SPORT — 25 august 2013 at 04:44

Fenghea a jucat pentru Rapid Ulmeni

by

In prima etapă a sezonului 2013-2014 a Ligii Tractoriștilor, la Ulmeni, formația gazdă a întalnit Avântul Dor Mărunt, echipă care a oferit câteva surprize în sezonul precedent, nefiind cazul și astăzi. Începutul primei reprize a aparținut gazdelor, în minutul 7 reușid un șut puternic pe spațiul porții pe care portarul celor de la Dor Mărunt l-a respins cu greu. Ocaziile Rapidului au continuat pe toată durata primei reprize, însă fără succes. Portarul de la Dor Mărunt a fost intr-o formă de zile mari.
În minutul 23, Peniță a reușit primul șut pe poartă pentru echipa din Dor Mărunt, până la pauză apropiindu-se destul de timid de poarta adversă. După primele 45 de minute, scorul era 0-0. Începutul celei de-a 2-a reprize a arătat o îmbunătățire în jocul celor de la Dor Mărunt, atacantul Avântului ratând o ocazie uriașă de a deschide scorul. Replica gazdelor a venit în minutul 51, când atacantul de la Ulmeni a scapat singur cu portarul, acesta reușind să respingă miraculos.
IMG_6546
Văzând că echipa din Ulmeni nu reușește să marcheze în poarta oaspeților, în minutul 55 arbitrul Ion Fenghea s-a decis să îmbrace tricoul celor din Ulmeni. În minutul 57, în propria jumătate, un jucător de la Dor Mărunt este faultat însă nu i se acordă nimic. Profitând de decizia arbitrului, Rapid Ulmeni scapă spre poartă și reușește să înscrie. În următoarele minute Avântul Dor Mărunt caută cu disperare golul egalizator, însă lipsa unui atacant puternic, care să penetreze apărarea adversă, este foarte vizibilă. În minutul 67, unul din cei mai experimentați jucători  de la Ulmeni preia mingea pe la jumătatea terenului și după un slalom printre jucătorii adverși ajunge în careu și reșește să majoreze scorul la 2-0. Trei minute mai târziu, Rapid Ulmeni beneficiază de un penalty acordat corect și marchează pentru 3-0. A fost momentul în care observatorul Dobrin s-a relaxat știind că nimic nu se mai poate întâmpla.
Până la finalul partidei, arbitrul Fenghea, susținut la o tușă de Catalin Ioniță Cătălin – un arbitru mediocru – a luat decizii surprinzatoare chiar și pentru spectatorii din Ulmeni. Una din ele a fost luată în minutul  77,  când i-a acordat cartonașul roșu antrenorului Ionuț Constantin, aflat pe banca de rezerve. Acesta a jucat 70 de minute, după care a luat loc pe bancă, dupa care a fost trimis in tribuna pentru ca si-a permis să protesteze la una din deciziile „centralului”. Încrâncenarea acestui arbitru central și prostia tușierului Ioniță au fragmentat jocul până la final cu decizii neînțelese, nici una din formații nereușind să mai construiscă vreun atac periculos. De remarcat publicul din Ulmeni, un public numeros și civilizat. Analizând evoluția celor două echipe, victoria celor din Ulmeni a fost meritată însă, la fel ca în multe alte meciuri din Liga Tractoriștilor, arbitrajul nu poate fi echidistant.

Comments are closed.