SPORT — 16 mai 2013 at 01:01

FRF: Venus poate merge la baraj!

by

Vesti bune pentru fotbalul calarasean. Liga Tractoristilor poate fi reprezentata la barajul pentru promovarea in Liga a 3-a de catre Venus Independenta, in cazul foarte probabil in care va castiga titlul de campioana. La solicitarea www.sportcalarasean.ro, Paul Zaharia, ofiterul de presa al Federatiei Romane de Fotbal, a oferit lamuriri cu privire la situatia in care se afla acum Barcelona de Calarasi.

„Nu s-a luat nici o decizie in Comitetul Executiv al FRF cu privire la dreptul de participare la barajul de promovare in L3 a anumitor echipe. Mai mult decat atat, conditiile impuse prin Regulamentul referitor la organizarea jocurilor de baraj au ramas neschimbare in 2012 fata de 2011. Pe cale de consecinta, normele articolului 19, alineatul 3 din ROAF, astfel cum au fost modificate si completate, reprezinta singura norma regulamentara aplicabila in orice conditii legate de retragere, renuntare, etc”, ne-a informat Paul Zaharia.
Articolul 19 – Retragerea sau excluderea echipelor din campionat
1. În cazul în care în cursul desfăşurării unui campionat, o echipă sau mai multe echipe se desfiinţează, se retrag, sunt retrogradate sau excluse din activitatea competiţională, se procedează astfel:
a) dacă această situaţie intervine înainte de sfârşitul turului, rezultatele jocurilor disputate se anulează şi nu vor mai apărea în clasament;
b) dacă această situaţie intervine după terminarea turului, sau în timpul desfăşurării returului, rezultatele jocurilor disputate se menţin, iar jocurile rămase a se desfăşura conform programului oficial, se omologhează cu rezultatul de 3 – 0 în favoarea fiecărei echipe adverse.
2. Efectele cartonaşelor galbene, suspendărilor şi celorlalte sancţiuni disciplinare aplicate jucătorilor, oficialilor sau cluburilor ale căror echipe s-au retras sau au fost excluse din activitatea competiţională se menţin indiferent de momentul în care a intervenit retragerea/excluderea.  
3. Echipele care nu se inscriu in competitii, se retrag, renunta la dreptul de participare in competitii sau sunt excluse din activitatea competitionala, indiferent de momentul la care intervine aceasta situatie, vor fi retrogradate in categoria imediat inferioara.
Oficialul FRF sustine ca National Golesti, din judetul Vrancea, si Rapid Dumesti, din judetul Iasi, „nu au participat la jocurile de baraj pentru ca nu detineau Certificatul de Identitate Sportiva, una dintre conditiile obligatorii”. Drept urmare, Venus Independenta trebuie sa se pregateasca pentru participarea la jocul de baraj.

No Comments

  1. na uite si confirmarea pentru oamenii de bine.

  2. nelufotomodelu

    asta nu e confirmare
    nu decide paul zaharia in loc lui ramureanu