SPORT — 29 august 2013 at 10:43

A ramas ca in tren

by

Astazi, in sedinta Consiliului Local Suceava s-a discutat despre situatia echipei de handbal masculin Bucovina Suceava. Din pacate, nu s-a luat nici o decizie ferma, astfel ca CSM Calarasi nu stie inca daca va activa in Liga Nationala. Consilierii suceveni au hotarat sa amane luarea unei decizii pana la data de 12 septembrie. Trei zile mai tarziu va avea loc prima etapa din campionat.
Petre Ghervan, directorul tehnic al celor de la Bucovina Suceava, le-a cerut politicienilor suceveni un raspuns ferm cu privire la finantarea echipei de handbal. Din pacate, nu a obtinut ceea ce isi dorea, astfel ca acum se afla in situatia de a inscrie in Liga Nationala o formatie plina de datorii, care are in lot jucatori cu salarii de 900 de lei.
PDL Suceava, prin reprezentantii sai in Consiliul Local, propun infiintarea unui nou club sportiv. Chiar daca acest lucru se va aproba, este imposibil ca sucevenii sa evolueze in noul campionat pe noua structura sportiva. Infiintarea unui club sportiv dureaza cel putin patru luni. Abia dupa aceea se va putea cere finantare din partea autoritatilor locale bucovinene. Practic, primii bani ar putea ajunge in conturile echipei de handbal la inceputul anului viitor.
Acum, sperantele calarasenilor se leaga de Federatia Romana de Handbal, care ar putea sa intervina si sa le ceara sucevenilor sa evolueze in Divizia A din moment ce nu au buget, iar lotul de jucatori este atat de slab incat cu greu ar putea incheia sezonul la jumatatea clasamentului in liga secunda. Vestile venite de la Suceava nu sunt deloc pe placul celor de la CSM Calarasi. Cu toate acestea, antrenorul Sabin Dacau ramane optimist si chiar este dispus sa faca orice efort pentru a-l convinge pe Alin Sania sa evolueze pentru calaraseni. „Daca este nevoie, vom face restructurari in lotul echipei numai sa putem sa-l tinem pe Sania la Calarasi. Este un jucator foarte valoros, care mai poate evolua fara probleme la un nivel inalt”, a spus Dacau. De curand, CSM Calarasi s-a despartit de Hoinaru si Manole, care au plecat la Teleormanul Alexandria.

Comments are closed.