SPORT — 15 mai 2013 at 01:41

Independenta poate ajunge la TAS

by

Mai sunt cinci etape din actualul sezon al Ligii Tractoristilor, Venus Independenta s-a desprins la patru puncte de ocupanta locului doi, Dunarea Ciocanesti, dar exista dubii cu privire la dreptul sau de a participa la meciul de baraj pentru promovarea in Liga a 3-a. Anul trecut, Barcelona de Calarasi a promovat in cel de-al treilea esalon, dar a anuntat FRF ca nu se poate inscrie in competitie din cauza problemelor financiare.

Conform regulamentului de organizare a jocurilor de baraj de anul trecut, stabilit in sedinta Comitetului Executiv din luna mai 2012, echipele aflate in situatia celor de la Independenta nu au voie sa participe la jocurile de baraj in urmatoarele trei sezoane. Din pacate, pe site-ul FRF, ultimul document ce contine hotararile Comitetului Executiv dateaza din august 2011. Avem insa exemple prin care se dovedeste ca anul trecut au existat echipe aflate in stare de „suspendare”.
In 2011, National Golesti, campioana judetului Vrancea, a promovat in Liga a 3-a, dar a renuntat la dreptul sau de a participa la competitie din motive financiare. Fix ca Venus Independenta anul trecut. In 2012, National Golesti a devenit din nou campioana judeteana, asa cum foarte probabil se va intampla anul acesta cu Venus Independenta la Calarasi, si nu i s-a permis participarea la jocul de baraj.
Contactat telefonic pentru a oferi amanunte privind hotararea Comitetului Executiv prin care National Golesti a fost „suspendata”, Dan Dumitru, presedintele AJF Vrancea, a sustinut ca regulamentul s-a schimbat intre timp. „In vara anului trecut, la 12 iulie, in aceeasi sedinta in care s-a hotarat ca CS Mioveni sa porneasca fara penalitate de puncte in Liga a 2-a dupa ce nu isi realizase baremul de puncte in prima liga, Comitetul Executiv al FRF a mai decis sa elimine baremul de puncte la Liga a 3-a, precum si interzicerea dreptului de a promovarea pentru echipele care aveau dreptul sa evolueze in Liga a 3-a, dar s-au retras. Stiu ca am primit aceasta hotarare in format digital la acea vreme. O caut si v-o trimit”, a spus Dumitru.
Dupa numai cateva minute, presedintele AJF Vrancea a revenit cu un telefon. „Nu gasesc documentul, dar m-am interesat, am sunat pe cineva si mi-a confirmat ca am dreptate”, a precizat cel cunoscut in lumea fotbalului romanesc sub apelativul „Vulturica”. Potrivit site-ului FRF, sedinta in care s-a decis ca CS Mioveni sa nu porneasca cu penalizare de puncte in Liga a 2-a a avut loc la 1 august 2012, nu la 12 iulie 2012, asa cum sustine Dan Dumitru.
„Ținând cont de situația cererilor de înscriere depuse de cluburile care dețin dreptul de participare în cadrul competițiilor Liga a 2-a și Liga a 3-a, precum și de permanenta fluctuație a numărului de echipe la aceste niveluri, s-a decis abrogarea art.30 al ROAF, care prevedea obligativitatea acumulării unui anumit barem de puncte, în caz contrar procedându-se la depunctarea echipei care nu a realizat baremul în sezonul competițional următor. Drept urmare, CS Mioveni nu va mai fi penalizată pentru neîndeplinirea baremului în campionatul Ligii I, ediția 2011-2012”, scrie www.frf.ro!
Practic, Comitetul Executiv al FRF a hotarat abrogarea articolului 30 din Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice. Acesta avea urmatorul continut si nu face nici un fel de referire la „suspendarea” dreptului de a promova, aplicabila echipelor care au renuntat la dreptul lor de a participa in Liga a 3-a.
Articolul 30 – Sistemul competiţional
1 Sistemul competiţional pentru următorii 3 ani se regăseşte ca Anexă la prezentul Regulament si face parte integrantă din acesta.
1.1. Echipele din Liga I care retrogradează sunt obligate să realizeze un barem de 25 de puncte .
1.2 Echipele retrogradate din Liga a 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să realizeze un barem de 20 de puncte, respectiv, 17 puncte în anul competițional 2012/2013. Pentru anii competiționali următori baremul de puncte nu se mai aplică la Liga a 2-a și Liga a 3-a.
1.3 Echipele retrogradate în categoria inferioară care nu realizează baremul vor fi penalizate în campionatul categoriei imediat inferioară cu diferenţa dintre punctele realizate şi cele stabilite prin barem.
1.4. În cazul retragerii sau excluderii unor echipe din campionatele Ligii I, Ligii a 2-a sau Ligii a 3-a, înainte de sfârşitul turului, baremul de puncte ce trebuie realizat de echipele care retrogradează la terminarea campionatului se reduce procentual, în funcţie de numărul de echipe retrase sau excluse.
Mircea Stanisteanu, presedintele AJF Vaslui, sustine ca nu stie nimic despre o eventuala ridicare a „suspendarilor” pe trei ani aplicate echipelor ce nu au jucat in Liga a 3-a, desi aveau acest drept. „Daca Dan Dumitru sustine ca are o astfel de hotarare a Comitetului Executiv, luati-o de la el si trimiteti-mi-o si mie la Vaslui. Noi n-am primit asa ceva. Nici nu cred ca exista asa ceva. Daca se lua o astfel de hotarare, noi o primeam la Vaslui”, a declarat Stanisteanu.
In campionatul judetului Tulcea, de acolo de unde va veni adversarul lui Venus Independenta pentru jocul de baraj, situatia este identica cu cea de la Calarasi. Unirea Casimcea a castigat anul trecut barajul, dar nu s-a inscris in Liga a 3-a. „Nu stiu despre ce hotarare a Comitetului Executiv vorbeste Dan Dumitru. Noi i-am anuntat de la inceputul campionatului pe cei de la Casimcea ca nu au drept de promovare. Cei de la Calarasi sunt liberi sa trimita la braj pe cine vor ei, nu este treaba noastra. Noi vom respecta regulamentul si vom actiona in consecinta. Acelasi lucru este valabil si pentru Dan Dumitru. Daca exista o asemenea hotarare in Comitetul Executiv, aceasta ne-ar fi fost comunicata de catre FRF, mai ales ca noi suntem direct implicati intr-un astfel de caz”, a declarat Irinel Calin, cel mai cunoscut ziarist sportiv tulcean si secretarul general al AJF Tulcea.
Din nordul Moldovei „transpira” o a treia versiune, diferita de cea a lui Dan Dumitru, Mircea Stanisteanu sau Irinel Calin, dar tot in defavoarea celor de la Venus Independenta. Potrivit oamenilor de fotbal din Suceava si Iasi, „suspendarea” se aplica in continuare, numai ca durata i-a fost scurtata la un singur sezon competitional. La Iasi, anul trecut, Rapid Dumesti a castigat campionatul judetean, dar nu a fost „trimisa” la baraj din cauza faptului ca era in stare de „suspendare”.
Ion Radu – Slick, presedintele celor de la Venus Independenta, sustine ca in ROAF nu exista nici un articol in baza caruia FRF i-ar putea impiedica pe elevii lui Ilie Zeciu sa se prezinte la baraj. „Eu sunt tot timpul cu regulamentul in mana. Noi am anuntat Federatia anul trecut ca nu putem juca in Liga a 3-a din motive financiare. Daca noi nu aveam voie sa mergem acum la baraj, FRF trebuia sa ne transmita acest lucru”, este de parere Ion Radu.
Bratu Cataros, presedintele AJF Calarasi, este de aceeasi parere cu Slick. „Campioana judeteana poate participa la barajul pentru promovare. Nu ma intereseaza alte exemple”, a fost raspunsul sec si plin de intelepciune al celui care conduce destinele fotbalului calarasean. Pana cand Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal nu va anunta regulamentul dupa care se vor organiza jocurile de baraj pentru promovarea in Liga a 3-a de anul acesta, situatia celor de la Venus Independenta ramane incerta. In cazul in care echipa lui Ilie Zeciu va fi oprita de FRF sa mearga la meciul de baraj, Ion Radu – Slick se poate adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne!
 
 

No Comments

 1. asta este maxima daca tulcea respecta regulamentul, iar cataros nu

 2. D-le Anghel,
  Intrebare: In ce scop a-ti declansat aceasta ancheta fara precedent ptr. o echipa din „Liga tractoristilor” cum va place dumneavoastra si intreaga presa din judet sa ne numeasca? Se vede de la o posta ca sante-ti pro Ciocanesti cum de altfel ati fost pe toata durata desfasurarii campionatului judetean,dar daca asta le este valoarea ce vina are Venus?Sa-si faca echipa care sa nu se sparga la prima ciocnire cu un adversar mai tare, si sa se duca si la baraj.Din ce am citit noi mai aveati putin si ajungeati in ARDEAL cu telefoanele ,pe la judete,ca sudul si Moldova a fost cutreierata ca sa aflati ce si cum e cu „toiagul”.Lasatii pe cei care se ocupa cu asa ceva si daca ei hotarasc sa nu mearga Venus la baraj, care e problema,tot campioni santem.Daca tot ii simpatizati si doriti sa le dati o mana de ajutor spuneti-le ca ei oricum nu pot merge mai departe daca pana la baraj nu sant constituiti ca structura sportiva cu CIS si pe viitor sa lucreze mai mult la organizare,conducere club(asociatie) ,deci pe management inainte de a vorbi si acuza in necunostiinta de cauza.

  • lasa nea slick k ancheta a fost buna. asa stie lumea cine are voie la baraj k pe urma apareau alte comentarii. acum era clar k lumea nu mai vrea pe venus castigatoare si presa avea locul ei.

 3. Aceasta ancheta, cum ii spuneti dvs, a avut ca scop realizarea unui articol de presa. In ultimele doua saptamani, in lumea fotbalului calarasean s-a discutat foarte mult pe aceasta tema. Din discutiile cu reprezentantii formatiilor Venus Independenta si Dunarea Ciocanesti am stabilit sa nu scriu nimic pe aceasta tema pana cand nu se disputa partida dintre cele mai bune echipe din Liga Tractoristilor. Am luat aceasta decizie de comun acord cu cele doua echipe pentru ca am considerat ca nu trebuie lansat pe piata un astfel de subiect inaintea unui meci atat de important. Pentru sanatatea fotbalului calarasean am procedat asa. Jucatorii, conducatorii, antrenorii si spectatorii au nevoie de spectacol pe teren, nu de paragrafe din regulament. V-am mai spus acest lucru si saptamana trecuta.
  In cele ce urmeaza, vreau sa va expun motivele pentru care eu consider ca denumirea Liga Tractoristilor se potriveste perfect campionatului judetean:
  – cele mai bune echipe din judet, Independenta si Ciocanesti, au in spate sponsori ce desfasoara afaceri in agricultura
  – cele mai multe echipe sunt conduse de catre oameni care nu cunosc regulamentele, nu stiu care este diferenta dintre un club sportiv si o asociatie sportiva
  – Comisia de Disciplina a AJF Calarasi, cea care trebuie sa imparta dreptatea, este compusa din Dumitru Pandrea, Marin Stefan si Viorel Stefan. Aceste persoane sunt si observatori la meciurile din Liga Tractoristilor, fapt ce contravine ROAF.
  – Colegiul Judetean de Arbitri Calarasi nu a dictat nici o sanctiune impotriva unui arbitru care a scuipat un jucator.
  Ma opresc aici cu exemplele pentru ca nu acesta a fost scopul comentariului dvs.
  Va rog sa imi spuneti care sunt argumentele pe care va bazati atunci cand spuneti ca am fost „pro Ciocanesti” pe toata durata acestui campionat. De asemenea, va rog sa-mi spuneti daca pe durata acestui campionat am scris macar un articol „anti Independenta”.
  In ceea ce priveste „ancheta” despre care dvs. vorbiti, doresc sa va informez ca un ziarist are datoria sa se informeze. Eu asta am facut. Imi cer scuze ca imi fac meseria cu onestitate. I-am sunat pe oamenii care au avut cazuri asemanatoare cu cele ale formatiei dvs., oameni pe care ii cunosc de multa vreme. Am sunat si in Ardeal, nu va faceti griji, dar am sunat si la dvs si la Bratu Cataros. Am facut asta pentru ca meseria de ziarist presupune corectitudine si onestitate, iar eu nu imi permit sa scriu un articol fara sa-i consult si pe cei despre care scriu.
  Am vorbit si cu oameni de la FRF, de la „competitii”, dar am cerut si un punct de vedere oficial, ca sa ma pot baza pe ceva atunci cand scriu un articol. Va rog sa retineti ca eu nu am scris niciodata ca Venus Independenta nu poate merge la baraj. Am spus doar ca este intr-o situatie neclara si mi-am argumentat scrierile.
  M-as bucura daca ati retine faptul ca acest site nu este buletinul informativ al AJF Calarasi. Eu scriu ce cred eu si imi asum aceste lucruri. De fiecare data cand am scris un lucru, am argumentat. Daca eu m-am interesat de soarta echipei Venus Independenta, inseamna ca am facut-o pentru ca publicul este interesat in acest sens. Eu am cerut informatii in calitate de ziarist, eu nu sunt AJF Calarasi si nici Bratu Cataros, ca sa dictez in Liga Tractoristilor. In incheiere, doresc sa-mi cer scuze ca nu ma numar printre ziaristii care se bucura la golurile lui Venus Independenta, la fel cum nu se bucura la golurile nici unei formatii din Liga Tractoristilor. Prefer sa privesc total cu detasare, cu profesionalism.
  Asa cum v-am spus dvs la telefon, asa cum le-am spus si celorlalte persoane din anturajul lui Venus Independenta, asa cum le-am spus si celor de la Ciocanesti, dar si celorlalte persoane pe care le-am intalnit la meciul de sambata, eu consider ca echipa dvs a fost mai buna si merita sa castige campionatul.

 4. Conducerea CS VENUS Independenta prin dl. ION RADU,presedinte executiv se dezice de comentariul postat pe situl sport calarasean azi 16.05.2013 privind ancheta jurnalistica efectuata de dl.SORIN ANGHEL pentru aflarea adevarului pur privind echipa care va da barajul interjudetean de fotbal pentru liga a-3-a 2013.Personal eu Radu Ion ,presedinte executiv,CLUBUL,toti factorii de conducere de la club si din comunitatea noastra chiar dorim cu aceasta ocazie sa multumim dl.ziarist Sorin Anghel pentru modul cum a reusit sa desfasoare acest demers,folosindu-se de toate mijloacele jurnalistice in vederea obtinerii datelor necesare(regulament,opinii ale oamenilor de fotbal din alte judete aflate in aceeasi situatie cu judetul Calarasi,reprezentanti ai FRF,AJF, precum si opiniile celor implicati,adica Venus Indep. si Dunarea Cioc. si punerea la dispozitia opiniei publice in general,dar si a iubitorilor de fotbal in special cu privire la dreptul de participare la barajul pt.Liga a-3-a a echipei campioane a judetului Calarasi(probabil Venus sau Dun.Ciocanesti) 2013.
  Nota: Desi cam subiectiv comentariul suporterului Venus Insdependenta ,ca opinie ,o respectam ca atare pentru atasamentul fata de culorile clubului.
  ION RADU.presedinte executiv CS Venus Independenta.

 5. Intr-o discutie telefonica purtata acum cateva minute cu Dl. Ion Radu, acesta a dorit sa faca urmatoarele precizari:
  „Comentariul postat la ora 2:46 a fost postat de la sediul societatii noastre de catre un nepot al unei angajate. A venit aici pentru a-si face un referat si s-a folosit de calculatorul nostru. Noi ne dezicem de acel comentariu si ii cerem sa nu mai posteze comentarii in numele CS Venus Independenta. Cel de-al doilea comentariu, postat la ora 9:41, imi apartine. Pe noi ne bucura faptul ca ati lamurit opinia publica cu privire la dreptul nostru de a participa la jocul de baraj. De asemenea, doresc sa precizez faptul ca noi nu am fi insistat sa participam la jocul de baraj daca FRF ne-ar fi anuntat ca nu avem acest drept.”

 6. Mare noroc aveti ca nu picati cu Ilfovul pentru ca si Popestiul si Corbeanca va spulberau …..luati de la 4 in sus ,tare mult mi as fi dorit sa jucati cu Popestiul v-ar fii scos fotbalul din cap ……chiar va doream la baraj din pacate sant alte interese….