SPORT — 2 august 2013 at 18:42

Dunarea, salariu "fabulos" pentru Penita

by

Campionatul Ligii a 3-a va debuta la 30 august! Componenta seriei din care va face parte Dunarea Calarasi va fi facuta publica luni, atunci cand va avea loc sedinta Comitetului Executiv. In aceeasi zi trebuie sa se stabileasca si programul meciurilor. Deocamdata, echipa fanion a judetului nu si-a definitivat campania de transferari. Petre Penita, cel mai bun jucator din Liga Tractoristilor in sezonul precedent, a refuzat sa evolueze sub comanda lui Mirel Condei.

Atacantul Avantului Dor Marunt a avut in aceasta vara doua incercari de a se integra in lotul Dunarii Calarasi, insa ambele s-au incheiat fara succes. Mai intai, Penita s-a pregatit timp de o saptamana sub comanda lui Mirel Condei, insa a preferat sa „dezerteze” din cauza faptului ca tehnicianul calarasenilor a facut cateva glume proaste pe seama sa. Mai departe, jucatorul si-a incercat norocul la Rapid Fetesti.
Antrenorul Gigel Stoica si l-a dorit foarte mult, insa ialomitenii au ajuns la concluzia ca Penita este o varianta costisitoare din punct de vedere financiar. Pe langa salariu, rapidistii ar fi trebuit sa-i plateasca celui mai bun jucator din Liga Tractoristilor cate 100 de lei cheltuieli de transport pentru prezenta la fiecare meci sau antrenament. Aseara, Penita s-a intors la Calarasi, astazi s-a antrenat sub comanda lui Mirel Condei, iar dupa pranz s-a intors la Dor Marunt. Jucatorul a refuzat salariul „fabulos” de 500 de lei propus de catre conducerea clubului. Nu este singura oferta „mare” facuta de catre Dunarea Calarasi in aceasta vara. Fundasul Flavius Tarta a preferat sa se lase de fotbal in momentul in care presedintele Costica Stefan i-a propus un salariu de 500 de lei, la care s-ar fi adaugat inca 300 de lei daca jucatorul evolua in 75% din partidele oficiale. Fundasul a primit timp de ragaz cateva zile, insa a spus din start ca nu poate accepta un astfel de salariu „astronomic”. „Sa-mi puneti o clauza in contract ca trebuie sa mai aduc si bani de acasa, cand ia tata salariu, in cazul in care ploua in ziua meciului”, le-ar fi spus Tarta celor din conducerea clubului.
In acest moment, lotul Dunarii este subtire atat din punct de vedere valoric, cat si numeric. Presedintele Costica Stefan nu exclude posibilitatea ca Victor Petre, aflat sub contract cu CS Afumati, sa se intoarca in urmatoarele zile la Calarasi. Jucatorul are sanse foarte mici sa prinda un post de titular la echipa antrenata de catre Vasile Neagu. In plus, conditiile financiare nu mai sunt la fel de bune ca in returul campionatului precedent. Ilfovenii nu mai sunt dispusi sa plateasca bani pentru cazarea si masa jucatorilor.
Un alt jucator ce s-ar putea intoarce la Dunarea Calarasi este Gabriel Popa. Conducerea clubului nu a reusit inca sa aduca un goal-keeper de valoare, care sa accepte sa evolueze atat la futsal, cat si la fotbal. Pretentiile lui Popa nu sunt tocmai mici. Acesta isi doreste un salariu de 2.500 de lei, la care sa se adauge cate 200 de lei pentru fiecare partida in care nu primeste gol.
In perioada urmatoare, Dunarea Calarasi are in program doua meciuri amicale, la 7 si la 9 august, cu Rapid Fetesti. La 14 august, formatia antrenata de catre Mirel Condei are programata o partida oficiala contand pentru turul al 3-lea al Cupei Romaniei. Pana acum, presedintele Costica Stefan a reusit sa perfecteze 4 transferuri. Este vorba despre portarul Eugen Cinaru, agent la Politia Rutiera, Razvan Huzuneanu, refuzat de CS Tunari, Daniel Gheorghe, de la Ciocanesti, si Draganita, trimis de Ion Moldovan de la Dinamo II.

No Comments

  1. Penita este cel mai bun jucator din Liga Tractoristilor in sezonul precedent. Nu este insa cel mai bun fotbalist din Liga tractoristilor. :))