SPORT — 2 mai 2013 at 10:40

Provocarea lui Mirel Condei

by

Abdicarea regilor, bucuria nebunilor. Vorba asta este peste perfect reala la Calarasi, acolo unde jucatorii s-au bucurat pentru ca Virgil Bogatu a ales sa se retraga de la Dunarea. Circula zvonuri potrivit carora fotbaliatorii l-au lucrat pe fostul lor antrenor, iar cu degetul este aratat chiar si Mirel Condei. De acuze nu este scutit nici Costica Stefan, presedintele clubului. Inainte de a arunca cu noroi, nu cu pietre, e bine sa tinem cont ca in Calarasi multa lume vorbeste aiurea, acesta fiind unul dintre motivele pentru care jucatorii si antrenorii de calitate au refuzat sa mai semneze cu Dunarea.
Cel mai elocvent exemplu in acest sens este cel al lui Gabi Stan, caruia i s-a cautat nod in papura pana cand omul s-a saturat. A fost demis si a intrat in posesia banilor pe care ii avea de luat pana la finalul campionatului. Brasoveanul a stat acasa si a primit bani. A profitat de greseala celor ce conduceau atunci Dunarea Calarasi. Prostia se plateste. Mandatul lui Gabi Stan a fost un esec, dar nu pentru tehnician, ci pentru echipa. Jucatori au fost, antrenor a fost, rezultatele au existat, insa staff-ul administrativ nu a fost interesat de promovare. S-au cheltuit bani de pomana, asa cum se intampla de 15 ani la Calarasi. Dunarea este singura echipa din Romania care in ultimii 15 ani a evoluat doar in Liga a III-a. Asta nu este performanta, ci nepasare.
Nici mandatul de acum al lui Bogatu nu este un succes. Chiar daca l-au lucrat sau nu pe antrenor, conducatorii au iesit pierzatori. In momentul in care jucatorii il determina pe tehnician sa isi faca bagajele, inseamna ca cel care se afla in fruntea clubului a pierdut controlul asupra vestiarului. Jucatorii de acum ai Dunarii sunt slabi. Asta e realitatea. Nu trebuie sa se supere nimeni, dar pentru 700 de lei nu vine nici un jucator bun la Calarasi.
Numirea lui Mirel Condei nu este insa altceva decat o provocare. Atat pentru antrenor, cat si pentru club. Dunarea se afla inaintea unei serii de 5 meciuri foarte dificile. Daca Mirel Condei iese cu 6 puncte din jocurile cu Rm. Sarat, Axintele, Buzau, Metaloglobus si Fetesti, el trebuie pastrat si in campionatul viitor, mai ales ca atunci echipa de fotbal va fi doar o „anexa” pentru cea de futsal. In cazul in care Dunarea va claca in acest final de campionat, mai exista o solutie tot din curtea clubului. Marius Parciu, antrenorul echipei de futsal, ar trebui pus sa munceasca si pentru fotbal. Astfel, ar exista o mai stransa legatura intre cele doua „sectii”.
„Am stat in pat cu dusmanul”, spune Virgil Bogatu, facand referire la Mirel Condei. Sa nu uitam insa ca Bogatu este un tip foarte suspicios, caruia nu ii plac discutiile purtate pe la colturi. Este foarte posibil ca banuielile sale sa fie gresite, influentate si de faptul ca in ultima vreme a avut cateva divergente cu Costica Stefan, presedintele clubului. Seful Dunarii este un om al dialogului, care doar isi expune punctul de vedere, nu da cu parul. Are suficient par alb in cap incat sa nu umble cu „lucraturi” la adresa lui Bogatu pentru simplul motiv ca i se poate intampla mai tarziu chiar si lui sa fie trimis la plimbare. Gheorghe Petrache a patit la fel.
Debutul lui Mirel Condei pe banca tehnica a Dunarii se va produce maine, la Rm. Sarat, cu incepere de la ora 18:00. Partida va fi arbitrata de o brigada formata din Claudiu Marcu (Constanta), Florin Visan (Galati) si Florin Iacob (Constanta). Situatia tensionata existenta acum la Calarasi poate fi calmata doar de catre Viorel Ivanciu. Acesta trebuie sa-i impuna lui Virgil Bogatu sa mearga in continuare la meciurile echipei. E drept, nu cu echipa, ci o alta masina. In plus, fostul antrenor al Dunarii nu trebuie sa lipseasca nici de la sedintele saptamanale ce se desfasoara la stadion. Suspiciunile la adresa lui Mirel Condei si Costica Stefan sunt alimentate de catre oameni din Calarasi, carora nu le-a placut niciodata sa munceasca pentru Dunarea. Ei vor doar sa distruga!

No Comments

  1. prea multa atentie pt condei,trebuia sa o ia de la juniori dar e constient si el ca e slab si nepregatit,ce sa-i invete? rau a ajuns Dunarica noastra

  2. vecin cu Borcea

    Cand a fost Gabi Stan antrenor si a mancat tot bugetul in cateva luni cine era presedinte ? Nu cumva Petrache…Cine se afla in spatele lui Petrache? (acolo e buba) Multi stiu despre ce e vorba dar nu prea au curaj sa vorbeasca. Acum futsal-ul e la putere ,iarba e pentru vaci si boi.Cat credeti ca va tine ”minunea” cu fotbalul la sala? Eu cred ca mai putin de un an…

  3. @sandel tu gandesti inainte sa vb ? Pai daca 1 antrenor tanar care doar ce a terminat scoala de antrenori nu este bun ca antrenor la nivelul asta , atunci cine ar fi mai potrivit ?..poate tot aia de 190 de ani care nu au nici o idee despre fotbalul modern. Tu nu vezi ca mai pe la toate echipele se cauta antrenori tineri ?