SPORT — 6 august 2013 at 08:00

Teapa echipelor din Liga a 3-a

by

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal care a avut loc ieri la Casa Fotbalului a semanat izbitor de mult cu sedintele la care participa „dereglatii” echipelor din Liga Tractoristilor. Tipete, imbranceli, injuraturi si foarte multi nervi, de asta au avut parte reprezentantii cluburilor din primele trei esaloane fotbalistice, precum si presedintii de asociatii judetene. Toti au venit la intalnirea cu Mircea Sandu cu speranta ca vor afla la ce data incepe noul sezonul, care va fi programul meciurilor si care vor fi adversarii de intrecere. Din pacate, au plecat foarte dezamagiti catre case.
Adunarea Generala de ieri a fost o mare pacaleala. Dunarea Calarasi, reprezentata de catre presedintele Costica Stefan, a aflat doar ca va juca in Liga a 3-a, unde vor exista sase serii a cate 12 echipe. Dupa sezonul regulat, care va debuta la 30 august, vor urma meciurile din play-off si play-out. Nici un delatiu insa despre componenta seriilor sau despre modelul de desfasurare a play-off-ului sau play-out-ului.
Afectate de criza financiara, multe echipe din cel de-al treilea esalon al fotbalului romanesc au cerut ca Liga a 3-a sa fie alcatuita din sase serii a cate 12 echipe. Scopul a fost acela de a avea cat mai putine meciuri de disputat, ceea ce ar trebui sa insemne mai putine deplasari, mai putine baremuri de arbitraj, mai putine prime de joc si mai putine drumuri la Comisia de Disciplina. Avand de jucat numai 22 de meciuri intr-un sezon, antrenorii s-ar fi putut descurca si cu un lot de jucator redus din punct de vedere numeric. FRF a fost de acord cu propunerea cluburilor din Liga a 3-a, a impartit echipele in sase serii, dar a cerut ca la finalul sezonului regulat sa se desfasoare turnee de play-off si play-out. In total, fiecare formatie va avea de disputat 32 de meciuri, exact ca atunci cand o serie ar avea in componenta 16 echipa, situatie intalnita, de exemplu, in Liga Tractoristilor.
Din punct de vedere financiar, sezonul 2013-2014 va fi mai costisitor pentru Dunarea Calarasi, in comparatie cu ultimul campionat, cand au ajuns la linia de sosire doar 10 dintre cele 13 competitoare inscris in competitie. Conducerea clubului nu a anuntat inca obiectivul impus elevilor lui Mirel Condei, insa echipa fanion a judetului trebuie sa isi impuna accederea in play-off. Este un obiectiv de bun simt, care este perfect realizabil in acest moment daca ne uitam asupra jucatorilor cu care Dunarea s-a intarit in aceasta vara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *