SPORT — 30 aprilie 2013 at 19:43

De la Muzeu la Gara. Lehliu Gara!

by

Dupa ce a facut cunostinta cu fotbalul calarasean la meciul dintre Victoria Chirnogi si Metaloglobus Bucuresti, scor 2-2, Liviu Pantazi, cunoscut sub numele de cod Carlito, s-a indragostit de fotbalul mic si foarte mic. Din acest motiv, astazi i-am oferit ocazia sa urmareasca pe viu meciul din Liga Tractoristilor, desfasurat intre Victoria Lehliu Gara si Dunarea Ciocanesti. Misiunea in baragan s-a incheiat cu bine, la Branesti, in fata unui gratar cu mici si a unei plasme cu Suleiman Magnificu!

Ziua de azi a fost de o mare incarcatura pentru mine. Dimineata am fost la inaugurarea expozitiei temporare Comorile Chinei, unde am vazut trei soldati de teracota si o vaca din aceeasi teracota. Si am mai vazut si aurul dacilor si celebrele bratari din aur, despre care se zice ca ar fi fost furate cu largul concurs al unui cunoscut om politic. Sigur, e doar un pamflet, la fel ca si fotbalul calarasean. Revenind la oile si mingile noastre …

A urmat o noua aventura in Campia Romana. Drumul pana la Lehliu a fost plicticos, dar totusi pe Autostrada. Ceva fin, as putea zice. Avand in vedere ca meciul a fost din Liga Adancurilor (Liga a 4-a ), organizarea a fost ca atare: fara mingi de rezerva, fara stewarzi, ambulanta, jandarmerie, etc. Conditiile meteo au fost propice unui meci din preajma sarbatorilor pascale. Evident, conditiile au fost mult inferiorare celor de la Chirnogi – localitate cu oameni care au fost folosit banii UE in mod corect si onest, realizand multe proiecte.
Meciul a inceput intr-un ritm alert, dar fara trasee de pase. Singurele indicatii fiind acelea: „fara fault”, „da-l afara”, „da-o in fata”. Pe fondul unui joc haotic dar alert, Lehliu deschide scorul la o faza care nu anunta nimic. 1-0. Pana la pauza, Lehiu a mai ratat 2-3 ocazii. Pauza a venit ca o binecuvantare pentru ambele echipe intrucat soarele era ametitor. Nu au existat vestiare, asa ca jucatorii au primit indicatiile tehnice pe teren. Repriza a doua incepe alert pentru Lehiu, care rateaza cinci ocazii monumentale, trei dintre ele in situatii de 1-1 cu portarul.  Lehliu mai inscrie de doua ori. 3-0. Ciocanesti, cu un ultim efort inscrie, desi au avut si ei 2-3 ocazii (dintre care un sut in vinclu). Mentionez ca ambele echipe au reclamat cate o situatie controversata, cand mingea din transversala a revenit in teren, jucatorii solicitand pe rand acordarea unui gol. 
Arbitrajul a influentat profund jocul, clasicul 10% pentru gazde devenind cam 60%. S-a vazut asta prin fragmentarea jocului Ciocanestiului, neacordarea de cartose galbene la unele duritati practicate de la jucatorii din Lehliu. „Asistenul” a gresit si el in cateva randuri acordand out-uri aiurea. Pe final, volens-nolens putem afirma ca Lehliu a castigat meritat, scorul fiind echitabil, desi nu ar fi fost nevoie de ajutorul arbitrilor, iar Ciocanesti a jucat modest. Dupa meci, imediat, jucatorii s-au retras la o tigara si au plecat acasa cu microbuzul galben inscriptionat: „Transport Copii”.
 
Catalog: Lehliu Gara: 6.5
 Ciocanesti 5.5
 Brigada de arbitri: 5
A relatat de la fata locului,
Carlito

 

No Comments

  1. pana is un om care nu are treaba cu conflictele judetului nostru in footbal zice ca din 10 % a fost 60 % pt gazde in fine respect dunarea pacat ca nu locuiesc la voi in comuna mas mandri efort inzadar si munca …. nu vom iesi la lumina din aceasta umbra a calarasului hot

  2. Pacat de munca lor de 1an de zile. Ciocanesti a parut o echipa obosita , nu trebuia sa accepte conditiile in care s-a jukt meciul. O mare greseala. Arbitrajul jalnic…la o tusa un C F R -ist , iar la centru un animal de la gradina zoo…c-a sa nu zis ca locul lui este tot dupa gratii , dar nu la zoo

  3. Cum se spune si pe site…,,Fotbalul calarasean e um pamflet..si trebuie tratat ca atare!!” nu mai faceti mare tam’tam acum…e tarziu deja…!!:)