Special — 28 iunie 2013 at 08:16

Cavendish vrea tricoul galben in Corsica

by

Mark Cavendish nu se numără printre rutierii ce pot emite pretenţii la câştigarea Turului Franţei. Sprinter autentic, britanul de la Omega Pharma – Quick Step şi-a propus ca la ediţia de anul acesta să poarte măcar o zi tricoul galben. Iar acest lucru se poate produce chiar în primele trei etape, atunci când caravana se va afla, în premieră, pe Insula Corsica, din Marea Mediterană.

“Tricoul galben nu este un simbol doar pentru cei din ciclism, ci pentru întreaga lume a sportului. Este visul oricărui copil să poarte tricoul galben măcar o zi. Visez la tricoul galben încă de când eram copil. Ar fi foarte frumos să pot purta tricoul galben în Corsica”, a declarat rutierul care anul trecut a concurat pentru Sky, acolo unde nu s-a simţit deloc bine din moment ce atenţia grupului era îndreptată spre cuplul Bradley Wiggins – Christopher Froome.
La sfârşitul săptămânii trecute, Mark Cavendish a devenit campionul Marii Britanii la ciclism pe şosea, îmbogăţindu-şi colecţia de tricouri “grele”, din care mai fac parte tricoul de campion mondial din 2011, o mulţime de tricouri obţinute după ce s-a impus în clasamentele pe punctele de la toate tururile mari ale Europei, dar şI pe cel de lider al clasamentului general provizoriu din Turul Italiei şI Turul Spaniei. Lipseşte doar tricoul galben din Turul Franţei. “Sunt sigur că nu o să port tricoul galben la Paris, dar vă asigur că o să-l port anul acesta pe traseu. Eu sunt norocos şI o să câştig. Sunt mândru că voi concura în Turul Franţei cu tricoul de campion al Marii Britanii. Eu sunt patriot”, a adăugat rutierul britanic. În primele trei etape, el se va lupta pentru tricoul galben cu belgianul Philippe Gilbert şI cu spaniolul Alejandro Valverde.
 

Comments are closed.