SPORT — 6 mai 2013 at 08:45

500 de milioane de lei, un punct

by

Dunarea Calarasi nu mai este de multa vreme echipa fanion a judetului. Rezultatele din ultimii ani au indepartat publicul de stadion. Mai grav este ca nici jucatorii nu mai sunt atrasi de „brand”-ul Dunarea. Cei care au valoare prefera sa mearga acolo unde sunt platiti pe masura. Cei din Liga Tractoristilor aleg sa joace in continuare la tara, pe doi mici si o bere, decat sa semneze cu un club macinat de lupte interne.
Asta este adevarul. La Dunarea, jucatorii l-au indepartat pe Bogatu, insa la vara vor avea surpriza sa constate ca antrenorul va fi adus inapoi. De Dunarea fugi chiar si juniorii, ceea ce este normal atata timp cat Alexandru Gheorghe, cunoscut de toata lumea drept Sandu – Fotbalistu’, este inca antrenor acolo. Cand ai in curte un personaj preocupat mai mult de transmis barfe din stanga in dreapta nu poti avea pretentia sa construiesti un centru de copii si juniori. Acolo este nevoie de lupi tineri precum Paun, Ticu, Condei, Zeciu sau Beia, nu de unii care nu au nici o sarcina mentionata in fisa postului.
In acest an, Dunarea Calarasi a primit de la Consiliul Local suma de 4,5 miliarde de lei vechi. S-au scurs primele patru luni ale lui 2013, perioada in care echipa a castigat doar trei puncte. Fiind rautaciosi, ne permitem sa facem un calcul pur contabil. Pentru lunile ianuarie, februarie, martie si aprilie, Dunarea a avut la dispozitie o treime din cele 4,5 miliarde de lei vechi, adica 1, 5 miliarde. In conditiile in care s-au castigat doar trei puncte in patru luni, ajungem la concluzia ca fiecare punct a costat cate 500 de milioane de lei vechi. Bani foarte multi daca ne raportam la nivelul de trai al calarasenilor, la nivelul fotbalului calarasean si la valoarea celor din vestiar.
Ce s-ar putea face cu 500 de milioane de lei vechi? S-ar putea cumpara un automobil Dacia Logan. S-ar putea cumpara 50.000 de paini, atat cat se mananca zilnic in Calarasi. S-ar putea plati salariile pe un an de zile a doi fotbalisti de valoare, fotbalisti capabili sa castige orice meci. De asta are nevoie Dunarea acum, de fotbalisti, nu de prieteni cu fotbalistii, nu de gloabe ori refuzati.
 

No Comments

  1. Avem nevoie de fotbalisti,nu de jucatori de fotbal.Banii sunt in contabilitate,hartii,dar ei sunt cheltuiti in alte scopuri.In Calarasi nu se vrea performanta,se vrea atat cat pot fi acoperiti banii cheltuiti alte scopuri(campanii electorale si altele).Asta e realitatea si nu trebuie sa ne ascundem de ea.
    SUPORTER DUNAREA CALARASI.HAI DUNARICA.

  2. Olteanu Costinel

    decat sa avem 2, 3 echipe in liga a treia care se zbat in a doua jumatate a clasamentului, mai bine sa faca front comun si sa tina o echipa in liga a doua, eventual satelit al lui Dinamo.