SPORT — 6 aprilie 2013 at 19:40

Rusine, Lulea! Scuze, Greceanu!

by

Cei care vor sa vada imagini video de la meciul dintre Plataresti si Ciocanesti, scor 0-5, trebuie sa isi puna pofta in cui. Sau sa isi puna memoria la treaba si sa-si aminteasca de fostul arbitru Dan Lulea. Acum observator, olteniteanul i-a interzis lui Mihai Zamfir, cameramanul Dunarii Ciocanesti, sa filmeze meciul. Un abuz care nu face altceva decat sa-l dezonoreze pe Lulea.

Liga Tractoristilor are nevoie de mediatizare. Competitia asta trebuie sa creasca, iar presa, alaturi de jucatori, antrenori, observatori, arbitri, conducatori, primari sau lautari, reprezinta o piesa dintr-un puzzle care la Calarasi nu va fi niciodata intreg atata timp cat arbitrii vor discuta mai mult despre cum li se baga limba in ureche decat despre deciziile pe care le-au luat in timpul jocului. Nu se va schimba nimic daca observatorii vor continua sa nu sustina testari periodice.
Dan Lulea a comis un abuz si trebuie sa-si ceara scuze pentru ceea ce a facut. Un observator nu are voie sa se opuna filmarii unui meci. Doar organizatorul jocului, adica Viitorul Plataresti, putea sa se opuna. Viceprimarul din comuna gazda chiar isi doreste sa schimbe imaginea localitatii sale. Difuzarea unui rezumat de la meciul de astazi ar fi demonstrat ca cei de la Plataresti sunt oameni, nu animale. Cei de acolo sunt constienti ca vor retrograda, dar nu isi doresc sa paraseasca Liga Tractoristilor cu eticheta de echipa dura.
La Plataresti nu se joaca dura. Incidente sunt peste tot, dar sporadice. Din cauza lui Lulea, Platarestiul a ratat ocazia de a demonstra ca bataia de la juniori a fost un accident. Cei de la Ciocanesti pot depune marturie ca gazdele lor de astazi nu fac deposedari cu talpa la gat.
Orice echipa din judetul Calarasi are dreptul sa-si filmeze meciurile. Difuzarea imaginilor pe Youtube nu reprezinta altceva decat un argument in plus in fata celor ce asigura finantare. Te vezi undeva! Costica Stefan si Mircea Dan au constientizat lucrul acesta, iar ca drept dovada sta faptul ca Dunarea si Chirnogi apar in numeroase clipuri pe internet. Vorbim insa despre doi oameni de fotbal, nu despre Dan Lulea, care n-a adus un leu in fotbal, doar a luat.
Iulian Bobeica, seful Corpului Judetean de Observatori, si Dan Lulea nu au putut fi contactati pana la inchiderea calculatorului pentru a-si exprima punctul de vedere. Din primele informatii furnizate de catre cele doua formatii si din ceea ce scrie pe site-ul www.frf-ajf.ro, site oficial, George Greceanu trebuia sa fie observator. In prima instanta, www.sportcalarasean.ro l-a acuzat pe Greceanu de abuz, dar in urma unui comentariu postat de catre arbitrul Andrei Stan am extins investigatia si am aflat ca Dan Lulea este cel vinovat. Sorin Anghel ii cere scuze lui Greceanu pentru greseala facuta.

No Comments

  1. Lulea ala cik nu are internet si nu putea sa vada meciu. sau stia sotia k e la piata si il dadea de gol?