Special — 13 aprilie 2013 at 08:58

Cristi Brandusa, revenire in forta!

by

Singurul arbitru din judetul Calarasi care nu a fost delegat in acest sezon la nici un meci din Liga Tractoristilor a avut parte de o delegare surprinzatoare in aceasta saptamana. Cristi Brandusa a fost arbitru de rezerva la un meci din Liga a II-a, Farul Constantin – Rapid Suceava, scor 1-2. Partida a fost condusa la centru de catre Emil Voicu, din Bacau, ajutat la cele doua margini de catre Bogdan Harlab, din Brasov, si Romica Bardes, din Pitesti.

Despre Cristi Brandusa s-a vorbit pe la colturi ca ar urma sa fie exclus de catre CCA din loturile divizionare. Faptul ca astazi a fost trimis la meciul de la Constanta demostreaza ca a fost doar un zvon fals, aparut si pe fondul faptului ca tatal sau, ziaristul Mircea Brandusa, este in conflict atat cu Bratu Cataros, presedintele AJF Calarasi, cat si cu Daniel Stefan, presedintele Colegiului Judetean de Arbitri Calarasi.
De remarcat ca fratele lui Cristi, Doru Brandusa, a fost foarte aproape de a fi promovat in lotul arbitrilor ce oficiaza la Liga a II-a. In acest sezon, arbitrii calaraseni au avut parte de foarte putine delegari. Astfel, chirnogeanul Costin Dan a arbitrat ieri meciul de Liga a III-a, dintre Fetesti si Rm. Sarat, scor 0-2. Colegii sai, Valentin Porumbel si Doru Brandusa, au mers in prima etapa a returului la partida dintre Sportul Studentesc II si Rm. Sarat, scor 0-1. In rest, pauza!
In clipa de fata, numarul arbitrilor inscrisi in evidentele CCA este exagerat de mare in comparatie cu numarul de jocuri ce sunt programate in fiecare week-end la nivelul primelor trei esaloane fotbalistice din Romania. La finalul campionatului se va trage linie, insa nici unul dintre arbitrii calaraseni nu este in pericol in acest moment. Costin Dan este in „lotul B”, a arbitrat foarte putin, insa atunci cand a fost pus sa o faca nu a intampinat probleme. Fratii Brandusa se descurca bine. Cristi alterneaza partidele excelente cu jocurile in care este de nerecunoscut, insa acest lucru se petrece din cauza faptului ca nu arbitreaza in mod constant. Doru este unul dintre cei mai buni „asistenti” din tara. Pacat insa ca nu este delegat si la meciurile din Liga Tractoristilor. Valentin Porumbel are numai 20 de ani, este inca la inceput, astfel ca nimeni nu se gandeste sa il excluda.
Din pacate, arbitrajul calarasean are de suferit din cauza faptului ca Ionel Radulescu si Bogdan Bobeica s-au retras din „lotul C”. Dezertarea celor doi ii impiedica pe cei de la CCA sa mai promoveze vreun arbitru calarasean altfel decat prin examen. Cristian Andrei si Mihai Constantin sunt cei care bat acum la portile afirmarii.

Comments are closed.