Special — 6 august 2013 at 13:09

Bourceanu, refuzat de Modelu

by

Prefab Modelu, echipa care a activat din 2006 pana in 2008 in esalonul secund al fotbalului romanesc, reprezinta unul dintre reperele sportive ale judetului Calarasi. Din formatia patronata de catre omul de afaceri Petre Marian Milut a mai ramas acum doar stadionul. Clubul condus de catre Dumitru Dumitriu a avut in curte fotbalisti de mare valoare precum Radulescu, Tigoianu, Anghel, Serban, Jianu, Satmar, Vasiliu sau Olariu, de care Victor Neagu, delegatul echipei in acea perioada, isi aminteste acum, cand a ajuns presedinte la Inainte Modelu, cu foarte mare placere.
„Mi se face pielea de gaina cand ma uit pe listele cu jucatorii pe care i-am avut la Modelu. Imi amintesc cu foarte mare placere de perioada petrecuta in Divizia B. Datorita noua, fotbalul romanesc a auzit din nou de Calarasi. Imi amintesc ca am vrut sa-l luam si Alex Bourceanu, cel care este acum capitan la Steaua Bucuresti, om de baza la echipa nationala. Am jucat un meci cu Dunarea Galati, pe finalul sezonului 2007-2008. Era penultima etapa din campionat, i-am batut cu 2-1. Ei erau vai de mama lor, nu aveau bani, dar aveau jucatori. Atunci l-am vazut pe Bourceanu, mi-a placut foarte mult si l-am intrebat pe Auras Brasoveanu in ce an este nascut. Cand am auzit ca este nascut in 1985, m-am dus imediat la Dumitru Dumitriu, care era omul care lua toate deciziile si in care Milut avea cea mai mare incredere, si i-am zis sa il transferam. Cei de la Galati ne-au cerut 60.000 de euro, bani care trebuiau platiti in doua transe. Cand i-am zis lui Dumitru de Bourceanu, mi-a zis ca nu e fotbalist, m-a luat la misto, mi-a zis ca e magazie, nu are ce cauta la Modelu. Nu l-am luat noi, dar l-a luat Otelul. Nu a fost bun la noi, in Divizia B, dar a fost bun la Galati, unde a jucat 31 de meciuri in primul sezonul in Divizia A. Acum a ajuns om de baza la echipa nationala, este capitan la Steaua, are oferte din strainatate, dar la Modelu n-a avut loc, ca era o magazie, asa a spus Dumitriu si nu l-am luat”, a povestit Victor Neagu, antrenor prin mana caruia au trecut unii dintre cei mai importanti jucatori din istoria fotbalului calarasean. Aflat acum in staff-ul celor de la Inainte Modelu, Neagu este recunoscut la nivel national pentru faptul ca isi da seama de valoarea unui jucator inca de la prima lovire a balonului.
In clipa de fata, Alexandru Bourceanu este dorit de catre Fiorentina, echipa care evolueaza in prima liga din Italia. „Există interes pentru Bourceanu din partea celor de la Fiorentina, dar nu se vor purta discuţii cu italienii pană cand nu vom putea vorbi fată în faţă cu Gigi Becali. Totul se va putea concretiza doar dacă patronul echipei dă ok-ul. Pînă atunci nu se pune problema unei plecări. Nici Alex nu vrea să audă de un transfer pană nu vorbeşte cu Gigi. Are un caracter incredibil”, a spus impresarul Anamaria Prodan la televiziunea sport.ro. Ultima oara, Dumitru Dumitriu era consilier tehnic la modesta Inter Clinceni, echipa care evolueaza in liga a treia din Romania.

No Comments

  1. Inca o dovada, daca mai era nevoie, de „competenta” a groparului de echipe care este Titi Dumitriu.