SPORT — 3 aprilie 2013 at 21:02

"Suspendarea lui Motorina, fabricata"

by

Nu doar cei de la Unirea Manastirea sunt nemultumiti de felul in care au fost tratati dupa incidentul de la Independenta. Si oficialii Barcelonei de Calarasi si-au exprimat dezamagirea fata de decizia Comisiei de Disciplina in ceea ce priveste suspendarea jucatorului Adrian Oprea – Motorina pentru 12 etape. Presedintele Ion Radu – Slick a anuntat ca va depunde apel la decizia Comisiei de Disciplina.

Oficialul campioanei judetene sustine ca suspendarea este foarte drastica si nu are legatura cu faptele petrecute in teren. „Noi l-am adus pe jucator in fata celor de la Comisie, el si-a recunoscut fapta, si noi am sustinut ca este vinovat pentru ca a lovit un jucator, dar am ramas uimit in momentul in care domnul Pandrea ne-a anuntat ca jucatorul este suspendat 12 etape. Atunci eu i-am cerut sa ne uitam pe regulament, pentru ca acolo scrie ca sanctiunea pentru lovirea unui jucator este intre doua si sase etape. Domnul Pandrea, in schimb, mi-a aratat raportul arbitrului Cristian Coman, care a scris ca jucatorul l-a scuipat. Atunci a fost prima oara cand am auzit ca Oprea l-ar fi scuipat pe jucator”, a povestit Ion Radu.
Slick isi reproseaza faptul ca nu i-a cerut arbitrului sa intocmeasca raportul de arbitraj imediat dupa terminarea partidei. „Noi ne purtam frumos cu toata lumea. Dupa meci, i-am invitat pe cei trei arbitri la noi la societate. Au venit acolo, au baut un suc si au plecat dupa 10 minute. Nu m-am gandit ca o sa scrie in raport ca a fost scuiptat de catre Motorina. Eu nici nu cred ca Motorina l-a scuipat pe arbitru. El mi-a zis ca nu l-a scuipat, cei care au fost acolo spun acelasi lucru. Eu cred ca aceasta suspendare de 12 etape a lui Motorina este fabricata. Arbitrul a descris toate faptele petrecute la meci, iar la sfarsit a scris ca jucatorul l-a scuipat. Cred ca a fost pus de catre cineva, pentru ca acelasi lucru au scris si cei de la Manastirea in memoriul pe care l-au facut”, sustine presedintele Venusului.
Ion Radu cere sa se faca dreptate si doreste ca sanctiunea lui Motorina sa fie redusa. „I-au dat 12 etape ca sa nu mai joace pana la finalul campionatului. Pentru ca a lovit un jucator trebuie sa primeasca intre doua si sase etape. Este vinovat, trebuie sa plateasca, dar jucatorul nu a scuipat. Am cerut ca arbitrul sa fie audiat din nou, sa fie audiati si arbitrii asistenti, sa vedem ce spun si ei. Cei de la Comisia de Disciplina au judecat in functie de ceea ce s-a scris in raportul de arbitraj, n-am ce sa le reprosez. Dar e dreptul meu sa imi apar jucatorul, sa cer sa fie judecat in functie de ceea ce s-a petrecut in teren, nu in functie de ceea ce a scris arbitrul. Vreau sa mai spun ca tot scandalul a pornit din cauza arbitrului. Mai intai, a faultat jucatorul de la Manastirea, el nu a oprit jocul, apoi Motorina a incercat sa se descotoroseasca de adversar si l-a lovit fara sa vrea. Trebuia sa fluiere fault inca de prima oara si nu se mai ajungea la scandalul asta”, a adaugat Slick.
Oficialul de la Coadele a vorbit si despre ceea ce li s-a intamplat celor de la Manastirea. „Pe noi nu ne intereseaza santiunea lor, dar jucatorul lor a lovit si trebuia pedepsit si el. Cei de la Comisie si-au dat seama ca au gresit, cred eu, si au schimbat decizia. Normal era sa le-o spuna atunci, pe loc, nu a doua zi. Viceprimarul lor, Bogdan Gingasu, a stat in tribuna la meci, nu a fost trecut pe foaia de joc. Asta inseamna ca n-a avut calitate de oficial. A intrat pe teren din tribuna si un om de-al nostru l-a luat si a vrut sa-l dea afara. Nu are ce cauta un spectator pe teren, chiar daca este viceprimar sau presedinte. Si Basescu daca vine la meci si nu apare in raportul de joc, nu are voie sa intre in teren. Trebuie sa stea in tribuna. Noua ne pare foarte rau pentru ceea ce s-a intamplat, dar ne asumam ceea ce am facut. Trebuie sa ne ducem crucea si sa ne aparam jucatorul. El ne-a ajutat cu atatea goluri, este momentul ca noi sa-l sprijinim”, a incheiat Ion Radu.

No Comments

 1. cum ma un scuipat e mai grav ca o bataie? mama ce regulament. daca e asa e normal ce spune slick ca trebuia sa fie sanctionatti cei doi pt. bataie si oprea lua mai putine etape desi meritau ambii mult mai mult pt tigania aia.

 2. @gura – actele de violenta comise impotriva arbitrilor se pedepsesc ma drastic decat cele comise impotriva jucatorilo. Asa este regulamentul.

 3. Celor doi le trebuie o lectie adevarata , altfel nu se invata minte.

 4. De acord ca cei doi jucători trebuie suspendați pentru ceea ce au făcut pe teren. Astfel de gesturi nu au ce cauta în fotbal.
  De acord că fiecare echipă poate depunde contestație la decizii pentru a-și apăra jucătorii.
  Dar ce se întâmplă cu arbitrul partidei? A întocmit un raport suplimentar că ar fi fost scuipat de Motorină, dar a uitat să menționeze potopul de injurii și îmbrânceli din partea jucătorilor echipei oaspete după acordarea loviturii de pedeapsă pentru Venus (de altfel o decizie 100% corectă). Putea să facă acest lucru măcar pentru a păstra aparențele că nu a fost îndrumat de altcineva. De asemenea, nimeni nu spune că incidentele au fost precedate și poate chiar determinate de o decizie complet eronată a acestuia: fault în poziție de ultim apărător al jucătorului de la Mănăstirea, arbitrul acordă fault în atac și un al doilea cartonaș galben pentru Motorină. De aici a urmat incidentul.

 5. stau si ma gandesc ce s-ar fi intimplat intr-o tara civilizata cu o astfel de declaratie ;i-am invitat pe arbitrii la noi la societate sa-i cinstim cu un cico, cum suna asta mai oficialule?poate au ma-i turnat pe gat si-o tarie de cazanel eventual si un vin negru,lasind gluma de-oparte este clar pentru toata lumea ca acolo s-a intimplat ceva ,nu este normal ce s-a intimplat pe teren si nici in afara lui.vina apartine in totalitate celor de la venus ei trebuiau sa se asigure ca echipa organizatoare ca nu vor intra spectatorii pe suprafata de joc ,iar decizia celor de la manastirea este justa deoarece jucatorilor le era periclitata securitatea pe terenul de joc.mult succes in continuare cu site-ul sport la dunare,multumita lui la urmatoarele alegeri cataros va pierde la scor .

  • pai vezi ma desteptule ca pe teren a intrat unu de la minastirea care nu era pe foaia de joc. da cik pe fruntea lui scrie vice primar si avea voie chiar daca el nu cunoaste regulamentul. s-a mai si revoltat cind au vrut oamenii de ordine sa il dea afara.

 6. prin afirmatia lui slick am inteles tot;nu m-am gandit ca o sa scrie in raport ca a fost scuipat,m-ai avea sa zica ca i-a dat o limonada si l-a mangaiat pe crestet iar fluierasul trebuia sa sara in sus de bucurie si sa scrie in raport ca totul a fost ok,dar nu ne m-ai mira nimic la venus .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *