SPORT — 17 august 2013 at 19:04

Drum bun spre Suceava!

by

Barajul pentru un loc in Liga Nationala a fost doar o formalitate pentru CSM Calarasi. Handbalistii antrenati de catre Sabin Dacau au trecut fara probleme de Universitatea Cluj-Napoca, scor 41-28. Partida s-a desfasurat in aceasta dimineata la Sala Lucian Grigorescu din Capitala si a fost urmarita de aproximativ 100 de persoane. In acest moment, Federatia Romana de Fotbal nu are nici un loc disponibil pentru CSM Calarasi pe prima scena a handbalului romanesc. Campionatul inca nu a inceput, iar in saptamana urmatoare se vor purta negocieri cu CSM Bucuresti si Bucovina Suceava pentru ca in Liga Nationala sa fie loc si pentru CSM Calarasi.
Bucurestenii se pregatesc pentru startul sezonului, insa in acest moment nu au semnat nici un contract cu vreun jucator. Problemele financiare par a fi rezolvate la nivel inalt din moment ce echipa de volei feminin, de exemplu, isi permite sa aduca jucatoare din campionatul Frantei. Speranta Calarasiului este Bucovina Suceava, echipa care trece prin mari dificultati financiare. Moldovenii au bagat in insolventa vechiul club si activeaza in acest moment sub alta structura sportiva. Astfel, au scapat de datorii, insa in acest moment nu au banii necesari pentru participarea in campionat.
La turneul desfasurat la Vaslui, sucevenii s-au prezentat lamentabil, ca o echipa care nu va putea urca mai sus de jumatatea clasamentului in esalonul secund. Calarasenii cunosc toate aceste lucruri si vor sa ii convinga pe cei de la Bucovina sa se retraga din Liga Nationala in schimbul unei sume de bani. Mai mult, CSM Calarasi se arata dispusa sa-i trimita in nordul tarii pe Voinea, Manole si Ferentz, jucatori care nu au sanse sa mai joace acum pentru formatia lui Sabin Dacau. O eventuala rocada intre Suceava si Calarasi este si pe placul celor de la HC Vaslui, formatie care si-a propus promovarea in Liga Nationala in sezonul urmator. Pentru a scapa de calaraseni, vasluienii sunt gata sa le ofere si ei o suma de bani bucovinenilor, precum si cinci jucatori sub forma de imprumut.
Revenind la jocul de astazi, trebuie spus ca CSM Calarasi s-a schimbat mult in bine fata de campionatul trecut. In echipa au mai ramas doar calarasenii Panait, Ruseanu si Hoinaru, precum si Savlovschi. In rest doar figuri noi, toti veniti de la echipe cu pretentii. Atrag atentia, de departe, portarul Pralea, senzational in prima repriza, veteranul Paraianu, esential in organizarea jocului, si interul dreapta Rosca, extrem de percutant de fiecare data cand jocul o cere. Partida cu Universitatea Cluj-Napoca a fost una fara istoric. In repriza a doua, Sabin Dacau l-a trimis in teren pe Roman, un pivot care are de toate: inaltime, viteza, forta si detenta.
Daca va evolua in Divizia A, CSM Calarasi se va lupta pentru promovare cu HC Vaslui, formatie cu buget mai mic, dar care a transferat in aceasta vara 9 jucatori din Liga Nationala. Spre deosebire de Sabin Dacau, care a adus la Calarasi multi handbalisti trecuti de prima tinerete, moldovenii au preferat jucatori tineri, cu varsta pana in 25 de ani. In cazul in care ii vor convinge pe cei de la Suceava sa se retraga din Liga Nationala, calarasenii vor scapa fara probleme de retrogradare.
CSM Calarasi: Pralea, Andrei – Gavriloaia (1 gol), Roşca (5 goluri), Paraianu (2), Popovici (2), Şavlovschi (4), Adi Mitrea (5), Frăţilă (2), Panait (2), Hoinaru, Săulescu (3), Mateaş (6), Vizhbovsky (2), Roman (5), Ruseanu (2).

Comments are closed.