SPORT — 17 august 2013 at 19:40

Napoli – Barca, in Liga Tractoristilor

by

Cataros e ca Ceausescu. Si-a pierdut mintile si a inceput sa le vorbeasca oamenilor pe stadioane. Astazi, Adunarea Generala a Asociatiei Judetene de Fotbal Calarasi s-a desfasurat pe Stadionul Navrom, acolo unde boss-ul fotbalului calarasean incearca fara succes „sa planteze” un teren cu gazon artificial la o pret de trei ori mai mare. In acest sens, Constantin Dobrin, paharnicul AJF-ului, a fost demis din functie si inlocuit cu tanarul Catalin Ionita, care are sarcina de a administra intreaga baza sportiva.
Sedinta in sine a fost, cum era de asteptat, un balci. Cel mai mare circ s-a petrecut in momentul in care s-a discutat soarta Victorie Chirnogi. In conditiile in care Mircea Dan, presedintele chirnogenilor, a absentat, fiind plecat la mare, Bratu Cataros s-a transformat in avocatul formatiei care s-a retras din Liga a 3-a in vara acestui an. Viitorul fost presedinte al AJF Calarasi le-a spus „dereglatilor” ca Victoria trebuie sa joace in Liga a 4-a pentru ca in judetul Calarasi sunt foarte putine echipe cu baza sportive adecvate. „Vrajeala” nu a tinut, au existat voci care au cerut sa se respecte regulamentul, adica sa se trimita formatia chirnogeana in Categoria Remorca.
Vrand sa impace si capra, pe Victoria Chirnogi, si varza, pe reprezentantii echipelor care urmeaza sa voteze la alegerile din iarna viitoare, Cataros a cerut sa se voteze cu cartonase. Si s-a votat, s-a aprobat, moment in care delegatii echipelor din Liga Tractoristilor nu stiau daca au fost de acord ca echipa antrenata de catre Adrian Cristea sa poata promova in cel de-al treilea esalon fotbalistic al tarii la finalul sezonul 2013-2014. In acel moment, Ion Radu, presedintele lui Venus Independenta, a cerut sa se decida prin vot secret soarta chirnogenilor, existand trei variante de vot:
– DA, CU DREPT DE PROMOVARE
– DA, FARA DREPT DE PROMOVARE
– NU
Delegatii echipelor au primit buletinele de vot si le-au depus la masa la care se afla Daniel Stefan, seful arbitrilor calaraseni. Gascanu a numarat voturile superficial si a anuntat ca Victoria Chirnogi, in urma votului, a fost primita in Liga Tractoristilor, avand drept de promovare inca din primul sezon. Nemultumit, Slick a intervenit din nou si a cerut ca numaratoarea voturilor sa se faca la vedere, iar voturile celor care sunt de acord ca Victoria sa joace in Liga Tractoristilor, dar care nu au specificat cu sau fara drept de promovare sa fie anulate. Absolut normal. Astfel, la numaratoarea lui Slick a iesit ca Victoria Chirnogi va juca in Liga Tractoristilor, fara drept de promovare timp de trei sezoane. Planul lui Cataros a fost dejucat chiar de catre unul dintre oamenii sai apropiati, semn ca zilele de glorie ale presedintelui AJF Calarasi se apropie de sfarsit. Pentru ca circul sa fie complet, Cataros i-a anuntat pe cei de la Chirnogi ca s-a stabilit ca Victoria Chirnogi sa stea la cutie un an de zile dupa care poate ataca promovarea fara probleme. Pana la anul, lumea o sa uite.
De asemenea, in sedinta desfasurata in aer liber s-a stabilit ca echipele Viitorul Sohatu si Dinamo Sarulesti sa nu mai poata desfasura meciurile de pe teren propriu pe maidanele de la Sohatu si de la Sandulita. In cazul in care nu vor fi de acord sa evolueze pe alte stadioane, cele doua formatii vor fi excluse din campionat. Desi promitea revolutie, Doru Cartan, finantatorul celor de la Sohatu nu a fost prezent la sedinta. In ceea ce priveste Categoria Onoare, a ramas cum s-a stabilit. Adica nimic. Echipele vor fi anuntate in urmatoarele doua saptamani care vor fi seriile si cand vor incepe campionatul.
Intalnirea cu „dereglatii” nu s-a incheiat fara stabilirea tintarului Ligii Tractoristilor. In prima etapa se va disputa derby-ul dintre Ciocanesti si Modelu. Cel mai important meci al rundei inaugurale va fi insa cel dintre Napoli de Calarasi si Barcelona de Calarasi. Nou-promovata CSM Oltenita va primi vizita celor de la Venus Independenta, campioana ultimelor trei editii ale Ligii Tractoristilor. Ca sa nu-i lase pe elevii lui Ilie Zeciu sa-si desfasoare jocul ametitor de pase, oltenitenii au anuntat AJF Calarasi ca partida se va desfasura pe terenul de rugby, unde nu exista tribune, iar spectatorii isi incurajeaza favoritii, de cele mai multe ori, chiar din teren.
De retinut ca cele trei echipe cu pretentii din Liga Tractoristilor au un program infernal in primele patru etape. Astfel, dupa derby-ul Ciocanesti – Modelu, din prima etapa, urmeaza in etapa a treia un alt meci mare, intre Ciocanesti si Independenta, pentru ca in etapa a patra sa se dispute „razboiul stelelor”, Independenta – Modelu. Cine scapa cu 12 puncte dupa primele patru etape se poate considera deja campion judetean.
Liga Tractoristilor, etapa I, sambata, 24 august, ora 18:00
Ciocanesti – Modelu
Manastirea – Gradistea
Oltenita – Independenta
Sohatu – Fundulea
Ulmeni – Dor Marunt
Lehliu Gara – Dragos Voda
Radovanu – Borcea
Chirnogi – Sarulesti

No Comments

 1. Lehliu scapa cu 12 puncte :)))

 2. Ciocanesti – Modelu x2
  Manastirea – Gradistea x2
  Oltenita – Independenta 2
  Sohatu – Fundulea 1 2
  Ulmeni – Dor Marunt 1
  Lehliu Gara – Dragos Voda 1
  Radovanu – Borcea 1
  Chirnogi – Sarulesti 1

  • Ciocanesti – Modelu 1
   Manastirea – Gradistea 1x
   Oltenita – Independenta x
   Sohatu – Fundulea 2
   Ulmeni – Dor Marunt 1
   Lehliu Gara – Dragos Voda 1
   Radovanu – Borcea x2
   Chirnogi – Sarulesti 1

 3. sohatu-fundulea pe ce stadion se joaca?