SPORT — 18 iunie 2013 at 10:51

Sarulesti cere depunctarea lui Sohatu

by

Acuzata ca ar fi facut blat cu Victoria Lehliu Gara si amenintata ca nu a cerut acceptul AJF Calarasi pentru acest lucru, Dinamo Sarulesti cere sa se faca dreptate pana la capat. Delegatul Marian Cautis a depus un memoriu prin care cere depunctarea formatiilor care nu au respectat regulamentul in ceea ce priveste participarea in campionatul de juniori. Sunt vizate formatiile Viitorul Sohatu si Viitorul Plataresti.

„Nu mi se pare normal ca noi si alte echipe sa cheltuim bani cu juniorii, sa mergem cu ei prin deplasare, sa le dam mancare, iar AJF Calarasi sa nu ia nici o masura impotriva celor care nu vor sa joace cu juniori. Noi am fost impotriva atunci cand cei de la Sohatu au cerut sa joace fara juniori. Acum am facut un memoriu pentru ca Sohatu si Plataresti sa fie depunctate. Cei de la Plataresti au cel putin cinci neprezentari cu formatia de juniori in returul campionatului. Celor de la Sohatu nici macar nu am reusit sa le mai tin socoteala. M-a sunat Nita Miron si m-a certat ca am facut memoriu. M-a luat la rost, ca vreau sa zgarm rahatul de pomana. Noi vrem sa se faca dreptate. Am fost amenintati dupa meciul de la Lehliu Gara si acest lucru nu ne-a picat deloc bine. Noi platim taxe catre AJF Calarasi si cei de la acolo ne transmit tot felul de mesaje. Cum ar fi fost sa nu le platim taxele? Daca ne unim mai multe echipe, ii punem pe butuci. Noi le cerem doar sa se respecte regulamentul, nimic mai mult. Nita Miron mi-a zis ca Sohatu nu are multe neprezentari. M-a crezut prost. Mi-a spus ca meciurile la care pe site-ul lor apare ca au pierdut cu 3-0 in deplasare, nu au avut asistenta medicala. Eu sunt de suficient de multa vreme in fotbal incat sa stiu ca asistenta medicala trebuie asigurata de catre echipa gazda”, sustine Marian Cautis, a carui echipa a incheiat sezonul pe locul 12, cu 36 de puncte, la doar un punct in spatele celor de la Sohatu, care s-au clasat pe 11.
Fortuna Tamadau anuntase initial ca va formula un memoriu asemanator, dar a renuntat la idee. „Preferam sa o luam de la zero, asa cum a facut si Oltenita anul trecut. Nu are rost sa mai ramanem in Liga Tractoristilor daca nu avem valoare. Intr-adevar, Sohatu trebuie depunctata pentru ca nu a jucat cu juniori. Noi atat am putut acum. Vreau sa le urez succes celor de la Independenta la meciul de baraj, de miercuri. Au o echipa foarte buna si o baza sportiva foarte frumoasa”, a declarat Costinel Olteanu, viceprimarul comunei Tamadau.
Doru Cartan, finantatorul celor de la Viitorul Sohatu, considera ca memoriul celor de la Sarulesti este neintemeiat. „Imi pare rau ca nu am numarul de telefon al delegatului de la Sarulesti. Noi am jucat cu juniori tot timpul. Am fost si in deplasarile lungi, de la Ciocanesti si de la Independenta. Culmea este ca face memoriu o echipa care la noi nu a venit cu juniori. Am avut, intr-adevar, doua neprezentari la juniori si am avut grija sa o nu o facem si pe a treia ca sa nu avem probleme cu regulamentul”, se apara Doru Cartan.
Ionut Anghel, directorul sportiv al celor de la Venus Independenta, il contrazice pe finantatorul celor de la Sohatu. „La meciul de la Independenta, cei de la Sohatu au venit fara juniori. M-am enervat foarte tare atunci pentru ca noi avem cativa copii de la Cuza Voda si de la Calarasi, carora le-am asigurat transport ca sa ajunga la meci. Am avut o discutie cu antrenorul Daniel Giurcan si i-am zis ca este bataie de joc. La inceputul returului, Daniel Stefan, a fost observator la un meci de-al nostru, jucat la Independenta. Atunci am discutat cu el pe tema juniorilor de la Sohatu si mi-a zis ca eu sunt gresit informat, ca Sohatu se prezinta in toate deplasarile cu echipa de juniori. Asta e prosteala pe fata. Ca sa vada lumea ca nu vorbesc aiurea, pe site-ul AJF Calarasi, rezultatul meciului dintre Independenta si Sohatu, la juniori, este 6-1, dar, in realitate, nici macar nu s-a jucat”, a povestit oficialul celor de la Coade.
Screenshot
Potrivit lui Nicusor Tudose, antrenorul echipei de juniori a Dunarii Ciocanesti, Viitorul Sohatu nu a jucat impotriva campioanei judete nici in tur si nici in retur. „Cu noi nu au jucat nici un meci. N-au jucat nici in tur si nici un retur. Sa-i depuncteze, daca asa spune regulamentul. Juniorii au nevoie de multe meciuri pentru a creste in valoare, dar nimeni nu vrea sa inteleaga acest lucru, iar daca nu intelegi acest lucru inseamna ca nu te pricepi la fotbal”, este de parere tehnicianul celor de la Ciocanesti.
Oficialii formatiilor Unirea Manastirea si Victoria Dragos Voda, echipe ce au primit vizita celor de la Viitorul Sohatu spre finalul campionatului, sustin ca au jucat cu juniorii impotriva team-ul finantat de catre Cartan. „Cu noi au jucat toate echipele de juniori, mai putin Fortuna Tamadau. Cei de la Sohatu au venit cu juniori la Manastirea”, sustine delegatul Costel Perca. „Au venit cu juniori la Dragos Voda. Trebuie sanctionati daca nu au avut juniori”, afirma Silviu Moldoveanu.

No Comments

  1. Nu ocup functie oficiala in cadrul clubului Venus. Multumesc.