SPORT — 20 mai 2013 at 08:00

Mesajul lui Carlito catre chirnogeni

by

Liviu Pantazi a fost o singura data la Chirnogi. I-a fost suficient sa se indragosteasca de comuna primarului Irinel Roman si sa se ataseze mai mult ca oricine de echipa de fotbal antrenata de catre Virgil Nitoi. Chirnogenii s-au aratat deranjati pentru ca ne-am permis sa anuntam ca Victoria se va retrage din Liga a III-a la finalul sezonului din cauza faptului ca administratia publica locala nu doreste sa sprijine echipa de fotbal. Cel cunoscut printre luptatorii pentru libertate drept Carlito le adreseaza un mesaj chirnogenilor si ameninta cu proteste la meciul din ultima etapa.

„Volens nolens o sa abordez problema in mod frontal, in stilul filmelor lui Sergiu Nicolaescu, cand toate luptele erau frontale. In acest scurt intermezzo din Liga Adancurilor si deci al incursiunilor in Liga Adancurilor, am fost la Festivalul Turcesc cautand kunafa perfecta.
Si cum erau eu dezamagit savurand o kabsa pentru ca nu am gasit nablusi kunafa in parcul dendrologic (nu ca ati stii voi despre lucrurile frumoase de acolo) primesc dezamagit un mesaj trist de la cel mai bun cunoscator al pamfletului de la sud de Bucuresti – fotbalul calarasean. Nici nu am apucat sa imi iau keffyeh cu mine (eu nu port tarboush) ca deja incepusem sa scriu in gand, sa emit o fatwa (nu stiti voi despre ce e aia, da’ luati-o asa: suna bine).
Cifra 5 e magica peste tot: 5 carti ale Vechiului Testament, 5 piloni ai Credintei in Islam, 5 elemente primordiale care alcatuiesc tot ce e lumea asta si exemplele continua. Voi, la Chirnogi, existati in Liga Mare TOT prin 5 elemente: vinul local, jucatorul national in domeniul agricol, sediul si punctul. Politiei de Frontiera, ciolanele alea gasite din cultura Gumelnita si … fotbal.  De care va bateti joc. Aveti cea mai moderna baza sportiva din zona (uitati-va la Ciocanesti, la Lehliu Gara, etc). Ati muncit, ati folosit banii corect – onest si v-ati facut arena. Excelent. Acum va bateti joc de ea desfiintand echipa. Va distrugeti singuri modelele.
Si ca si cum asta nu ar fi de ajuns, ignorati si luati la misto consultanta de la Bucuresti – de specialitate, argumentata si, mai presus de toate, gratuita.
Dupa cum stiti, eu nu am nici o miza in Liga Adancurilor. De aceea ma enerveaza sa stiu ca nu pot sta in parcul dendrologic ca voi faceti tot felul de smecherii pe acolo si atacati pe cei care vor de fapt sa va ajute.  Putin mai multa maturitate in gandire !
In incheiere, fatwa mea suna asa: Chirnogeni din toate carciumile, treziti-va si salvati-va pilonul de rezistenta – fotbalul!”
 
Carlito

 

Comments are closed.