SPORT — 5 iunie 2013 at 07:53

Corbeanca, sora mai mare a lui Venus

by

Cine acuza Venus Independenta ca a castigat titlul de campioana judeteana prin mijloace neortodoxe inseamna ca nu a auzit de CS Corbeana. Ilfovenii si-au asigurat in proportie de 99% prezenta la meciul de baraj pentru promovarea in Liga a 3-a, atunci cand vor intalni Barcelona de Calarasi, dupa ce au remizat, scor 1-1, cu CS Popesti Leordeni, intr-o partida ce a contat pentru play-off-ul campionatului judetean din Ilfov.

Prezenta celor de la CS Corbeanca la meciul de baraj poate reprezenta un avantaj pentru Venus Independenta, dar asta cu conditia ca oficialii campioanei din Liga Tractoristilor sa fie capabili sa asigure un arbitraj corect. Echipa antrenata de catre Cornel Nica este una batrana, incapabila sa reziste unui ritm alert pe toata durata jocului. Ilfovenii au multi jucatori cu experienta, capabili sa faca oricand diferenta. Punctele vulnerabile ale celor de la Corbeanca sunt postul de portar si jucatorii de pe benzile laterale.
Cine se plange de Independenta inseamna ca n-a avut ocazia sa afle cum e cu Corbeanca. Meciul cu Popesti Leordeni a fost arbitrat de catre Iulian Comanescu, valceanul facand parte din lotul „fluiericilor” ce oficiaza la meciurile din Liga I. Maniera de arbitraj a fost una pro-Corbeanca. Practic, echipa lui Cornel Nica a beneficiat de un 5% care se acorda echipelor gazda, dar care nu se aplica la un meci din play-off. Nu are rost sa venim cu exemple in acest sens pentru ca nu intereseaza pe nimeni din judetul Calarasi secvente dintr-un meci disputat in Ilfov. Cronica meciului poate fi citita aici.
Cert este ca ilfovenii sunt mai puternici la costum decat in sort si tricou din moment ce au reusit sa-si asigure un arbitraj favorabil din partea unui „central” din Liga I la un meci de Liga a IV-a. Practic, asta este cea mai mare problema a celor de la Independenta, faptul ca vor avea in fata un adversar ce a ajuns la baraj folosind metode specifice clubului Dinamo. Corbeanca nu este sora geamana a lui Venus, ci sora mult mai mare!
 

Comments are closed.