SPORT — 7 iulie 2013 at 12:27

Chirnogi, in Categoria Remorca?

by

Pentru ca trebuie sa construiasca un wc cu doua miliarde de lei vechi, primarul comunei Chirnogi, Irinel Roman, a hotarat ca echipa locala de fotbal sa nu mai activeze in Liga a 3-a. Jucatorii si antrenorii au fost pusi pe liber, o decizie cu privire la viitoarea strategie a clubului condus de catre Mircea Dan urmand a fi comunicata la 15 iunie. Din pacate, Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a dat peste cap planurile chirnogenilor.

Oficialii Victoriei Chirnogi aveau de gand sa il numeasca antrenor pe Adrian Cristea, iar din lotul de jucatori urmand sa faca parte doar localnici. Obiectivul chirnogenilor era castigarea titlului de campioana judeteana si promovarea in Liga a 3-a. Numai ca hotararile luate ieri in Comitetul Executiv al FRF nu mai dau drept sigura prezenta Victoriei in Liga Tractoristilor.
Pentru ca in Liga a 2-a si Liga a 3-a au ramas tot mai putine echipe, Mircea Sandu a decis sa dicteze sanctiuni mult mai dure impotriva echipelor care nu se inscriu in campionatele organizate de catre FRF. Astfel, cluburile ce obțin dreptul de promovare, în urma jocurilor de baraj, din Liga a 4-a în Liga a 3-a, în situația în care acestea nu se înscriu în competiții, vor fi retrogradate în ultima categorie competițională și nu vor avea drept de promovare pentru o durată de 3 ani competiționali.
Situatia Victoriei Chirnogi ramane in ceata in acest moment. Intr-un sigur articol, ROAF-ul se bate cap in cap, astfel ca nimeni nu stie daca echipa lui Mircea Dan va avea dreptul de a participa in Liga Tractoristilor sau va trebui sa porneasca din Categoria Remorca. Pentru Bratu Cataros, ar fi mai simplu sa ii trimita pe chirnogeni in Liga a 5-a. Nu ar mai fi nevoit sa cresca numarul echipelor din Liga a 4-a de la 16 la 18. In cazul in care ii primeste pe cei de la Chirnogi in Liga Tractoristilor, presedintele AJF Calarasi isi va pune in cap conducatorii echipelor puternice, care vad in Victoria o rivala in lupta pentru titlul de campioana judeteana.
Pana cand vom afla decizia lui Bratu Cataros si a celor doi vicepresedinti – Nita Miron si Constantin Dobrin – pe care ii are aproape intotdeauna, trebuie sa spunem din nou ca regulamentul nu este deloc clar. www.sportcalarasean.ro va prezinte in cele ce urmeaza cele doua puncte din acelasi articol al ROAF-ului care fac ca viitorul Victoriei Chirnogi sa fie in ceata in acest moment.
VICTORIA CHIRNOGI IN LIGA TRACTORISTILOR
1. Dacă într-o ediţie de campionat rămân locuri vacante prin neînscrierea, excluderea, retragerea sau renunţarea unor echipe la dreptul de a participa în campionatul de seniori respectiv, ori în alte situaţii similare, se va proceda astfel:
a) dacă această situaţie a intervenit înainte de începerea campionatului, echipele în cauză vor fi retrogradate în categoria imediat inferioară, locurile vacante fiind ocupate de echipele retrogradate în campionatul precedent, cel mai bine clasate; în cazul în care numărul acestora este insuficient, Comitetul Executiv al FRF sau Biroul Executiv al AJF/AMFB vor putea decide completarea locurilor vacante cu alte echipe;
b) dacă retragerea/excluderea echipelor a intervenit după începerea campionatului, echipele în cauză vor fi retrogradate în categoria imediat inferioară, iar locurile vacante nu se vor mai completa, la sfârșitul campionatului numărul echipelor ce urmează să retrogradeze fiind redus în mod corespunzător. După caz, echipele retrase/excluse vor fi penalizate pentru nerealizarea baremului de puncte cu diferența dintre punctele realizate și cele stabilite prin barem.
VICTORIA CHIRNOGI IN CATEGORIA REMORCA
6. În cazul refuzului de a se înscrie în competiţii al unor echipe ce deţin acest drept, precum şi în situaţia retragerii/excluderii unor cluburi înscrise în competiţii acestea vor fi retrogradate în ultima categorie competițională.
 

No Comments

  1. pentru fotbal si competitie era bine sa fie si chirnogi in liga a 4a. dar daca regulamentar este sa joace in liga 5 atunci sa se respecte regulamentul.

  2. Si daca se intampla ca cele doua echipe care vin la baraj dupa ce au iesit campioane nu au bani de liga 3….va fi circ pe teren

  3. barajul se va da in 3 in 2014