SPORT — 27 mai 2013 at 05:43

Atac dur la adresa lui Virgil Nitoi!

by

Saptamana trecuta, am publicat nemultumirile lui Virgil Nitoi vis-a-vis de Consiliul Judetean Calarasi. Tehnicianul este deranjat de faptul ca institutia condusa de catre Raducu Filipescu nu sprijina deloc Victoria Chirnogi, echipa cu care se afla sub contract.  www.sportcalarasean.ro este singurul site de sport din judetul Calarasi, iar Sorin Anghel, care si-a exprimat punctul de vedere cu privire la acest subiect inca din luna martie, nu isi propune sa joace rolul de translator intr-un dialog al surzilor.

Rolul acestui site este acela de a sustine miscarea sportiva calaraseana, nu de a lua apararea politicienilor. Nu trebuie sa ne ridicam in picioare si sa aplaudam normalul. Inseamna ca ne-am dereglat total de la principiile gazetariei. Daca un caine musca un om, nu este stire. Daca un om ar musca un caine, abia atunci am putea avea parte de o informatie ce trebuie adusa in atentia publicului.
 
www.arenamedia.ro a lansat aseara un atac dur la adresa lui Virgil Nitoi. Nu este treaba noastra sa-l aparam pe antrenorul Victoriei Chirnogi. Este major, e vaccinat, are un CV impresionant, suficiente motive pentru ca omul care s-a declarat intotdeauna un dusman al Dunarii Calarasi sa-si exprime liber punctul de vedere. Daca admitem faptul ca CJ a finantat echipa fanion a judetului, atunci admitem si ca cineva si-a batut joc de banii intregului judet, de banii a peste 300.000 de oameni saraci, fara sa fie tras la raspundere pentru asta.
Potrivit www.arenamedia.ro, pentru 2013, Consiliul Local Calarasi, care are in spate 77.000 de locuitori, a alocat Dunarii Calarasi 4,5 miliarde de lei vechi. Consiliul Local Chirnogi, reprezentativ pentru doar 8.000 de locuitori, a alocat un miliard de lei vechi. Municipiul Calarasi are o populatie de aproape 10 ori mai mare decat comuna Chirnogi, dar aloca pentru fotbal doar de 4,5 ori mai multi bani decat primesc cei de la Victoria.
Asta ar fi un calcul rautacios, dar trebuie sa tinem cont insa ca in orasul condus de catre Daniel Dragulin mai exista CSM Calarasi si CSS Calarasi. In total, cele trei structuri sportive finantate de catre Consiliul Local au primit 10 miliarde de lei vechi. Asta inseamna ca fiecare calarasean plateste cate 12,9 lei pentru sportul local. Daca impartim miliardul de la Chirnogi la cei 8.000 de locuitori ai comunei, rezulta ca fiecare chirnogean scoate din buzunar 12,5 lei.
Valorile sunt foarte apropiate si demonstreaza, cel putin matematic, ca Irinel Roman si Daniel Dragulin, primarii celor doua localitati, sunt la fel de „darnici” cu sportul. Potrivit www.arenamedia.ro, Dunarea primeste anual de la institutia condusa de catre Raducu Filipescu 4-5 miliarde de lei vechi. Pe ce criterii, nimeni nu stie. Dar daca da atata banet la singura echipa din Romania care in ultimii 15 ani nu a reusit sa scape de mocirla celui de-al treilea esalon al fotbalului romanesc, CJ Calarasi trebuie sa dea si la Chirnogi, ca este tot echipa din judetul Calarasi, este tot din Liga a 3-a. Admitem ca Victoria nu merita atatia bani ca Dunarea, care este alintata echipa fanion a judetului desi strange in fiecare an umilinte dupa umilinte. Insa chirnogenilor li se cuvine un procent de cel putin 10% din banii Calarasiului. Cand spunem asta nu ne bazam doar pe numarul de locuitori din cele doua asezari. Argumentele formatiei antrenate de catre Virgil Nitoi sunt stadionul plin la fiecare meci si faptul ca Dunarea n-a mai invins de multi ani pe Victoria. Asta in timp ce echipa de seniori Calarasiul a reusit „performanta” de a pierde pe teren propriu in fata juniorilor B de la Sportul Studentesc!
Nu doar www.arenamedia.ro il ataca pe tehnicianul Victoriei, ci si tabloidul Editia. Sub titlul „Nitoi, erai beat?”, Catalin Nitu scrie ca echipa  din Chirnogi n-a facut prea mare lucru in acest campionat. Asa e! Doar a luat patru puncte Dunarii Calarasi, formatie finantata de catre Consiliul Judetean Calarasi. Daca asta nu mai inseamna nimic, atunci trebuie sa ne internam la „nebuni”. Nu mai este nevoie sa spunem ca in retur, la Chirnogi, jucatorii Dunarii au fost umiliti pe teren, iar presedintele Costica Stefan a parasit, de rusine, tribuna oficiala in pauza jocului, preferand sa vada mitanul secund de la tribuna a doua.
Nu, Virgil Nitoi nu era beat atunci cand si-a declarat nemultumirea vis-a-vis de Consiliul Judetean Calarasi. Tehnicianul chirnogenilor este supus acum unui linsaj mediatic total nejustificat, iar presa din municipiul resedinta de judet cere indepartarea acestuia de la echipa. Suntem intr-o tara democratica, fiecare este liber sa-si exprime punctul de vedere. Din pacate, prea putini inteleg acest lucru, iar atunci cand cineva ridica vocea impotriva puterii este considerat obraznic.
Consiliul Judetean Calarasi nu trebuie doar sa finanteze sportul local, trebuie sa si urmareasca ceea ce se intampla cu banii calarasenilor. Daca se multumeste doar sa mute banii in contul structurilor sportive din municipiu, fara a-i trage la raspundere pe cei care conduc Dunarea Calarasi, CSM Calarasi si CSS Calarasi, atunci putem concluziona ca nimeni nu vrea sa faca performanta, ci doar sa se joace de-a contabilitatea.
 

No Comments

  1. Ce-a ce a facut nitoi cu atat de putini bani la echipa mi se pare destul de ok.In tur cand avea jucatorii a fost mai sus pierzand foarte tarziu in campionat daca va aduceti aminte.Acum toti sar sa i dea in cap

  2. Oricum e un betiv notoriu . Odata a fost oarecum bun antrenor. Acum e sub orice critica .

  3. beat sau nu, dunarea n-a fost in stare sa-l bata niciodata

  4. conteaza asa mult daca omul bea?e problema lui ce face in timpul liber.nu stii decat sa criticati oamenii si sa va dati cu parerea la lucrurile astea nimeni nu ne intrece.nimeni nu este perfect

  5. nelufotomodelu

    nu asa trebuie calculat daca vrei sa vezi cine fura mai mult… sa se imparta banii primiti de la stat la numarul de puncte obtinute…

  6. sa nu uitam cat a furat dunarea si sa nu uitam cate a facut noua conducerea de la dunarea calarasi si sa nu uitam ca sima a lasat o gaura de un miliard si ceva

  7. Cine dintre cele 2 a terminat in fiecare an mai sus in clasament? Cine dintre cele 2 s-a aflat mai aproape de promovare? Cine anul acesta a terminat mai sus in clasament? Chirnogi sau Dunarea?

  8. betiv ne betiv a cam umilito pe dunarea pe unde aprinso dar la meci nu a venit beat niciodata.