SPORT — 28 iulie 2013 at 09:26

George Coman vrea scaunul lui Cataros

by

Liga Tractoristilor pare ca se schimba. Cateva echipe s-au pus serios pe treaba. Intentiile manifestate initial doar la nivel declarativ au inceput sa se concretizeze. Modelu si Ulmeni au facut cele mai spectaculoase mutari. Manastirea a ramas doar cu visele. Nimic concret pana in acest moment, iar echipa este mai slaba ca in sezonul trecut. Serbanescu este accidentat si nu se stie daca se va mai intoarce in fotbal vreodata, Radu Vlad a plecat la Ulmeni, iar conducerea clubului este incapabila sa faca rost de banii necesari pentru a pune ceva in gaurile existente acum.

Din pacate, nici o echipa din judet nu vrea sa promoveze. Toti vor sa joace, sa fie in fata, dar nici macar nu au curajul sa viseze la Liga a 3-a. Nu peste tot e lapte si miere. Unirea a anuntat pe cale oficiala ca nu doreste sa joace in Liga Tractoristilor. Cataros a vrut sa speculeze momentul si sa ii puna pe cei de la Chirnogi in locul „soimilor”. Mutarea este insa impotriva regulamentului, dar presedintele AJF sustine ca nu le va da chirnogenilor drept de promovare in urmatoarele trei sezoane si nici nu va creste numarul de echipa din Liga Tractoristilor.
Pentru ca alegerile se apropie vertiginos, Cataros nu isi mai permite sa faca nenorociri. Deja incearca sa se lepede de Nita Miron. Sustine ca regretatul Tache Ionescu, in momentul in care i-a predat stafeta, l-a rugat sa nu o dea afara pe femeia de serviciu. Lucru foarte posibil! Dar de aici si pana la a o transforma pe Nita Miron intr-o adevarata „Merkel” este cale foarte lunga.
Tot in scop electoral, Cataros a cerut FRF un document prin care sa i se certifice faptul ca Victoria Chirnogi poate juca in Liga Tractoristilor. De cand a devenit presedintele AJF Calarasi atat de exigent? De cand a aflat ca PNL ii pregateste un contracandidat. Unul slab, ce-i drept, dar care ii stie toate secretele. Cataros l-a crescut pe George Coman, i-a facut toate poftele, iar acum cei doi au ajuns adversari.
Coman nu a fost reprezentativ nici ca jucator, nici ca arbitru si nici nu intruneste conditiile necesare, impuse de ROAF, pentru a candida la sefia AJF Calarasi. Are insa o puternica sustinere politica si la prima Adunare Generala se va pune de o rascoala ce are ca scop schimbarea criteriilor de candidatura. Adunarea Generala, din care fac parte toti „dereglatii” echipelor din judet, poate lua orice decizie, insa trebuie respectat regulamentul. La fel cum Cataros nu poate fi schimbat de Adunarea Generala inainte de incheierea mandatului, nici George Coman nu poate obtine dreptul de a candida la sefia AJF Calarasi daca nu respecta criteriile impuse de Federatia Romana de Fotbal.
Intentia lui George Coman este deja cunoscuta in lumea fotbalului calarasean. Unii dintre oamenii care vizeaza postul de presedinte al AJF Calarasi au trecut deja la amenintari si sunt gata sa depuna plangeri penale impotriva tuturor celor care vor fi de acord ca actualul vicepresedinte al Colegiului Judetean de Arbitru sa poata candida. Cataros este suparat pe Coman si ii pregateste acestuia o „retrogradare”. Nu ii va mai da voie sa arbitreze, motivand ca a depasit pragul de 45 de ani, dar ii va trasa ca sarcina sa faca delegarile arbitrilor pentru meciurile din Categoria Remorca. Nu se va mai „atinge” insa de Liga Tractoristilor, iar fiul sau, Cristian Coman, nu va mai merge sa arbitreze atat de des ca pana acum.
Coman are si el motivele sale de suparare, unele chiar intemeiate. E deranjat de faptul ca Nita Miron, in calitate de „vice”, face delegarile observatorilor, ia decizii in numele Comisiei de Disciplina si ii cearta pe delegatii echipelor din judet, toate acestea fara ca presedintele AJF Calarasi sa o traga de maneca. In plus, in returul campionatului trecut, Cristi Coman a fost delegat initial ca „central” la meciul dintre Lehliu Gara si Ciocanesti, dar a fost trecut la „linie” peste noapte, controversatul Solomon primind fluierul din partea cuplului Bratu Cataros – Daniel Stefan. George Coman a asteptat o explicatie care nu a mai venit nici pana astazi si doreste sa-si ia revansa la viitoarele alegeri prezidentiale.
Actualul vicepresedinte al CJA Calarasi este delegatul echipei Dunarea Calarasi. Coman a ajuns in conducerea administrativa a clubului condus de catre Costica Stefan datorita faptului ca este omul de incredere al lui Viorel Ivanciu, cel care este consilier local din partea PNL si se ocupa de intreaga activitate sportiva a echipei fanion a judetului. Interesant este insa ca desi a preluat puterea de un an de zile, USL a reusit sa se impuna doar la Dunarea Calarasi. In rest, conducatorii de la CSS Calarasi, DJTS Calarasi si CSM Calarasi au ramas aceeasi de pe vremea in care PDL era la guvernare.
Pe langa Bratu Cataros, ramas fara sprijin politic dupa „disparitia” lui Nicolae Dragu, si George Coman, postul de presedinte al AJF Calarasi mai este dorit de inca cinci persoane: Doru Dinca, Gheorghe Petrache, Daniel Stefan, Nicolae Eftene si Mihai Patarlageanu. Dintre acestia, sprijin politic au doar ultimii doi. Eftene il are alaturi de senatorul Iulian Dumitrescu, in vreme ce Patarlageanu, angajat acum al CSM Calarasi, se bazeaza pe sprijinul primarului din Lehliu Gara, Iulian Iacomi, personaj foarte influent in PSD.

No Comments

  1. se face fotbalul de ras oameni buni, ce sa caute george coman sef, chiar va bateti joc de fotbal,neavenitul ala…uuu

  2. sa vina ivanciu sef la ajf oricum el conduce tot,am ajuns rau fratilor

  3. berceni -manastirea 11-0 ,fara comentarii…

    • Dor Marunt – Rapid Bucuresti (juniori 95-96) 3-2

    • Eu nu inteleg scopul acestor amicale,joci un meci in care sa iti urmaresti jucatorii tai,nu ai adversarului cum o paseaza si iti da goluri pe banda rulanta.Nu ai nimic de castigat daca nu iti cunosti lungul nasului.

  4. sa fac o gluma a fost 10-0 nu 11-0 , echipa buna Berceni fara replica :)))) au aratat un fotbal de liga 1.

    • Ce fotbal de liga1 mai:)))),,manastirea e prea slaba,trebuie sa fi nebun sa pui de un amical cu o echipa net superioara tie,amicalele trebuiesc mai usoare sa le castigi, ca sa creasca moralul jucatorilor…