SPORT — 27 aprilie 2013 at 18:14

Antrenorul si gazonul

by

Chirnogiul a inceput meciul cu Metaloglobus Bucuresti de la 0-1. Jucatorii Victoriei inca nu se legasera la sireturi cand Stefan Stanga a deschis scorul pentru formatia vizitatoare. Acesta nu a fost singurul handicap la gazdelor in fata celei mai bune echipe din Seria a II-a a Ligii a 3-a. Antrenorul Virgil Nitoi l-a titularizat pe Zaharia pe postul de mijlocas defensiv, alaturi de Gigi Ionita, desi pentru acest post cea mai buna varianta era Marius Radu – Saxon.

Oaspetii au dominat clar prima repriza, au pasat intr-un ritm atat de placut incat si putinii spectatori din tribuna s-au aratat incatati de calitatea jocului. Au fost momente in care Metaloglobus a avut si 20 de pase consecutive, Stefan Stanga, Marin Neagu si Eugen Vlad fiind cei mai importanti „tesatori”. Chirnogiul a contat foarte putin in joc. Cristian Panait a ratat singur cu portarul advers, iar Petre Ungureanu a lovit bara transversala dintr-o lovitura libera. Oaspetii s-au jucat cu ocaziile. Jucatorii lui Leo Strizu au tratat cu lejeritate faza ofensiva, trimitand mingea departe de spatiul portii aparate de catre Porumbel.
In partea a doua a jocului, Virgil Nitoi, care si-a dat seama ca a fost neinspirat cand l-a titularizat pe Zaharia, a facut cateva schimbari prin care jocul echipei sale a castigat in viteza. In schimb, bucurestenii s-au relaxat, au slabit ritmul si au inceput sa gafeze copilareste, astfel ca Panait si Ungureanu au intors scorul si le-au dat sperante spectatorilor ca cele trei puncte vor ramane la Chirnogi.
Metaloglobus, desi are pe banca un antrenor slab, este o echipa cu jucatori buni, constienti ca pot castiga in fata oricarui adversar. Au demonstrat acest lucru in ultimele minute ale partidei, atunci cand Neagu – fotbalist de viteza, dar deficitar la lovirea balonului – a reluat in plasa din interiorul careului. Mingea, trimisa cu efect, a ajuns in poarta dupa ce a lovit un smoc de iarba, portarul Porumbel fiind batut. A fost faza care a demonstrat ca Victoria trebuie sa se mute cat mai iute pe terenul principal.
Jucatorii lui Virgil Nitoi au muncit, putea castiga, insa un smoc de iarba le-a anulat fericirea. Rezultatul de pe tabela de marcaj, 2-2, este perfect echitabil. Gazdele ii pot reprosa arbitrului faptul ca in repriza a doua nu l-a eliminat pe bucuresteanul Simion dupa ce acesta a comis un fault din spate in momentul in care avea deja un cartonas galben. Inainte insa de a arunca pisica in cabina arbitrilor, chirnogenii trebuie sa-si caute vinovatii in propriul vestiar. Oaspetii l-au avut in poarta pe Maruntelu, un goal-keeper care nu masoara mai mult de 1,75 m, dar nimeni de la Chirnogi n-a indraznit sa-l deranjeze cu vreun sut la inaltime sau cu vreo centrare prin careu. Baieti valabili!
Trebuie spus ca Victoria a fost avantajata de faptul ca Ghenovici, cel mai bun jucator al oaspetilor, nu a evoluat la Chirnogi din cauza faptului ca nu avea viza medicala trecuta in carnetul de joc. In plus, bucurestenii au avut in ofensiva un atacant cocosat, pe Kassai, fiul secretarului general al FRF, care n-are calitati pentru fotbal. Cu stangul nu da, cu dreptul nu stie, iar cu capul nu poate La toate acestea se mai adauga si faptul ca vedetele Sorin Ilin si Cristi Haisan au parasit echipa inaintea jocului disputat astazi.

Comments are closed.