SPORT — 23 august 2013 at 19:05

Penita, "Tractorul de Aur"

by

Maine va incepe sezonul 2013-2014 al Ligii Tractoristilor, insa inainte de primul fluier al campionatului trebuie sa facem lichidarea editiei precedente. Se stie cine a castigat campionatul, se stie cine a retrogradat, se stie absolut tot, mai putin care a fost cel mai bun jucator din campionatul judetului Calarasi.
www.sportcalarasean.ro a indraznit sa faca o ancheta printre oamenii de fotbal din Calarasi pentru a afla care este cel mai bun jucator din Liga Tractoristilor. Fiecare echipa, prin antrenor, delegat, primar ori finantator, a avut dreptul sa-si aleaga cei mai buni trei jucatori din propria echipa, precum si cei mai buni trei jucatori de la celelalte echipe. De asemenea, au fost solicitate si voturile celor 4 antrenori cu Licenta A – Virgil Bogatu, Nicolae Eftene, Adrian Cristea, Valeriu Petrescu – precum si ale ziaristilor de sport – Octavian Caju, Stelian Mihai, Catalin Nitu, Mircea Brandusa si Sorin Anghel.
In urma votului, a reiesit ca Petre Penita, de la Avantul Dor Marunt, a fost cel mai bun jucator din Liga Tractoristilor in sezonul 2012-2013. Din pacate, transferul sau la Dunarea Eleven a picat. Atacantul formatiei antrenate de catre Ionut Constantin este destul de capricios, iar conducatorii clubului calarasean au arici la buzunar in momentul in care vine vorba despre un jucator din judet. Cand ti se ofera numai 500 de lei ca sa joci la Calarasi, esti tentat mai mult sa iti vezi de scoala decat sa bati mingea la un club lipsit de performante.
Nici atitudinea jucatorului nu a fost tocmai buna pentru un copil care vine de la o echipa din judet. A stat o saptamana in pregatire, dupa care a plecat acasa si nu s-a mai intors. Antrenorii l-au sunat si a revenit dupa cateva zile, direct la antrenament, fara sa dea nici o explicatie. I s-au cerut lamuriri, a bagat capul in pamant si a cerut permisiunea sa mearga pana in camera, pentru a-si lua echipamentul. De fapt, s-a dus, si-a strans bagajul si a plecat. Criticati pentru ca pierd un jucator cu o viteza cu mult peste ceea ce are acum Mirel Condei in vestiar, conducatorii Dunarii au luat legatura cu viceprimarul comunei Dor Marunt, Nicu Grigore, si au reusit sa-l convinga pe jucator sa vina din nou la antrenamentele echipei calarasene. A plecat dupa numai o sedinta de pregatire, fara sa spuna, nemultumit de tratament si de salariu de 500 de lei care i-a fost oferit.
Penita este un copil dificil, dar nu este un copil cocolosit. Munceste impreuna cu fratele si cu tatal sau si nu se crede mai fotbalist decat este. Are o viteza foarte buna, insa are ghinionul ca s-a nascut la Dor Marunt, unde nu a avut parte de un juniorat care sa il ordoneze. Este idolul comunei, insa pentru a putea ajunge fotbalist el trebuie sa se maturizeze, sa se schimbe. Are calitati si inca este la varsta la care se mai poate modela. Nu se poate spune insa ca Dunarea i-a intins o mana, ci doar ca a mimat interesul pentru un jucator care a preferat sa fie sef de gara la el in sat decat impiegat la oras.
penita
Pentru ca a fost desemnat cel mai bun jucator din Liga Tractoristilor, Petre Penita a primit din partea www.sportcalarasean.ro o pereche de ghete cu crampoane. Bine, ghetele au fost castigate de catre Sorin Anghel de la www.ilfovsport.ro, dar cum corifeul poarta 48 la picior si se simte mai bine pe schiuri decat pe crampoane, premiul a mers cu placere la jucatorul lui „Dortmung”. De la noi mai putin, de la Dumnezeu mai mult! Normal, ar fi trebuit sa-i acordam un tractor de aur, mare cat talentul sau. O sa si-l cumpere singur daca va avea aceleasi evolutii de pana acum. Ii dorim sa le poarte sanatos si sa inscrie atat de multe goluri incat sa planga dupa el pana si copacii din curtea stadionului de la Calarasi. In urma sa, in clasamentul realizat pe baza voturilor oamenilor de fotbal din judet s-au aflat, pe pozitiile imediat urmatoare, Daniel Gheorghe, care a evoluat pentru Dunarea Ciocanesti, si Voinescu, de la Venus Independenta.

No Comments

  1. Rezultatul topului reflecta „priceperea” celor chestionati in materie de fotbal. A scuze! Acum am vazut ca Penita a iesit cel mai bun jucator din judet si nu cel mai bun fotbalist!

    • Fotbalisti nu exista la nivelul asta. Iar priceperea celor chestionati in materie de fotbal nu se dovedeste printr-un vot, ci prin ceea ce au facut de-a lungul vremii. Daca oameni ca Ilie Zeciu, Marius Paun, Virgil Bogatu sau Florin Stancu nu mai inseamna nimic in fotbal, inseamna ca ne-am pierdut respectul.

      • Am vazut sezonul trecut aproape toate meciurile jucate acasa de Manastirea si Ulmeni si pot sa va spun ca Penita a fost peste toti. De viitor este si Dan de la Ciocanesti. Mi-a placut de cand juca la juniori si ma intreb de ce nu s-a gasit cineva sa-l duca la fotbal adevarat:(

  2. nelufotomodelu

    daca nu e de la coade nu e bun… daca te pricepi la sport trebuie sa stii, in primul rand, sa pierzi… cei mai buni oameni de fotbal isi arata valoarea in momentele grele