare, Chirnogiul nu renunta si reuseste egalarea la un atac periculos. 1-1. Oaspetii nu se lasa si continua sa atace. La o noua faza de poarta, portarul din Fundulea respinge aiurea si atacantul chirnogean suteaza in transversala. Meciul se incheie in nota de dominare a chirnogenilor, cu scorul de 1-1. Toti cei de la fata locului au concluzionat ca echipa din Chirnogi a avut ghinion, iar gazdele sansa. Un scor echitabil ar fi fost 1-2.

Comments are closed.