SPORT — 11 mai 2013 at 20:21

Mici, bere si goluri

by

„Finala” Ligii Tractoristilor, dintre Dunarea Ciocanesti si Venus Independenta, scor 2-4, a fost urmarita dintr-un colt al terenului si de catre celebrul, de acum, Carlito, cel mai in voga corifeu al site-ului nostru. Liviu Pantazi, pe numele sau adevarat, considera ca derby-ul de astazi a fost unul grad maxim de risc din moment ce o duba cu mascati a asistat la partida.

In prima saptamana de dupa Sarbatorile Pascale a avut loc la Ciocanesti – undeva in Campia Romana – marele derby din Liga Adancurilor. Organizatoric, se poate afirma ca autoritatile locale s-au pregatit temeinic pentru acest moment festiv cu o instalatie de sonorizare functionala, ultimele hit-uri ce ruleaza in discotecile satesti, masina interventie ISU, precum si o duba cu mascati: meci cu grad de risc. Surprinzator, tribuna a fost arhiplina, deci am stat efectiv „la colt” in spatele tusierului.  Este important de mentionat ca baza sportiva nu este, in opinia mea, la fel de performanta cu cea din comuna Chirnogi, unde oamenii au folosit banii UE corect si onest, imbunatatind baza sportiva.
Meciul a inceput timid si haotic de ambele parti, dar jucatorii oaspeti au deschis scorul in primele 15 minute la un atac care nu anunta nimic: 0-1. In continuare, meciul a decurs la fel de haotic. cu mingi aruncate in fata de ambele parti, fara nici un viziune de joc. Oaspetii au avut un sut in bara, in timp Dunarea Ciocanesti a avut 2-3 suturi in imediata vecinatate a portii.  Pe un atac, jucatorii gazda centreaza si atacantu reia cu capul in poarta: 1-1. Desi erau doar 25 de grade afara, echipele au cerut pauza de hidratare. Nu este foarte clar de ce, dar s-a intamplat. Pana la pauza nu s-a intamplat nimic.  Al doilea mitan a ramas la fel de haotic, dar cu goluri. Oaspetii ataca si inscriu printr-un sut sec din careu. 1-2. Jucatorii gazda nu se regasesc si oaspetii inscriu din nou, norocos: 1-3.  Dunarea isi revine si obtine un fault undeva la marginea careului. Nu este clar daca faultul a fost comis in afara sau in interiorul suprafetei de pedeapsa. Centralul ezita si se consulta in mod inexplicabil cu asistentul (care oricum nu a vazut faza) si acorda penalty pentru gazde. Au loc discutii, imbranceli, atmosfera devine tensionata, doi mascati ies din duba. Jucatorul gazda comenteaza asupra punctului cu var deoarce terenul este complet denivelat si nu se poate executa lovitura. Pana la urma se rezolva si gazdele inscriu, norocos, portarul oaspetilor atingand serios mingea. 2-3.  Atmofera ramane tensionata si are loc o noua faza in  careul oaspetilor, atacantul Dunarii cade, dar centralul nu acorda nimic, nici penalty nici cartonas galben pentru simulare.  Atmofera devine tensionata, au loc duritati, la vestiare iese o mica incaierare. Totusi, atmosfera nu degenereaza.  Pe final, oaspetii inscriu din nou: 2-4. Meciul se incheie, oaspetii incing hora in centru si striga: Campionii, campionii. Toata lumea pleaca acasa, unii si mai necajiti deoarece paharele de bere s-au terminat si oamenii nu au mai putut cumpara bere alaturi de mici. Prestatia brigazii a fost demna de Liga Adancurilor, cu greseli, dar care nu au influentat scorul final care in opinia mea este perfect echitabil.
Catalog: Dunarea 5.5
 Venus: 6.5
 Brigada de arbitri: 6
Autorul felicita echipa din Chirnogi pentru victoria clara 3-1 contra Rapid Fetesti si in acest fel si-a asigurat un final de sezon linistit, matematic chiar nemaiputand retrograda.
A reletat de la fata locului, de langa stadion, alaturi de duba mascatilor: Carlito

Comments are closed.