SPORT — 14 mai 2013 at 01:39

Bezele intre rivale

by

Venus Independenta a castigat derby-ul cu Dunarea Ciocanesti si a „ucis” campionatul. Reprezentantii celor doua formatii au vorbit frumos unii despre altii si considera ca meciul de sambata trebuie sa reprezinte un exemplu pentru toti oamenii de fotbal din judetul Calarasi. Partida de la Ciocanesti s-a jucat in fata unui stadion arhiplin, lucru ce reprezinta o premiera pentru Liga Tractoristilor.

Cornel Ticu, cel mai reprezentativ jucator al Dunarii Ciocanesti, recunoaste cu fair-play ca Venus Independenta merita sa fie campioana. „Deocamdata nu se stie daca Independenta poate merge la baraj. Eu le doresc mult succes si cred ca ar fi mai bine pentru judetul nostru ca ei sa ne reprezinte la baraj. Daca spun ca vor sa promoveze si vor juca cu echipa campioana a judetului Tulcea, eu cred ca au mari sanse sa castige meciul. Vom merge la baraj, sa-i vedem. Spun cu toata sinceritatea ca mie mi-ar fi rusine sa merg acum la baraj cu Dunarea Ciocanesti daca Federatia anunta ca Independenta nu are drept de promovare. Venus a fost mult mai buna ca noi in meciul de sambata si merita sa castige campionatul si sa mearga la baraj. Noi astazi am inceput demersurile pentru ca Dunarea Ciocanesti sa devina cu club cu identitate sportiva. Acest lucru ne va ajuta mai tarziu pentru ca vom putea obtine mult mai usor sponsorizari si vom putea fi siguri ca avem drept de promovare. In acest moment, noi suntem organizati ca o asociatie sportiva si nu putem merge la meciul de baraj”, a declarat Cornel Ticu.
Ion Radu – Slick, presedintele lui Venus Independenta, s-a aratat incantat de felul in care cei de la Ciocanesti au organizat partida de sambata. „Cred ca a fost cel mai frumos meci din acest campionat. Nu spun asta pentru ca am castigat noi, ci pentru felul in care Ciocanestiul a organizat meciul. Tribuna a fost arhiplina si multi oameni au stat in picioare, pe margine, ca sa vada cel mai important meci din campionat. A fost ca o adevarata finala. Pe noi ne bucura ca cei de la Ciocanesti au reusit sa ne tina piept atat de mult timp in campionat. Acest lucru a facut ca spectaculos fotbalistic sa fie mult mai atragator. Meciuri precum cel de sambata trebuie sa se desfasoare mult mai des. Anul viitor, campionatul judetean va fi mai puternic pentru ca sunt sanse mari ca Modelu, Manastirea si chiar Oltenita sa emita pretentii. Va fi mult mai frumos ca acum, vor fi mult mai multe meciuri precum cel de la Ciocanesti, iar cei mai castigati vor fi jucatori, pentru ca vor avea mai multe oferte”, este de parere Ion Radu.
De-a lungul sezonul, apropiati ai celor doua echipe s-au „porcait” caraghios, acuzandu-se reciproc de lucruri necurate. Atat Venus ca si Dunarea au fost improscate cu noroi de comentatori fara personalitate, de oameni atat de slabi incat nici macar nu au curajul sa-si decline identitatea. In carca celor doua rivale din Liga Tractoristilor au fost puse acuze de mituire a arbitrilor, a adversarilor, precum si „indirecte”. Mai lipseau doar dopping-ul si folcloristele.

Comments are closed.